wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 mar 2012, 13:50

Sylwia, 83? ja 86. az wstyd sie przyznac. ja mam bardzo grube uda i za nic nie moge sie tego pozbyc nawet jak wazylam 60kg to moje nogi wygladaly jak balerony

chyba troszke zaszalalam ale mam mozliwosc kupienia ciuchow z H&M za 50% taniej i zuzke obkupilam na cale lato

Awatar użytkownika
biniu_s
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

19 mar 2012, 13:51

Hej
U nas nadal cisza :ico_placzek: Byłam oddać trochę siusków do badania bo ten mój lekarz to taki luzak, że sam mi kazał zdecydować, czy zrobić badania czy nie :ico_noniewiem: Później małe zakupy i niedawno wróciłam, zdążyłam wstawić na rosół - K. się ucieszy, nienawidzi zup a rosołu szczególnie :-D

Co do zabawy z dziećmi to ja sobie nie wyobrażam. Ja mam takie plany i tyle do zrobienia że nie wiem sama jak to ogarnę :-D Wiem, że nie ma co się rzucać od razu po porodzie w wir zajęć, wiadomo trochę sobie oddychnę, ale nawet jak dziecię będzie już takie kumate, to niestety będzie musiało sobie samo radzić, najwyżej dostanie rodzeństwo, żeby takie samotne nie było :-D Moi rodzice się z nami nie bawili i jakoś nie czuję się gorsza, ale teraz się chyba trochę pozmieniało, niektórzy wariują.
Moja znajoma ma takiego 1,5 rocznego synka i ona wyobraźcie sobie każdego wieczora jak małego już położy spać robi sobie plan następnego dnia. Po kolei wypisuje na kartce co będzie jadł, jakie zabawy, kiedy spacer. Ale ona poza dzieckiem niczym się nie zajmuje. Mieszkają sami - zakupy robi mąż albo teściowa, porządki przyjeżdża robić mama albo siostra. Obiady to na zasadzie, mama naszykuje czasami w słoikach i jej przywozi a jak mięso to kotlety tylko do opanierowania i usmażenia. Raz w tygodniu o 20 wychodzi na aerobik - to jej jej życie. Od kiedy ma dziecko spotykamy się tylko wtedy, gdy ona przyjeżdża do mamy i zostawia u niej małego - było to może z 5 razy.

Drugą taką, co tylko ma dziecko jest bratowa mojego K. - ale ona to doprowadziła do tego, że gdy karmi swoją córkę taką 15 miesięczną to musi się głupkować, skakać kolo niej, wydziwiać samolociki itp. Mała nie usiedzi i nie pobawi się nawet 5 minut klockami tylko chodzi i marudzi. Teraz spodziewa się drugiego dziecka, ciekawe jak to będzie. No ale mieszkają z teściami - to też nic ich nie obchodzi, ona wychowuje dziecko, a mąż pracuje a sprzątanie, gotowanie, pranie teściowa ogarnia.

[ Dodano: 19-03-2012, 12:57 ]
asiab nie martw się na zapas, że Franek zarazi Ulkę, w końcu karmisz, to są przeciwciałka w mleku które ją chronią. A córunia jest cudna, a teściem się nie przejmuj..., niektórzy tak mają, wstyd się przyznać ale mój ojciec też tak ma :ico_noniewiem:

Dzwonie do K. przed chwilą, a on odbiera i od razu pyta "wody odeszły" a ja że nie, a on "szkoda, bo mi się nie chce w pracy siedzieć"!!! Już mi go nie żal, że rosół będzie miał na obiad :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
kingoza
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 mar 2012, 14:06

"szkoda, bo mi się nie chce w pracy siedzieć"
hehehe a moj to wczoraj powiedzial tak niby w zartach ze bal sie zebym nie urodzila na dniach bo on chcial zdazyc wylac beton na droge a przez moj porod musialby zostawic wszytsko w srodku :-D :-D na szczescie dostalam juz zgode om mojego wladcy na porod- beton zostal wylany :ico_haha_01:

evvelka
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

19 mar 2012, 14:08

evvelka, nie przejmuj sie juz nie wiele zostalo zaraz bedziesz w 34 tyg.

kurcze juz mam dosc. juz 2 razy wumiotowaam a jeszcze ten bol kregosupa. chyba za gruba jestem i to dlatego tak boli
na suwak moj nie patrz bo on pokazuje tydzien do przodu;/ a nie chce mi sie zmieniac:P
Kregosłup to i mnie boli jak jasna cholera, a wymiotwac to tez mialam okazje ostatnio.. masakra.. wiec łączę się z Toba:P

Awatar użytkownika
biniu_s
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

19 mar 2012, 14:14

kingoza, też dobre. Ja się zastanawiam, skąd im się to bierze???

Coś mnie krocze boli..., ale to chyba dobry znak :-D

evvelka
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

19 mar 2012, 14:16

Dzwonie do K. przed chwilą, a on odbiera i od razu pyta "wody odeszły" a ja że nie, a on "szkoda, bo mi się nie chce w pracy siedzieć"!!! Już mi go nie żal, że rosół będzie miał na obiad :-D :-D :-D
haha u mnie dzisiaj też tylko rosół, za kare!:P

Awatar użytkownika
kingoza
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 mar 2012, 14:18

Coś mnie krocze boli..., ale to chyba dobry znak :-D
.. to kuj zelazo poki gorace ... zrobi kilka glebokich przysiadkow :-D

[ Dodano: 19-03-2012, 13:20 ]
sylwia co ty w ogole gadasz dziewczyno !!! masz sliczny brzusio .. taki pelniutki i okragly :-D :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Sylwia
Beze mnie to forum nie istnieje!

19 mar 2012, 14:28

biniu to teraz przysiady !!! schody !! raz raz

evvelka
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

19 mar 2012, 14:56

jest jakas masc ktora mozna bezpiecznie uzywac od bolu kregosłupa?

Awatar użytkownika
Sylwia

19 mar 2012, 14:57

swędzi mnie krocze od kliku dni az do krwi sie drapie !!!

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”