Murchinson
Trzy tysiące lat minęło...

21 cze 2012, 21:30

Kocura Bura, wiesz gapie jak to gapie ale jak zobaczyłam ten autobus to myślałam, że kierowce powieszę za.... Pozostali kierowcy nie lepsi, widzieli samochód na jednym pasie, na drugi dziecko ale nie musieli jechać między nimi, jakby dziurę w jezdni omijali.

Przyczyna wypadku-chłopiec wybiegł ze sklepu prosto pod samochód. Szczęście w nieszczęściu, że kobieta jechała wolno.
Ostatnio zmieniony 21 cze 2012, 21:33 przez Murchinson, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 cze 2012, 21:32

Kocura Bura, wiesz gapie jak to gapie
a to masz rację- pewno by wiele nie pomogli, jedynie wezwać pomoc, a kierowcy, no smutne..

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 cze 2012, 08:02

Murchinson :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: aż ciarki mnie przeszły.

Tak do tematu to prawda jest taka że my nie jestesmy przygotowani do udzielania pierwszej pomocy, moim zdaniem powinno być tak że dodatkowym warunkiem otrzymania prawo jazdy powinno być ukończenie kursu. Bo w większości faktycznie tak jest że kierowcy się nie zatrzymują :ico_zly:

ale nie trzeba czekać na wypadek na drodze. Kiedyś wracałam z młodą z przedszkola i jak szłyśmy chłopczyk tak 6-7 lat spadł z huśtawki i płacze, żadna matka nie podeszła. Zmierzyłam je tylko wzrokiem i zapytałam inne dzieci czy wiedzą gdzie on mieszka. Oczywiście wszystkie wiedziały, ja małego wzięłam na ławkę a dzieciaki posżły po jego rodziców.

lilo

22 cze 2012, 08:48

Witam w piątek - dla pracujących to cudowny dzień :-D

Murchinson, brrrrrrr........ okropna historia :ico_placzek: :ico_olaboga: :ico_sorki:

Z moim nowym hobby dalej pod górkę. Małżonek wymacał mi świeżo pomalowane szufladki i cała robota do d.......... :ico_zly: Ja nie wiem co się sprzysięgło przeciw mnie, że tak pod górkę idzie :ico_noniewiem:

Ale nie poddaję się :ico_oczko:

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 cze 2012, 08:50

:ico_brawa_01:

Murchinson

22 cze 2012, 09:23

Tak do tematu to prawda jest taka że my nie jestesmy przygotowani do udzielania pierwszej pomocy, moim zdaniem powinno być tak że dodatkowym warunkiem otrzymania prawo jazdy powinno być ukończenie kursu. Bo w większości faktycznie tak jest że kierowcy się nie zatrzymują :ico_zly:
I mówić i pokazywać od najmłodszych lat by przełamać strach bo część ludzi wie jak pomóc ale boi się, że zrobi coś źle. Pamięta, że w podstawówce nauczycielka w-f 2x (przed feriami zimowymi i wakacjami) w roku poświęcała jedną godzinę zajęć na tłumaczenie i pokazywanie jak udzielić komuś pomocy, jak się zachować.

[ Dodano: 22-06-2012, 09:25 ]
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: tak trzymać!
Mocno mąż wypalcował? Może dałoby się tylko w tych miejscach zamalować?

lilo

22 cze 2012, 09:32

Może dałoby się tylko w tych miejscach zamalować?
No niestety jedną szufladkę trzeba było oczyścić całkiem i znowu 3 x będzie malowane :ico_olaboga:

Niby robił to w dobrej wierze bo miał mi przybić gwoździk ale i tak oberwało mu się porządnie.

aruless

22 cze 2012, 13:02

siemka dziewczynki. mogę się przyłączyć? ja też po 30, rocznikiem to już 32,
stan majątkowy:
- 1 mąż
- 1 synek ( 4 lata)
- kilkanaście prób o kolejne potomstwo, póki co bez efektu, może w tym wieku już za późno?
- 1 kociczka
kawka dla was :ico_kawa: :ico_kawa:

Murchinson

22 cze 2012, 13:06

Aruless, witaj
kawka dla was :ico_kawa: :ico_kawa:
Chętnie, bo głowa mi za chwilę pęknie więc może kawa pomoże.

lilo

22 cze 2012, 13:24

aruless, witaj :ico_brawa_01:

może w tym wieku już za późno?
przestań, ja miałam 32 jak urodziłam córkę, a dużo moich koleżanek dopiero pierwsze rodziło :ico_sorki:

Powodzenia!!!!! :ico_sorki:

Wróć do „Kącik dla rodziców”