julchik22
Zrobiłem Magistra z forum!

06 kwie 2012, 08:48

Tibby, Tobiaszek jest przesłodki - zwłaszcza z tą buła tartą :-D I to zdjecie na kanapie - cud :-D Kurcze, jakie te dzieciaki są słodziaki - dzisiaj ze swoim rano w łóżku się mizialiśmy we trójkę chyba z godzine :ico_oczko:

Martalka, Biedactwo...wiem co to tłumaczenie beznadziejnego tekstu na wczoraj :ico_pocieszyciel: Ja ostatnio dałam sobie spokój z tłumaczeniami i dobrze mi z tym - tzn. jakaś dodatkowa kaska oczywiście by się przydała, ale postanowiłam ze zrobię sobie przerwę na czas ciąży i troche po porodzie. Mam nadzieję że dzisiaj Mąż się zajmie dzieciaczkami i będziesz mogła sobie potłumaczyć na spokojnie w dzień :ico_sorki:
Aha...no i czekam foteczek Twoich woskowych pisanek :-)

Wiśnia, :ico_brawa_01: za 9 miesiąc!!! :ico_brawa_01: Daj znać co tam u lekarza :-)

Mój Małżonek pojechał z Dawisiem do swoich rodziców - zostawi go tam na pół dnia pobawić się z ukochanymi dziadkami, a my się bierzemy do porządków. Ale póki jedzie, to ja sobie :ico_kawa: się napię z Wami na spokojnie :ico_oczko:

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 kwie 2012, 09:18

Wiśnia, za 9 miesiąc!!! Daj znać co tam u lekarza
dzis tylko samo usg a wizyte u lekarza mam w srode i powiedzial ostatnio ze mam wytzymac a pozniej niech sie dzieje co chce.

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 kwie 2012, 12:25

juuużżżż.....uffff....
jeszcze tylko sprawdzę i po robocie.

Julchik wkleję fotkę pisanek, oczywiście, ale tylko z komórki. Boję się podłączac aparat pod tak zawirusowany komputer...
niebawem robimy formacik systemu, także wtedy zgram co mam na aparacie. dobrze, że moja karta mieści ponad 1200zdjęc :P haha

bartek już tupta kiedy skoncze pisać tłumaczenie bo nie może się tych naszych pisanek doczekać :D
A ja cichaczem sobie siedze i udaję, że jeszcze nie skonczyłam, bo mam tu taki spokój :ico_wstydzioch: hehe
a towarzycho sprząta :ico_oczko:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

06 kwie 2012, 15:24

wisnia3006, jak po usg?

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 kwie 2012, 16:22

no i japo usg. gorszego nigdy nie mialam. lekarz pierwszy raz u niego bylam, nie wiedzial nawet jak zyje.pytam sie czy potwierdza dziewczynke a on ze nie wie bo ma stary sprzet i tu nic nie widac a jak sie zapytalam ile wazy to stwierdzil ze on nie moze dokladnie stwierdzic ale widzi ze jest duze i mam malo wod plodowych. orientacyjnie wage zapisal2800-3100 no i dziecko jeszcze cale sie nieprzekrecilo ale juz zaczyna. jak wyszlam od niego z gabinetu to tak sie usmialam ze szok:)

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 kwie 2012, 16:27

tia mi też tak Bartoszka mierzyli max miał ważyć 3100 a zrobiło sie 4 kg
i to było w dniu porodu :ico_haha_01: :ico_haha_01:
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2012, 16:31 przez gozdzik, łącznie zmieniany 1 raz.

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 kwie 2012, 16:31

gozdzik, no zuzka miala byc mala bo mialam duzo wod plodowych i tez wyszedl klocek i wszyscy w szoku byli.

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 kwie 2012, 16:33

tak wiec tym USG to za bardzo nie ma co wierzyć wystarczy ze cos źle zmierza i wynik jest jaki jest

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 kwie 2012, 20:33

tia mi też tak Bartoszka mierzyli max miał ważyć 3100 a zrobiło sie 4 kg
i to było w dniu porodu :ico_haha_01: :ico_haha_01:
wisnia ma jeszcze miesiąc do terminu, więc to może być klocuś nieeeezłyyy...

Awatar użytkownika
karo-22

06 kwie 2012, 22:56

No właśnie, w miesiąc czasu jeszcze Maluszek sporo może przybrać...

Martalka, a Twoje Maleństwo ile waży? Miałaś jakoś ostatnio usg??

Ależ jestem padnięta... Nogi mi odpadają :ico_oczko: Upiekłam babeczki z konfiturą malinową, drożdżowca (pierwszy raz piekłam i wyszedł przepyszny), serniczek czekoladowo-miętowy (od Julci-jeszcze nie próbowałam;)) i piernik marchewkowy.

Co do dań mięsnych, to ja nic właściwie nie szykuję, bo w pierwsze święto jedziemy z Teściową do Dziadków Męża, a w drugie idziemy na obiad do moich Rodziców.
Jutro mamy gości, ale bez spięcia :ico_oczko:
Przyjeżdża Teściowa z facetem, przywiozą barszcz biały z kiełbasą, a potem ja zrobię lasagne - bardzo świątecznie :ico_oczko: Po południu przyjdą też moi rodzice i zrobimy miłą kolacyjkę. Rodzice przywieźli całą torbę wiejskiej wędliny własnej roboty, kiełbasę, kaszankę, szynkę, polędwicę i pyszny boczuś :-) JA zrobię jeszcze sałatkę z brokułami i tyle :ico_oczko: Teściowie zostają do niedzieli i razem jedziemy do Dziadków.

Goździk, wymyśliłaś jakie mięsko zrobić w święta?? :-)

Tibby, Tobik jest świetny! :-) I widzę, że znalazł sobie zajęcie w kuchni :-D

Wróć do „Przedszkolaczki”