Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

26 cze 2012, 22:32

dzwoneczek82, Borys w dzień je już 3 stałe posiłki plus 2xbutle. Poza tym w dzień to on cyca traktuje bardziej jako zabawke więc zostawie mu nocne cycanie bo w nocy je a się nie bawi :-)

dzwoneczek82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 cze 2012, 22:37

uż 3 stałe posiłki
czyli kaszka (ile ml dajesz?) , zupka i deserek? Tak?...i ile wypija mleczka z butli???
Patryk w nocy tez całe szczęscie dobrze je...a Borysek nadal tak często sie budzi?

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

26 cze 2012, 23:08

dzwoneczek82, kaszke robię na oko I wydaje mi się że ze 120ml zje. Zupke robię sama więc zjada pół małej miseczki, desire zjada cały. Co do butli to rano robię mu ze 180ml a na noc z 210ml wody. Co do pobudek to nie liczę ich ale 3 to jest minimum.

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

27 cze 2012, 07:45

Wszystkiego najlepszego dla Lilusi za pół roczku oraz dla Martynki i Filipka za skończone 5 miesiecy :ico_brawa_01:

Gabi, zazdroszczę przespanej nocki. U nas dzisiaj była koszmarna :ico_noniewiem:

U nas dzisiaj wkońcu słoneczny dzień się zapowiada :ico_sorki:

Awatar użytkownika
nostromo20
maniakogadacz
maniakogadacz

27 cze 2012, 07:49

5-miesięczny Filip melduje się z rana na forum :ico_brawa_01: no i gratuluje rzecz jasna Lili z okazji półrocza :ico_szoking: szok! to pół roku już... brawo również dla Martynki :ico_brawa_01: rosną nam te dzieci w zastraszającym tempie...
jak czytam co piszecie wyżej o nocnych karmieniach to aż uwierzyć nie mogę, bo jeszcze niedawno tak tu wylewałam swoje żale, jak to wstaję do Filipa co godzinę, bo spać nie chce, jadł tak ze 3 razy na noc (jak go jeszcze karmiłam), a teraz mija chyba trzeci tydzień jak przesypia całe noce i nie je wcale, wytrzyma od wieczora do 7 rano. ot tak, z dnia na dzień postanowił się przestawić, nie mam pojęcia jak to jest możliwe :ico_noniewiem: przespał jedną noc i tak mu już zostało... byłam i dalej jestem w mega szoku, mam nadzieję, że tak mu już zostanie :ico_brawa_01: dodatkowym sukcesem jest to, że zasypia sam w łóżeczku - po wieczornej butli po prostu go wkładam i wychodzę, i zaglądam do niego co chwilę. a on sobie mruczy, mruczy, wierci się (czasem trwa to do godziny nawet), ale w końcu uśnie :ico_brawa_01: piszę o tym, bo od urodzenia usypiałam go w wózku lub na rękach, nawet nie próbując go uśpić w łóżeczku, durna :ico_puknij: więc cieszę się, bo to są takie nasze małe sukcesy, jest naprawdę nieźle :ico_haha_01: jedyny minus tego wszystkiego jest taki, że go już nie karmię :( i wydaje mi się, że gdybym go karmiła, to by raczej całej nocy nie przespał. co sądzicie?

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

27 cze 2012, 08:00

nostromo20, ciężko powiedzieć co by było gdybyś karmiła piersią. Najważniejsze że Filip zdrowo się rozwija i przesypia całe noce :-)

Awatar użytkownika
Aga26
4000 - letni staruszek

27 cze 2012, 08:18

nostromo a Filip zaczął Ci przesypic noce jak mu wyszły ząbki czy wczsniej już przesypial cale?
Gabi, wydaj mi się że nic się nie stanie jak rozbijesz te porcje mleka na mniejsze

Awatar użytkownika
nostromo20
maniakogadacz
maniakogadacz

27 cze 2012, 08:31

Aga, najpierw były ząbki, potem zaczęły się przespane nocki :-)
piszę o tym karmieniu i spaniu w nocy dlatego, że mówi się (i tak też wynika z moich obserwacji :ico_oczko: ), że dziecko karmione butelką po prostu naje się raz, a porządnie i jest syte. a dziecko karmione piersią je częściej, a mniej i niby dlatego budzi się w nocy częściej. no nie wiem, Mad przecież karmiła piersią i pisała, że jej Martynka śpi do rana, natomiast moja szwagierka ma półtorarocznego synka, karmi go nadal piersią i jeszcze nie przespała żadnej nocki, bo on się budzi co trochę i chce cyca... ile dzieci, tyle różnych przypadków :ico_noniewiem:

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 cze 2012, 08:49

Ufff...
Ale popisalyscie z rana :-) Fajnie !
Buziaki dla Lilianki za pol roczku ( :ico_szoking: ) i dla Filipka za 5 miesiaczkow :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :588: :588:
Stawiam letnich owocy za 5 miesiecy Martynki :-)
Obrazek

Powiem Wam z tym karmieniem nocnym to chyba wlasnie przyzwyczajenie jest, albo taki typ dziecka. Czytalam, ze lepiej starac sie w nocy dziecko oczukiwac i w butli podawac wode. Bo tak jak piszecie czesto dziecko chce pociumkac bardziej niz jesc.
Zycze Wam wszystkimkochane by maluszki dawaly Wam wreszcie przesypiac noce i trzymam za nich i za Was mocno kciuki :-) &&&
nostromo20, w nocy Martynka nie domagala sie jedzenia ale piersi sie do tego dostosowaly tak, ze zaczal zanikac pokarm.
Z perspektywy czasu wydaje mi sie, ze to byl jeden czynnik utraty pokarmu :ico_noniewiem: Ale nawet jak byla malutka to musialam ja wybudzac na piers bo tak nam kazano. Sama za wiele sie nie budzila od siebie.

Gabi, mysle ze mniejsze porcje spokojnie mozesz podawac. Tabelki sa orientacyjne. A dzieci i tak swoje ilosci wypijaja :-)
Bedziesz od razu 2 podoawala czy bedziesz stopniowo ja wprowadzala mieszajac ?

A tu fotki mojej rozesmianej pyzulki z rana :-)
Obrazek
Obrazek

Rozesmiana po porannym mleczku.. a pelny brzuszek to powod do radosci ;-)
I ma dziureczke po mnie -dostrzegacie ? :-D
Obrazek

agaa22
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

27 cze 2012, 08:50

Dla wszystkich dzieciaczków za ich kolejne skonczone miesiace :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Moja Kaja przestala jesc w noc jak skonczyla chyba rok i 2 miesiące.
A wyobrazcie sobie,że córka mojej siostry ciotecznej ma 1,5 roku i UWAGA waży 20 kg :ico_olaboga: jest strasznie gruba, ona jej dawala chyba ze 3 razy w nocy manne jak skonczyla rok. Jak poszla z małą do lekarza to lekarz kategorycznie kazal jej przestac dawa w nocy jeść. Ale ta mała to je ciagle cukierki,kindery, ciasteczka, a na obiad potrafi zjesć 3 miski zupy :ico_olaboga: :ico_olaboga:

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”