mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 mar 2012, 11:50

mama_zuzi1980 napisał/a:
JA jestem osoba po przejsciach (rozwodzie)
wybacz ze zapytam, a z obecnym pratnerem jestes po slubie ??
Tak, wzielismy slub 6 lat temu.
A pierwszy raz wyszlam za maz jak mialam 20 lat wiec to wlasciwie powinno byc zabronione hahaha :-D :ico_oczko: Zuzia ma wiec innego biologicznego tate niz Nell, ale tamtego prawie nie zna i do tego mowi "tata".

A to co opisujesz z obracaniem sie, to tak samo mialam wlasnie z Nell.

[ Dodano: 23-03-2012, 10:51 ]
dooobra ide na lezak na balkon pospac :-D

Awatar użytkownika
kingoza
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 mar 2012, 12:17

i do tego mowi "tata".
a to fajnie :-) a wie ze on nie jest jej biologiczny ojciec?
dooobra ide na lezak na balkon pospac :-D
ja tez teraz slucham radia na tarasiku bo ostatnie dni sloneczko swieci a potem znow ma sie pospuc pogoda :ico_zly:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

23 mar 2012, 12:18

ja nie czulam zadnego z dzieci jak sie obracalo :ico_olaboga: Moje juz po 25 TC siedzialy na USG z glowa w dol,lekarz mowil,ze to sie jeszcze moze zmienic ale kolo 30 TC tez juz byly w dol i tak juz zostawaly :-D

Rozpalilam w piecu,bo slonko swieci,na dworze cieplo ale w domu chlodno :ico_noniewiem:

mama_zuzi1980, o ja,juz ostatnie okienko,super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 mar 2012, 12:59

mama_zuzi1980 napisał/a:
i do tego mowi "tata".
tak, jasne. Z tamtym sie spotyka jak jestesmy w Polsce. Nie chcialam znalesc sie kiedys w sytuacji ze moje dziecko dowiaduje sie prawdy "niechcacy" i czuje sie skrzywdzone.

Luudzie, wytrzymalam godzine na balkonie, jest normalnie upal.... nie dalo sie usnac :ico_zly: Posmarowalam twarz filtrem 30 a i tak mam juz podraznione sloncem policzki, nos i brode.... To slonce tutaj na gorze jakies takie agresywne jest :ico_noniewiem:

Rybka, moj byl odwrocony w dol na ostatniej wizycie ale nie byl wstawiony w kanal wiec polozna powiedziala ze moze sie jeszcze poobracac. Najgorsze ze moje dzieci nie wstawiaja sie tak latwo w kanal, chyba tylko Zuzia byla wstawiona przed porodem, bo czulam jak mnie naciska w kroku i caly czas mialam wrazenie ze mi sie chce kupe :ico_wstydzioch:
Ale ani z Nell ani z tym nie mam tego uczucia to chyba maly nie jest wstawiony w kanal... szkoda.... :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

23 mar 2012, 13:29

jeśli to was pocieszy to ja ani nie czułam się obrócił główką w dół, ani nie czułam wstawiania się w kanal. ja nawet nie wiem jak czop wygląda na oczy, więc co ja tam gadam :ico_haha_01: czuję się jakby mi magicznie dziecko wyciągnęli :ico_haha_01: żadnych objawów porodu zbliżającego się. pewnie jak slonica mogłabym chodzić wiecznie w ciąży :ico_noniewiem:
ale wiem, że w nocy kiedy miałam skurcze to często byłam w toalecie. żałuję, że nie zrobiłam sobie prysznica ciepłego, może byłoby szybciej :ico_noniewiem: ale przy pierwszym porodzie to kobity takie niedoświadczone i ogłupione. teraz będę wiedzieć czego mi trzeba i co robić. :ico_sorki:
mama_zuzi, wielkie brawa za ost.miesiąc!!!!!!!!!!! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 mar 2012, 13:40

ja mam pytanko.. jak dziecko obraca sie głowka w dół to czuc to ze sie przekreca?? i kiedy powinno sie odwrocic?
Zależy kiedy chyba to wykona. Bo niektóre dzieci wcześnie się tak ustawią głową w dół, i są na tyle małe, że nie czuć.
Milena zrobiła fiksa w 34tygodniu jakoś. Czułam ewidentnie jak nurkuje (taki ruch który skojarzył mi się z pływakiem zawracającycm na końcu basenu).
Chłopaków nie czułam.
Raz, że pewnie zrobili to w nocy, albo w czasie gdy ja się ruszałam.
Dwa, przy B jeszcze nie umiałam chyba odpowiednio ocenić jak dziecko jest ułożone ;)
Więc każdy ruch był dla mnie tajemnicą.
Właściwie to i nadal tak jest z tą ciążą. Wiem tyle, że dziecko ma głowę w dole (czuję gdzie i jak kopie, gdzie ma plecy itd), ale na bank jeszcze jest ruchliwe, główka nie wstawiona bo brzuch mam wysoko i mi cholerrrnie wadzi w schylaniu, oddychaniu, sprawach żoądkowych itd. Czasami tylko po długim chodzeniu czuję "kłucia" jakieś i "szarpanie" jakby w dole, więc wtedy pewnie opada nieco.

Tibby, jak wyżej, przy pirwszym dzeciu zwykle nie jesteśmy świadome co dany ruch oznacza. A poza tym pierwsze dziecko zwykle nie tak szybko się wstawia w kanał rodny. Zwykle balotuje do samego końca.
Damiana to już czułam niemal w pochwie ze 2-3 tyg przed porodem.
Milenę też.
Aaaa. CZOP??? Przy D COŚ mi wypadlo 2 tyg przed- galaretka przeztoczysta- a może to po prostu gęstszy śluz był.
Przy Milenie- dzień przed widziałam wreszcie co to.

Objawem przepowiadającym było u mnie zawsze lekkie rozwolnienie. Oczyszczanie jelitek przed porodem. :ico_oczko:

[ Dodano: 23-03-2012, 12:41 ]
mamo zuzi :ico_brawa_01:

evvelka
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

23 mar 2012, 13:50

o jej kazda z was pisze ze czuje gdzie dzidzia ma np. raczki, plecki a ja nie umiem tego rozpoznac.. czasem tylko jak piastke zacisnie i rusza sie to widze taka gulke poruszajaca sie po brzuchu a tak nic nie wiem.. matka ze mnie bedzie widze "swietna"

chcialam odgrzac zupe i... urwało mi siee ucho od garnka i cała lodowke musialam umyc bo rozpieprzylam zupe w srodku :P ale sie najadłam :P

dzwoneczek82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 mar 2012, 13:52

przyszłam sie przywitać :-D :ico_prezent:

mama_zuzi1980, brawa za ostatnie okienko :ico_brawa_01:

Miłego dnia

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

23 mar 2012, 13:54

Objawem przepowiadającym było u mnie zawsze lekkie rozwolnienie. Oczyszczanie jelitek przed porodem.
a to i u mnie było. pamiętam jak robiłam wycieczki do toalety :ico_haha_01:

evvelka
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

23 mar 2012, 13:55

mama_zuzi1980 napisał/a:
i do tego mowi "tata".
tak, jasne. Z tamtym sie spotyka jak jestesmy w Polsce. Nie chcialam znalesc sie kiedys w sytuacji ze moje dziecko dowiaduje sie prawdy "niechcacy" i czuje sie skrzywdzone.
bardzo mądre podejscie.. ja swojego ojca nie znam zostawił moja mame jak sie dowiedział o ciazy.. bo jego mamusia stwierdzila ze jest za mlody na bycie ojcem i tak tez powiedzial mojej mamie i uciekl a mial 27 lat ale luz.. moja mama poznala pozniej mojego ojczyma, ktory jest od niej mlodzy o 5 lat, traktuje mnie jak swoje dziecko i tez nigdy nie ukrywali tego przede mna a ja go uwazam za mojego tate.. nawet jak moj brat sie pojawil na swiecie to ja bylam jego oczkiem w glowie i tak zostalo do dzis :P nie ukrywam ze mi to na reke:P

[ Dodano: 23-03-2012, 12:57 ]
jak mały mi sie rusza to słysze czasem takie jakby strzelanie paznokciami.. nikt mi wierzyc nie chce:P moze wode siorbie:D

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”