Awatar użytkownika
aga216
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 lip 2012, 12:33

moni26, u as nie było0 gradobicia,wogóle jakoś nas te burze obchodziły tylko dookoła :ico_sorki:

lilo

17 lip 2012, 13:02

lilo, przywołałaś mnie więc jestem
No to trzeba może zmienić nazwę wątku na "staruchy po 30-tce" :ico_haha_01: :ico_oczko:

no i widziałam efekty twoich przeróbek ,śliczne
Dzięki :ico_sorki:

Magdalena_82, super chłopaki w podpisie
No - fotki rodzeństwa są zawsze rozbrajające :ico_brawa_01:

ech to było dawno, napewno też dużo się zmieniło, a przedewszystkim my dojrzeliśmy . Tęsknota robi swoje...
Jakby ktoś się mnie zapytał, czy emigrować to odrazu odpowiedziałabym NIE !
Trzymam kciuki żeby ojczyzna was dobrze przyjęła :ico_sorki:
Ogólnie chyba najbardziej prawdziwe jest powiedzenie, że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.
Nigdzie idealnie nie jest, nasz kraj też mi czasem bardzo zachodzi za skórę...

Awatar użytkownika
lala
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

17 lip 2012, 19:25

Witam.
Dawno nie zaglądałam , a tu wąteczek odżył :ico_brawa_01:
Mój mały od 2 tygodni u babci . Kurcze jak ja się za nim z tęskiłam. Naszczęście w piątek już go zobacze. :-D
nasz kraj też mi czasem bardzo zachodzi za skórę...
Mnie coraz częściej- Wszystko dostosowują do uni tylko jakoś zarobki mamy dużo niższe.
A już nie wspomne o zasiłku rodzinnym - jaka jest różnica między tym w uk a w PL.
państwo PRORODZINNE :ico_zly:
Po za tym u nas ok :-D

Magdalena_82
Wodzu
Wodzu

17 lip 2012, 20:29

Nigdzie idealnie nie jest, nasz kraj też mi czasem bardzo zachodzi za skórę...
To napewno, ale tam przynajmniej mamy bliskich rodzine przyjaciół...tu o przyjaciół bardzo trudno :ico_noniewiem:
A już nie wspomne o zasiłku rodzinnym - jaka jest różnica między tym w uk a w PL
ech to się tylko tak wydaje, że tu jest lepiej, a tymczasem wcale tak nie jest, my mamy naprawdę grosze jeśli chodzi o ten zasiłek a i z pracą coraz gorzej, wszystko jest tak drogie że koniec świata, teraz z jednej pensji to juz tu żyć się nie da.
A i zaczynam zauważać tu wiele minusów...

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 lip 2012, 21:53

Była u mnie dziś koleżanka co od 12 lat mieszka w Stanach, obecnie w Kalifornii.
Sama się zastanawiała czy nie wrócić do Polski, jedyne co ją przekonało to pogoda i widoki za oknem
Znacie powiedzenie: wszędzie dobrze gdzie nas nie ma

Murchinson
Trzy tysiące lat minęło...

18 lip 2012, 11:03

teraz z jednej pensji to juz tu żyć się nie da.
A i zaczynam zauważać tu wiele minusów...
Oj, ale to zależy od wysokości tej pensji. Mojego męża siostra jest w UK-jej facet ma tylko prace i mogą sobie pozwolić na wiele, no i im odchodzi płacenie za mieszkanie bo on ma swój dom. Mam tez znajomych, którzy chcieliby wrócić ale nie mają do czego-brak mieszkania i perspektyw na pracę w PL.
Tak często jest ze wszystkim, nie tylko z emigracją, że na początku nie widzi się tych minusów a dopiero z czasem zaczynają być bardziej zauważalne.
Trzymam kciuki by powrót udał się w 100%.
O polityce prorodzinnej w naszym pieknym kraju nie bede nawet pisac, po co sie denerwowac na wieczor :ico_oczko:
Tu jej brak więc nie ma o czym mówić.

Awatar użytkownika
lala

18 lip 2012, 18:31

teraz z jednej pensji to juz tu żyć się nie da.
W Polsce też ciężko wyżyć z jednej pensji, ale wiadomo zawsze to bliżej rodziny , znajomych.
Kurcze , ale dziś pogoda pokręcona raz słońce raz deszcz.

lilo

19 lip 2012, 08:41

Witam!

U nas pogoda też kiepska, słońce, deszcz i tak w kółko. Ale ja i tak siedzię w pracy więc bardzo mi to nie przeszkadza. Oby się poprawiła jak będę miała urlop :ico_haha_01:

W Polsce też ciężko wyżyć z jednej pensji, ale wiadomo zawsze to bliżej rodziny , znajomych.
Dokładnie :ico_sorki:

Kto postawi kawę?

Awatar użytkownika
gosha
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

19 lip 2012, 09:28

Kto postawi kawę?

A proszę bardzo :)

Obrazek

Magdalena_82
Wodzu
Wodzu

19 lip 2012, 10:44

Ja chętnie się kawy napije :ico_kawa:

Dzieńdobry

Aaaaaaa mam w domu mrówki, już raz byly ale potraktowałam rajjdem i zniknęły a teraz znowu wróciły, musze kupić coś mocniejszego.... :ico_sorki:
dokładnie i tego trzeba się trzymać a nigdzie nie jest idealnie...

A to przezycie z jednej pensji na emigracji, to tez zależy od wielu czynników, nie tylko od wysokości pensji, jeszcze od rejonu w którym się mieszka , od rachunków...ech wiele tego
Magda, a co z pracą jak wrócicie, macie juz cos na oku?
jeszcze nie w stu procentach, ale zabezpieczenie mamy więc nie stresujemy sie tym tak bardzo...
Trzymam kciuki by powrót udał się w 100%.
nie dziękuję żeby nie zapeszyć :-D

Wróć do „Kącik dla rodziców”