Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 kwie 2012, 13:42

my chcemy ten
Obrazek

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

11 kwie 2012, 15:03

bardzo fajny rowerek :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 kwie 2012, 15:13

a wy macie cos na oku ?
o tym rowerku słyszałam duzo dobrych opini tak wiec mam nadzieje ze sie sprawdzi

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

11 kwie 2012, 17:09

my kupujemy coś takiego:

Obrazek

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 kwie 2012, 17:17

Lak jest świetnym rowerkiem. Ja polecam!!!!!!

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 kwie 2012, 18:48

zastanawiam sie tylko czy te plastikowe koła zdadzą sie na nasze chodniki :ico_noniewiem:

julchik22
Zrobiłem Magistra z forum!

11 kwie 2012, 19:09

Goździk, my mamydokładnie taki sam rowerek jak pokazałaś!!! :-D Nawet kolorek czerwony! No i rzeczywiście jest swietny - wprawdzie Dawiś jeszcze nie pedałuje, ale się przymierza i sam na niego wchodzi :-)
Tibby, ten co Wy wybraliście też jest ładny :-)

Martalka, nie chodzi mi o piękne majtki - tylko o jasne - najlepiej białe pl producenta, a nie z Chin, bo Dawiś ma AZS i miał SATRSZLIWĄ wysypkę na nogach, brzuszku, stópkach :ico_olaboga: Dermatolog kazał unikać kontaktu ciała z ciemnymi ubraniami, bo te barwniki w połączeniu z potem dają taki właśnie rezultat. Jak tylko zmieniliśmy mu bieliznę, wysypka zniknęła i skóra jest gładziusia. Dlatego tak uparcie poluje na jasne majtasy :-)
No i życzę powodzonka w odpieluchowywaniu, mocno trzymam za Was kciuki i czekam na relacje. Ja też myśłałam o tym żeby na spacerki zakładać coś niezbyt chłonnego - np formowankę bez otulacza. Ale co z nocą? W tej mojej książce jest info, że dziecko nie siusia przez sen tylko aby się wysiusiać, to musi chociaż delikatnie sie rozbudzić, a czujny rodzic na pewno wyczuje ten moment i powinien szybko zaproponować dziecku nocnik :ico_noniewiem: Nie przemawia to jakoś do mnie :ico_noniewiem: Nie wiem czy wyczuję... wątpię...zresztą totalnie niewyspana pewnie wówczas bym była. Z drugiej strony zakładać na noc pieluchę - to taka troche dezorientacja dziecka kiedy można sikać tak, a kiedy nie więc nie wiem co tu zrobić zwłaszcza że Dawiś jeszcze w nocy je modi - min 300 ml :ico_noniewiem: więc nie ma szans aby nie siusiał :ico_noniewiem:

Ja dziś jestem po wizycie - miałam połowkowe - wszytsko jest ok - Córeńka potwierdzona na 100% - sama widziałam :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 kwie 2012, 20:19

Julka, moje chłopaki sikali jeszcze w nocy po kilka miesięcy po odpieluchowaniu w dzień. Zakładałam pieluchę. Ważne, żeby w dzień nie dac dziecku do zrozumienia, żeby świadomie sikało w pieluszkę.
Kol. mi opowiadała jak oduczyli córkę pampersów. Ale akurat jechali dalej samochodem. I jej pampera założyli. A jak się zachciało siku, to namawiali by sikała w pampersa. No to już się bardzo kłóci.
W efekcie mieli histerie i dziecko tak długo się darło dopóki sę nie zatrzymali. Wysikała się gdy jej pampa zdjęli- pod krzaczek.
Ale w nocy... to chyba jest inne sikanie, jeszcze nieświadome.
No ja na pewno czujnie spać będę, ale nie na tyle by wyczuwać sikanie mileny a zaraz potem potrzeby noworodka :ico_oczko:

Ale generalnie Tibby, zamierzam iśc wg gł. wskazań tej książki... skupienie rodzica ma byc w 100% na dziecku na te 3 dni.
Ale noce... pozostawię chyba na potem.... proponując nocnik przed snem, ale jednak zostawiając pielusię.

Juluś, GRATULUJĘ Córeczki!!!
A wiesz co się u nas na wątku chustowym ciążowym dzieje? Już czwarta chyba pomyłka co do płci :ico_haha_01:
nie mówię, że u was jest, bo to na pewno zależy kiedy i na czym usg robiono. Ale 3 dziewczynki zamieniły się w chłopców, a jeden chłopiec w dziewczynkę :ico_haha_01:

julchik22

11 kwie 2012, 20:53

Martalka, no któras dziewczyna z letniego mi to właśnie mówiła :ico_szoking: No i szczerze mówiąc nie wiem co powiedzieć... ja na poprzednim usg widziałam Małą od tyłu bardziej - lekarz bardzo stanowczo obstawiał Dziewuchę, ale ja jeszcze wziełam poprawkę na to że nie widać z przodu i całe przyrodzenie mogło popłynąć gdzieś tam w stronę brzuszka :ico_oczko: Ale dzisiaj to widziałam wyraźnie co jest między nóżkami - no ... bardzo wyraźnie .... chociaż ja aż tak bardzo się na tym nie znam, ale ginek powiedział że nie ma cienia wątpliwości że to niewiasta :ico_noniewiem: Na drugiego Synia też bym się cieszyła, ale jednak nastawienie robi swoje, co nie? :ico_oczko:
A z tymi nockami - pewnie masz rację - męczące by było takie rozbudzanie się i rozbudzanie Dawisia - no i ja przecież też czujna będę ze względu głównie na noworodka. I też nie wyobrazam sobie 2 pieluchowców - i to już nawet nie chodzi o pranie... Tak sobie dumam, że dla Dawisia to by było nawet bardziej komfortowe gdyby był odpieluchowany przed urodzeniem siostry, bo później przykro mu będzie że lali wolno sikać w pieluszkę, a jemu nie :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 kwie 2012, 20:54

Córeńka potwierdzona na 100% -
:-D :-D :-D
co do nocnego siusiania to ja zakładałam pieluszkę i jakoś Jula ładnie sie nauczyła
tak wiec bez szaleństw :ico_oczko:

Wróć do „Przedszkolaczki”