julchik22
Zrobiłem Magistra z forum!

18 kwie 2012, 23:31

Martalka, kawałek wylazł dość spory jakieś 2 tyg temu, a tydzień temu jeszcze mniejszy. Narazie nic się nie dzieję, bo w międzyczasie miałam wizytę i wszystko jest ładnie pozamykane, ale na wszelki wypadek powinnam się oszczedzać :ico_noniewiem:

No z tym piwkiem... zazwyczaj w takich sytuacjach wydarzenia lubią się mnożyć :ico_oczko:

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 kwie 2012, 08:55

Koleżance mojej zostało tylko 8 dni. A oni piwkować Tak im pokazałyśmy dzisiaj
moj maz codziennie pije piwko. jak mu tlumacze ze moze mnie wziasc to on mi gada ze przeciez sa taksowki. a on przy porodzie i tak nie bedzie bo sie boi. heheh z zuzka to samo mowil i nie pozwolil mi samej isc.

julchik22, szybko ten czop nie slyszalam jeszcze ze tak wczesnie moze wypasc. mi tam powolutku leci jakas galaretka ale bez krwi

Awatar użytkownika
karo-22

19 kwie 2012, 10:17

Juluś, to rzeczywiście szybko ten czop Ci wychodzi :ico_szoking: No ale skoro wszystko w porządku to chyba nie ma co się martwić, tylko rzeczywiście się oszczędzaj :ico_sorki:

Ja to w ogóle nie rozumiem ludzi, którzy popijają piwko codziennie, tzn nie ma co rozumieć, bo to nałóg już niestety. Ale po prostu nie dociera do mnie jak można miesięcznie tyle kasy ładować w alko, a np. nie inwestować w dzieci, by łatwiej im było na starcie w dorosłe życie...
Proponowaliśmy takim jednym otwarcie programu inwestycyjnego z myślą o dzieciakach. Oczywiście, kasy brak na taki cel, ale co dzień kilka piw w siebie wlewa taki... Toż to kilka stów w miesiącu na to schodzi :ico_szoking: A tak byliby spokojni, że dzieciaki pójdą na studia, czy otworzą swoją działalność, czy kupią mieszkanie, samochód, wyprawią wesele itepe... :ico_noniewiem:
No ale cóż. Każdy ma jakiś pomysł na życie :-D

Co do mówienia, to nasz Nikoś mówi praktycznie wszystko :-) Tzn powtarza po nas oczywiście, ale i zdania zaczyna sklecać.
Mówi, ptaki lecą, auta jadą, ciocia dała, tatuś robi, a wczoraj mój M oglądał ligę mistrzów??zdaje się a my szykowaliśmy się do snu i Mały patrzy i mówi "oo grają w piłę...chłopaki" :-D
Niko w ogóle bardzo szybko mówił wyrazy, ma bardzo lekką mowę. I dosyć trudne wyrazy z powodzeniem mówi, typu słonecznik, odkurzacz, aparat, króliczek, koszyczek, kocyk, samolot, no właściwie wszystko mówi :-)

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 kwie 2012, 10:47

karo, piwko jak piwko (jesli o finanse chodzi), ale fajki!!!!!!!!!!!! Ja tego nie potrafię zrozumieć... u wlasnego męża...
Bo od strony uzależnień, to jednak wolę ciśnienie na fajki niż na alko ;)

Niko pięknie gada!! Wtedy dopiero do człowieka dociera ile taki maluch ma już prawdziwej wiedzy, prawda?? Jak taka Mila milczy to sie czasami wydaje, że nie rozumie pojęć, ale na pewno rozumie, tylko nie wysławia...
Mam znajomą (synka ma niespełna 1,5 roku), i skubany już gada podobnie jak Nikoś. "kup bułę", "mam kupę", "molot leci".. itd. Niektóre takie formy z dziecinniałe, ale wszystko zrozumiale komunikuje. Do tego wyższy od meli i każdy Myśli, że starszy :D

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 kwie 2012, 10:50

dalam zuzi do wypicia rozgazowana cole ciekawe czy jej przejdzie to rozwolnienie(a smecty nie chce pic) bo od 3 dni sie meczy a ja razem z nia bo musze ja nosic do kabiny a juz nie mowiac jaki to smrod:P

[ Dodano: 19-04-2012, 10:54 ]
karo, piwko jak piwko (jesli o finanse chodzi), ale fajki!!!!!!!!!!!! Ja tego nie potrafię zrozumieć... u wlasnego męża...
Bo od strony uzależnień, to jednak wolę ciśnienie na fajki niż na alko ;)
przed jak zaszlam w ciaze to moj maz rzucil palenie. tak sie ciesze bo smierdzialo jak nie wiem co.

kurcze ale mi duszno, niedobrze i spiaca jestem. mam dosc tej ciazy

[ Dodano: 19-04-2012, 10:55 ]
Martalka, dziekuje za ksiazke

Awatar użytkownika
gozdzik
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 kwie 2012, 10:59

Witajcie
julchik22, wow też jestem w szoku z tym czopem słyszałam ze moze z miesiąc wcześniej zacząć wypadać

ale jak gin skontrolował i jest dobrze to fajnie :-D
co do mowy Bartoszka to tez rewelacyjnie mu idzie :-D :-D
az czasem mnie zaskakuje składa juz proste zdanie
i tak jak piszesz Martalka, to niesamowite ile taki maluch juz wie
hehehe mój nawet zaczyna liczyć :ico_haha_01: :ico_haha_01: jak jestem w sklepie i kupuje np bułki to zawsze wołam mam kup 5 buła albo 8 :-) :-)
przy kasie juz go panie znaja i pytaja ile dzis kupił buł
ten im zaczyna liczyc hahahaha ........................
za oknem słoneczko wiec zaraz sie ubieramy i idziemy na spacerek
co do wydawania kasy na używki to my ostatnio z mężowym rozmawialiśmy na ten temat i doszlismy do wniosku ze kupe kasy zaoszczędzamy
bo nie pifkujemy i fajek nie palimy :ico_haha_01:
wiec na dobre wczasy w kapsli zostaje :ico_oczko:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

19 kwie 2012, 11:24

u nas niestety M. pali. :ico_noniewiem: on niby zdaje sobie sprawę z tego, ze na to idzie kupa kasy, ale nie potrafi rzucić. na szczęście nie pali mi w mieszkaniu, bo bym zastrzeliła! :ico_zly: jeszcze na początku mojej ciąży palił z moją mamą w kuchni, ale im powiedziałam, że skoro ja to wdycham to i mi trują dziecko w brzuchu, więc od razu poszli na balkon z tym lub na klatkę schodową i mam od dwóch lat czyste mieszkanie :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

jula, oszczędzaj się dziewczyno, bo żadnych przedwczesnych porodów nie chcę na wątku widzieć naszym! laski wiosenne to już tam spokojnie mogą dzieci nam dawać byśmy się nimi mogły nacieszyć, ale ty masz czekać! :ico_nienie: obowiązkowo jeszcze 17tygodni. potem rób co chcesz! :ico_sorki:

[ Dodano: 19-04-2012, 11:30 ]
jula, a tak w ogóle to byś się brzusiem pochwaliła! :ico_sorki:

NICOLA_1985

19 kwie 2012, 11:47

hej

u nas niedobrze :ico_noniewiem: Karolina ma złe wyniki krew w moczu :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: już kolejny raz, mamy skierowanie na badania (próby nerkowe , morf, posiew itp) w przyszłym tygodniu wizyta u nefrologa, prawdopodobnie ma uszkodzone nerki..... :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

Awatar użytkownika
karo-22

19 kwie 2012, 12:07

NICOLA_1985, o Jezu, strasznie mi przykro, ale i mocno wierzę, że to nic poważnego... :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: Trzymam za Was kciuki mocno mocno i zdrówka życzę!!!

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 kwie 2012, 12:42

Nicola, jak to? skąd? Duzo zdrowia życzę!!! Oby to nic poważniejszego.... żeby to prawdopodobnie okazało się tylko opcją ale nie u was!

Wróć do „Przedszkolaczki”