23 sie 2012, 07:13
u nas też nie ma godzin bezpłatnych bo wychodziłob na to że na pory posiłków trzeba dziecko odbierać, "przedszkole realizuje 5-cio godzinną podstawę programową w godz 7:30-13:30 z godzinną przerwą na posiłek (tzn. sniadanie, drugie sniadanie, obiad, podwieczorek= godzina) według ramowego rozkładu dnia pracy przedszkola" więc posłając dziecko na 5 godzin musimy placić 54zł opłaty stałej plus 4zł dziennie za wyżywienie
betina super przedszkole macie, że dają możliwość wyboru godzinn i są to godziny bezpłatne
dziewczyny dobrze radza że obie opcje są dobre, z jednej stron łatwiej zostawić na sam czas zabawy do godz 12 szczególnie jeśli mąz miałby możliwość odprowadzić małego rano, z drugiej jeśli spi jeszcze w południe opcja z drzemką też nie byłaby zła ( dzieci zazwyczaj nie mają problemu z drezmką w przedszkolu) wdaje mi się że zawsze możesz zmienić te godziny więc na twoim miejscu narazie wybrałabym pierwszą opcje do 12, a potem zobaczysz jak będzie i w razie czego zmienisz.
Olek zapisany jest od 7-16, ponieważ naliczane jest od godziny a różnica w opłacie stałej między 8 a 9 godz wynosi 8zł miesięcznie, natomiast jeśli spóźnimy się po dziecko naliczana jest opłata 5zł za każda rozpoczętą godzine, ja będe zaprowadzać go tak jak do żłobka koło 7:20 i odbierze go moja mama po 15, dałam sobie do 16 bo różnie bywa i może się zdarzyć że będzie do 16
tak to wygląda w naszym przedszkolu