mi jeszcze nigdy się nie zdarzyło by nie wyszedł. Chociaż teraz to robię z mąki bezglutenowej ale przepis jest ten sam dla normalnej mąki mam go od mamy i jej tez zawsze wychodzi.No właśnie Kochane, prosze aby każda, której biszkopt zawsze się udaje
4 białka ubić na sztywno dodać 3/4 szklanki cukru dalej ubijać plus żółtka i dalej ubijać no i na koniec dodać 3/4 szklanki mąki wymieszanej z 1 łyżeczką proszku do pieczenia i już wymieszać to wszystko łyżką.
A jak zaczynam robić biszkopt to włączam piekarnik na 100 stopni z termoobiegiem nie wiem czy już jest nagrzany czy nie jak wkładam ciasto i podnoszę temperaturę na 160 stopni i tak piekę na oko. Dziubię patyczkiem do ciasta by sprawdzić czy się upiekło.
[ Dodano: 15-06-2012, 22:49 ]
jajek nie trzymam w lodówce więc są w temperaturze pokojowej ale nie wiem czy to takie ważne. Mąki nigdy nie przesiewam.