Mamusia28
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

20 sie 2012, 20:17

witajcie po dlugiej przerwie- nie mam czasu wogole wlaczyc komputera i was poczytac. Też mamy problem kupkowy i tak srednio co 2 dzien niestety. Mala prezy sie i probuje czasami cala noc zrobic kupke a jak nad ranem widze ze jest bezsilna i placze daje jej kawaleczek czopka glicerynowego i mleko bebilon tam sa priobiotyki (bakterie?) ktorych maly czlowieczek nie ma w swoim zoladku a ulatwiaja trawienie i pozniej ida ogromne kupy jedna za druga. mam wrazenie ze to moj pokarm jej nie sluzy a staram sie jesc naprawde ostroznie. Gotuje na parze:/ Poza tym mala jest cudowna je, spi - nie placze (jedynie przy tej kupce ale to jest pol sekundy i koniec) sasiedzi nie wiedza ze mamy dziecko. Uwazam ze jest glodomorra bo np jak odciagne 125 ml mleka to zje i jeszcze cyca chce. Ostatnio jednak zaczela nam ulewac ale polozna stwierdzila ze to normalne....

[ Dodano: 20-08-2012, 20:18 ]
mam tez pytanie do dziewczyn ktore maja x landery czy wasz wozek tez skrzypi? Nasz zaczal dzisiaj i mnie to wnerwia a ponoc na serwisie tego nie uwzgledniaja:/

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 sie 2012, 22:18

hej!!!
mam tez pytanie do dziewczyn ktore maja x landery czy wasz wozek tez skrzypi?

ja mam i moj nie skrzypi a dodam ze jest juz uzywany przez 2 dziecko. moze musisz go nasmarowac

Awatar użytkownika
Madleine
Trzy tysiące lat minęło...

21 sie 2012, 10:04

Też mamy problem kupkowy i tak srednio co 2 dzien niestety. Mala prezy sie i probuje czasami cala noc zrobic kupke a jak nad ranem widze ze jest bezsilna i placze daje jej kawaleczek czopka glicerynowego
my wczoraj bylismy u lekarza i tez maly dostal czopek glicerynowy tzn pół i kupa w koncu poszła bo mał sie baaaardzo męczył.Ale lekarz powiedzial,ze czopek to ewentualnie co kilka dni i jak juz naprawde bedzie zle. Przeszlismy na bebilon comfort i mam nadzieje ze bedzie poprawa...
mam tez pytanie do dziewczyn ktore maja x landery czy wasz wozek tez skrzypi? Nasz zaczal dzisiaj i mnie to wnerwia a ponoc na serwisie tego nie uwzgledniaja:/
Moj tez nie skrzypi,chodzi ciuchutko.

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 sie 2012, 10:07

Mamusia28, ja wprawdzie mam inny wozek ale mysle ze skrzypienie powoduje w kazdym wozku to samo. Pewnie macie zdejmowane kola, trzeba je tam oczyscic bo weszly ziarenka piasku i ocieraja... Nasza spacerowka tak skrzypiala i dostawalam szalu :-)

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 sie 2012, 10:28

Ale lekarz powiedzial,ze czopek to ewentualnie co kilka dni i jak juz naprawde bedzie zle.
ja pamiętam jak z Tomkiem miałam problemy to mi lekarka powiedziała że czopki glicerynowe to naprawdę ostateczność. Lepiej stosować viburcol ale też nie za często tal co 3 dni to są czopki na uspokojenie bardzo łagodne, one nie mają żadnych przeczyszczających składników ale przez to że są czopkami to pomagają.
Mamusia28, a może jakieś zdjęcia nam dasz :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Madleine
Trzy tysiące lat minęło...

21 sie 2012, 10:33

Lepiej stosować viburcol ale też nie za często tal co 3 dni to są czopki na uspokojenie bardzo łagodne, one nie mają żadnych przeczyszczających składników ale przez to że są czopkami to pomagają
ooo nei slyszalam o tym,to rzeczywiscie lepsza opcja i rzeczywiscie czopek sam w sobie troche pomaga sie wyproznic...musze zapytac w aptece :-)

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 sie 2012, 14:27

musze zapytac w aptece
popytaj i kup bo to homeopatyczny lek nie szkodliwy dla dziecka i bez problemu można dawać już u małego dziecka.

Awatar użytkownika
aga216
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 sie 2012, 14:32

że się wtrące ,Vibrucol jest na recepte,od nie dawna ,sama chciałam kupić i tak mnie pani poinformowała :-)

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 sie 2012, 14:46

Vibrucol jest na recepte,od nie dawna ,sama chciałam kupić i tak mnie pani poinformowała :-)
:ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: bez sensu homeopatyczny lek :ico_puknij: a ja przyszłam wkleić ulotkę

Wskazania:

Lek stosowany jest u niemowląt i małych dzieci w stanach niepokoju przebiegających zarówno z gorączką, jak i bez gorączki. Preparat jest pomocny w przypadku bolesnego ząbkowania, kolek niemowlęcych, odczynów poszczepiennych, a także infekcji. Łagodzi rozdrażnienie i przywraca spokojny sen.

Dawkowanie:

Doodbytniczo. W ostrych stanach włożyć 1 czopek do odbytu kilka razy dziennie. Po uzyskaniu poprawy 1 czopek 2-3 razy dziennie. U niemowląt od 1 dnia życia do 6 miesięcy maksymalnie 1 czopek 2 razy dziennie.

[ Dodano: 21-08-2012, 14:47 ]
Rzeczywiście :ico_puknij:

"Pragniemy poinformować, że w wyniku unijnych zmian rejestracyjnych, które zostały przeprowadzone w Polsce, doszło do zmiany statusu leku ViburcolŸ.
Obecnie lek nosi nazwę ViburcolŸ compositum i jest wydawany wyłącznie z przepisu lekarza.
Dotychczas znany i stosowany ViburcolŸ N ma taki sam skład jakościowy jak ViburcolŸ compositum. Przez najbliższe dwa-trzy miesiące na rynku będą obecne obydwie formy leku - ViburcolŸ N (lek OTC) oraz ViburcolŸ compositum (lek Rp).
Do czasu wyprzedaży leku ViburcolŸ N jest możliwe wydanie leku ViburcolŸ N, gdy pacjentowi zostanie przepisany przez lekarza ViburcolŸ compositum.
Po wyprzedaży ViburcolŸ N, na rynku zostanie tylko ViburcolŸ compositum o statusie leku Rp (wyłącznie z przepisu lekarza)."
Ale myślę, że lekarze na tyle dobrze znają ten lek, że bez problemów będą go przepisywać.

Awatar użytkownika
malinowa19
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

21 sie 2012, 17:45

hey :-) nie dałam znac od razu bo miałam cesarke i dopiero dochodze do siebie...
to tak - urodziłam Igorka w czwartek (16. 08.2012) o godz 23:20
musiałam mieć cięcie ponieważ odeszły mi wody seledynowe :ico_noniewiem:
waga 3440g, 55 cm 10/10 :-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”