lilo

26 cze 2012, 08:21

Hej!

aruless, podaj mi na PW namiary na te domki, może kiedyś skorzystamy :ico_sorki:

moni26 napisał/a:
na pierwszym miejscu jest Monika, później mama, a na trzecim żona

A nie Martynka?
Chyba chodzi właśnie o taki powiedzmy egoizm :ico_oczko:

obcą kobitą nie zostawię Maćka
Kiedyś sam ci ucieknie do obcej baby :-D

Tak, 10 stopni, wiatrzysko i od czasu do czasu pada
U nas to samo :ico_olaboga:

aruless

26 cze 2012, 09:20

lilo poszło

Murchinson
Trzy tysiące lat minęło...

26 cze 2012, 09:54

u was też dziś taka piękna letnia pogoda? :ico_zly: :ico_zly:

stawiam poranną
Chyba dziś wszędzie tak sama. A kawy to ze 2 poproszę bo za chwilę usnę.

elibell
4000 - letni staruszek

26 cze 2012, 09:59

u was brzydko z tego co rozumiem, to za to u nas słoneczko świeci:):):P)

Awatar użytkownika
aga216
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 cze 2012, 11:54

cześc gwiazdy
co tam ????
ja też narazie w domu siedzę z małą,i raczej do żlobka jej nie dam ,dopiero do przedszkola,ale moze się uda i jak babcia się zgodzie to bede do firmy jechała i projekty robiła łazienek :ico_sorki:
narazie cieszę się że jestem w domu,bo nie dla mnie taka bieganina między domem pracą szkołą zakupami....itd......doceniam to że jestem w domu,ale pewnie każdy inaczej do tego podchodzi.......
kurde muszę do fryzjera iść a nie mam gdzie małej zostawić ,muszę czekać na babcie jak wróci z urlopu :ico_sorki:

zupę koperkową,gotuje hmhmhmh

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 cze 2012, 22:53

na pierwszym miejscu jest Monika, później mama, a na trzecim żona
A nie Martynka?
nie :ico_oczko:
Kocham ją nad życie i wskoczyłabym za nią w ogień, ale.... chodzi mi oto żeby pamiętać że my nadal jesteśmy kobietami a nie tylko matkami czy żonami. Potrzebujemy czasem chwili wytchnienia, czasu wyłącznie dla siebie. Że nasze potrzeby są tak samo ważne jak potrzeby dziecka czy męża.
Nie raz się słyszy że jak kobieta ma dziecko to ma siedzieć w domu, że nie może wyjść z koleżankami na kawę itd.
Często również bywa tak że facet uważa że jak on pracuje na etat i zarabia to już wystarczy, że przecież kobieta tylko siedzi w domu i nic nie robi...

Na szczęście u nas tak nie ma :ico_sorki:

lilo

27 cze 2012, 10:21

Jestem jak najbardziej za tym, żeby pamiętać o sobie i dbać o siebie i swoje potrzeby, ale jednak na tym etapie życia chyba dzieci są dla mnie priorytetem. Gdybym miała wybierać dobro swoje czy ich, wybrałabym ich, dokonuję wyborów głównie dla nich. Chyba są ciut wyżej w mojej hierachii wartości.

aga216, fajne zdjęcie dzieci, jaka panienka z Paulinki już :ico_brawa_01:

aruless

27 cze 2012, 11:05

zgadzam się z Tobą, Lilo. dla mnie priorytetem jest synek, i co ciekawe kiedy on jest szczęśliwy ja też jestem szczęśliwa. i powiem wam, że bycie przede wszystkim mamą w niczym nie ogranicza mnie i zaspakajania moich potrzeb. tym bardziej, że wiele potrzeb jest tożsamych z potrzebami synka i generalnie wszystko robimy razem, poza moja pracą zawodową. nie rozumiem narzekań kobiet, że opiekując sie w domu dzieckiem nie mają chwili wytchnienia czy czasu dla siebie. jeżeli nie jest samotną matką to problem stanowi nie absorbujące dziecko, lecz złe relacje z partnerem, a nawet w przypadku samotnego wychowywania dziecka każdy ma jakąś rodzinę, babcię ciocię, której można " sprzedać" dziecko i mieć czas na fryzjera itp. jeżeli dziecko stanowi przeszkodę dla realizacji siebie i swoich potrzeb nie należy decydować się na dziecko. tyle

Murchinson
Trzy tysiące lat minęło...

27 cze 2012, 11:43

U mnie na jednym poziomie jestem ja i mój syn.
każdy ma jakąś rodzinę, babcię ciocię, której można " sprzedać" dziecko i mieć czas na fryzjera itp.
Ale nie zawsze rodzina mieszka w tym samym miejscu by móc "sprzedać" dziecko w dowolnym momencie-nie jest to proste ale można o sobie samej pamiętać.
jeżeli dziecko stanowi przeszkodę dla realizacji siebie i swoich potrzeb nie należy decydować się na dziecko. tyle
I tu się z Tobą zgodzę.

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 cze 2012, 12:16

jeżeli dziecko stanowi przeszkodę dla realizacji siebie i swoich potrzeb nie należy decydować się na dziecko. tyle
racja

Ale czy np jesteście wstanie zostawić np na weekend dziecko z dziadkami i wyjechać tylko we dwoje?
Znam dużo matek które tego nie potrafią.

Wróć do „Kącik dla rodziców”