U nas był przy odbiorze aktu urodzenia z usc.
no wlasnie a u nas tesciowa zalatwiala wpisanie do ksiag i powiedzieli jej ze pesel musimy osobiscie
na gazeta.pl pisze:
Kolejnym krokiem jest zameldowanie dziecka i uzyskanie numeru PESEL. Tego nie musimy załatwiać osobiście. Urząd Stanu Cywilnego przesyła wszystkie dane nowego obywatela do Referatu Ewidencji Ludności i Dowodów Osobistych Urzędu Miasta Krakowa, skąd po około dwóch tygodniach możemy odebrać wszystkie dokumenty
wprawdzie pisza o Krakowie ale we Wro powinno byc podobnie. sama juz glupieje bo tu pisze tak, ludzie mi mowia ze usc sam wysyla, a ona ze tylko osobiscie.. jakby mi sie to udalo zalatwic w jeden dzien byloby cudownie, zwlaszcza ze to wszystko w jednym budynku
[ Dodano: 16-08-2012, 21:51 ]
jula aha widzisz to moze byc roznie.. a myslalam ze w calej Pl tak samo
jak zalatwie osobiscie to chyba pozwola tesciowej odebrac, a nawet jak nie to przyznany juz bedzie mial wiec mu nie zabiora. jak bylismy w kwietniu to nie zdazylismy zrobic i teraz musze specjalnie leciec bo inaczej nie wiem czy nastepny paszport dla niego nam wyrobia
[ Dodano: 16-08-2012, 21:56 ]
aa i mam jeszcze jedno pytanie - odnosnie toreb na pieluchy, to znaczy tych na wozki.. macie jakis magiczny sposob zeby torba nie spadala w dol ramy wozka? mam dwie totalnie rozne torby i obie zjezdzaja, czasami mnie trafia jak po raz nty musze ja podciagac, czasami jest ciezka to rozumiem, ale dzisiaj wzielam tylko picie, portfel i bluze Malemu i i tak mi spadala, jak Wy sobie z tym radzicie?