Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

23 mar 2012, 17:34

biniu_s, a czemu nie? Ja Andrzejka urodzilam 18 kwietnia,5 dni bylismy w szpitalu i 6 juz poszlismy na spacerek,ubralam go pamietam w spioszki,na to spodenki,taka polarkowa kurteczka,skarpetki,opatulilam kocem,gondole jeszcze pokrowcem i na alejki ruszylismy,buda postawiona i heja :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

agasio
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

23 mar 2012, 17:37

hej :ico_ciezarowka: i mamuśki!
My dzis zaliczylimy spacerek, malutka śpi smacznie. Wczoraj była pierwsza kąpiel, przy której nie było darcia !!!
Rybko- zaniepokoiłas mnie, uważaj na siebie kochana, poprawy zdrówka życze :ico_pocieszyciel:
Sylwia- a moze lepiej do lekarza idz z tym katarem, zeby Ci na zapalenie ucha nie przeszło, u mnie tak było w grudniu.
Evelka- ja tez czułam, jak malutka mi sie przekręciła, taki ból,jakby ktoś mnie obił kijem w dole brzucha i pachwinach. Na szczęście na drugi dzięń było juz ok.
Binius- z tymi snami to masakra, współczuję, też tak miałam, same horrory mi sie śniły, okropność. Zycze żeby jak najszybciej Cię wzieło! Trzymam kciuki za szybki i bezbolesny poród :ico_prezent:
Resztę pozdrawiam , bo nie pamiętam co przeczytałam i co komu odpisać. :ico_sorki:
Nie wiedziałm, ze tak ciezko mi bedzie sie ogarnoć jak mała sie pojawi. Juz zapomniałam ile czasu zajmuje karmienie piersią. Z niczym sie nie wyrabiam, jak ugotuję obiad to reszta w plecy, jak poprasuję to obiadu brak, dodatkowo juz mnie z lekka zaczynaja wkurzac te wizyty do małej i gadanie o wszystkim i o niczym, mam nadzieje, ze to juz powoli sie skończy, Wczoraj na przykład była piękan pogoda, mieliśmyu iśc na sapcer a tu od 12 do 15- 3 osoby nas nawieziły i wszystkie bez uprzedzenia :ico_zly:
Za tydzień mam zjazd a jeszcze nic nie zrobiłam, jakoś czarno widze to moje studiowanie. Myśłałam, ze jestem bardziej poukładana :ico_placzek:
Jeszcze raz pozdrawiam , postaram sie wpadać do Was jak mi sie uda najczęściej :ico_buziaczki_big:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

23 mar 2012, 17:37

ja też rodziłam w kwietniu i wiem, że Tobik nie miał całego tygodnia (chyba 5dni miał) i polecielismy na dwór już. było akurat ślicznie słonecznie i ciepło, więc też korzystaliśmy :ico_sorki:
biniu, nie nastawiaj się na poniedziałek. wiem, że ja się nastawiłam jak szłam pierwszy raz na wywołanie porodu i jak nic mi z tego nie wyszło, to byłam załamana :ico_zly: myślałam, że w pt jak poszlam, że mi go wywołają, a ja dopiero rodziłam w czwartek następnego tygodnia :ico_olaboga: i jak odesłali mnie na weekend (do wtorku) do domu, to myślałam, że weekend NIGDY nie minie. szczęście, że nie leżałam w szpitalu, bo za pierwszym razem trafiłam na salę z kobietą, którą męczyły skurcze i co chwilę stękała :ico_olaboga: potworne! :ico_olaboga:

agasio
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

23 mar 2012, 17:39

Binius- spoko, jak bedzie ciepo to spacerek na pewno mu nie zaszkodzi. Nasze mamy mają trochę inne spojrzenie na wychowywanie dzieci.

[ Dodano: 23-03-2012, 16:41 ]
Binius- rób przysiady i chódz po schodach- uwierz to naprawdę pomaga!!!

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

23 mar 2012, 17:48

biniu_s, zobacz nawet fotke znalazlam :ico_oczko:

Obrazek

agasio, pierwsze tlumy przejda i bedzie git :ico_sorki:
Powodzenia na zjezdzie :ico_sorki:

Awatar użytkownika
biniu_s
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

23 mar 2012, 17:59

tibby, nie no ja jak już trafię do tego szpitala to będą się od razu mną w poniedziałek zajmować - tak mi powiedział gin.Martwię się raczej tym, że poprostu kroplówka z oxy na mnie od razu nie zadziała.

agasio, po schodach chodzę naprawdę dużo, mieszkamy w domu piętrowym i tak codziennie biegam z góry na dół nawet niepotrzebnie :-D Przysiady robiłam jeden dzień, ale jakoś strasznie słabo mi się po nich robiło i odpuściłam. Gin mówił mi o maltretowaniu sutków, też siedzę i je męczę po godzinie dwa razy dziennie. Męża też wykorzystuję, ale kurka już mnie wszystko tam na dole boli więc już dzisiaj dam luz bo to nic nie daje chyba - później mam strasznie napięty brzuch. Teraz to już sama nie wiem co bym chciała, bo wolałabym żeby samo mnie ruszyło ale z drugiej strony nie ma mojego lekarza obecnie - będzie dopiero w poniedziałek, to chyba byłoby lepiej zaczekać. Najlepiej chyba jakby w niedziele wieczorem same bóle przyszły i w poniedziałek bym urodziła naturalnie bez kroplówek :-D :-D :-D

[ Dodano: 23-03-2012, 17:02 ]
Binius- spoko, jak bedzie ciepo to spacerek na pewno mu nie zaszkodzi. Nasze mamy mają trochę inne spojrzenie na wychowywanie dzieci.
Też czasami mi się tak wydaje, tym bardziej że moja mama to tak prawie jak babcia bo ma 70 lat.

[ Dodano: 23-03-2012, 17:03 ]
iw_rybka, jak Andrzejek słodko wygląda, tylko w życiu bym nie powiedziała że to tygodniowy noworodek :ico_oczko:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

23 mar 2012, 18:21

a no tygodniowy :ico_sorki: W dniu urodzin 60 cm i 4590 zywej wagi :-D

[ Dodano: 23-03-2012, 17:22 ]
ani jedno ani drugie moje dziecko nie wygladalo jak noworodek :ico_olaboga: Zawsze mi mowili,ze juz wygladaja na 3-miesieczne odchowane niemowlaki,dlatego tam mi sie marzylo,zeby chociaz to 3 wygladalo jak noworodek :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
Brodzikowa
Maniak forumowy
Maniak forumowy

23 mar 2012, 18:48

hejka

Jak tam u Was Babeczki??

Widze ze Binius nadal 2 Paczku... :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
biniu_s
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

23 mar 2012, 18:54

Widze ze Binius nadal 2 Paczku... :ico_olaboga:
Ja teraz muszę nadrobić te tygodnie co dzwoneczek82 wcześniej urodziła, żeby średnią podnieś na wątku :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

23 mar 2012, 19:04

biniu_s, dobre podejście, ale jednak wykańczające psychicznie dość

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”