weterynarka nas pocieszayla...kotki nie wychodzace z domu linieja caly rokbrytyjczyki mają gęsty podszerstek więc pewnie będzie z niego nieźle leciało na wiosnę
szaleje rano i wieczorem ale ma swoje myszki plus zrobilam mu z foli alum pare pileczek i szaleje po podlodze, dzisiaj mnie ugryzl w noge, ja go zdeptalam, no tak sie krecila jak tam rozrabia dalej?
no to jeszcze lepiej hehehekotki nie wychodzace z domu linieja caly rok![]()
hehe fajnie, dobry pomysł z tymi piłeczkami z fol. alum. ja mam już naszykowane kłębuszki z włóczkima swoje myszki plus zrobilam mu z foli alum pare pileczek i szaleje po podlodze,
no właśnie miałam pytać czy przy tym ząbkowaniu Was nie podgryza hehedzisiaj mnie ugryzl w noge,
ale szczotke juz mam od dzisiaj zaczynam go przyzwyczajacno to jeszcze lepiej hehehe
to ja z royala dostalam do zarcia na sznurki pilke, 2 dni sie pobawil i woli male myszki koniecznie grzechotki lub wlasnie te pileczki z folii, bo jak jemu cos nie szelesci i nie grzechocze to nie ruszano i mamy jeszcze patyczek taki z piórkami na końcu dostałam gratis jak kupowałam żwirek
że kotom powinno się myć ząbki????
to ja Ci polecam szeleszczące tunele dla kotów, takie materiałowe jakby tuby , fajne moja siostra to mabo jak jemu cos nie szelesci i nie grzechocze to nie rusza
wiesz.. ja o tym niedawno przeczytałam.. centralnie napisane było, że szczoteczką do zębów i są specjalne pasty/preparaty którymi się myje albo płyny do wlewania do wody którą kot pije... w szoku byłam.. ja miałam psa 13 lat i nigdy nie myłam jej zębów i nawet jej się nie psuły... nawet bym na to nie wpadła, że trzeba...no wlasnie mi babka pow ze te jedzenie suche jest po to aby czyscic zebywole mu nie grzebac
teraz koty i tak mają zaburzony naturalny styl życia... widziałaś kiedyś kuwetę na sawannie albo w lesie hehehNICOLA_1985, kiedys pisalas ze zaczniesz koty na kibelek uczyc sisiu, ja bym tego nie robila bo czytalam ze sie zaburza ich naturalny styl zycia, kotkli lubia sobie pogrzebac, pokopac...
niech sie cieszy z tego co ma, i tak najwiekszy balagan robito ja Ci polecam szeleszczące tunele dla kotów, takie materiałowe jakby tuby , fajne moja siostra to ma
moj pije nawet sporo, saszetki dostaje pol rano a pozniej ma sucha karme i wode caly czaskoty według swojej natury mało piją
ale tu chodzi o potrzebe kopania i podobno wlasnie czytalam na forum gdzie pisza hodowcy kot nawet robiac na kibelek brzebie, no i troche glupiejewidziałaś kiedyś kuwetę na sawannie albo w lesie heheh![]()
jeju jedwo go wnioslamja też kupiłam 40 L żwirku
mi to kurier przyniósł pod same drzwijeju jedwo go wnioslam![]()
myslalam ze to bedzie w malych pachkach
tez bym zwiała...pozniej corka wziela szczotke i kot zwial![]()
no i superno wariat tak za tym biegal ze w ktoryms momencie poszedl pod miske z woda i padl, doslownie w ta miske, wode na siebie rozlal i tak lezal z jezykiem na wierzchu i sapal![]()
te koty gdy są dorosłe ważą od 4-9 kgta rasa rosnie do 2 lat, aby nie w tym tempie![]()
no tak ale z pod drzwo to ja musze na gore zaniesc na korytarz, tzn mąż to zrobil i tak zostawil ale z korytarza do zakamarka ja rano ciagnelammi to kurier przyniósł pod same drzwi
wsiaklo w futrotylko później to sprzątanie tej rozlanej wody heheh
no wlasnie mialm pisac ze 4 kg to sporomoje kotki ważą po 4 kg więc są raczej średnie, tzn jak na swoją rasę duże bo orienty ważą od 2,5-4,5 kg gdy są dorosłe
widzialam ojca, wiekszy niz mój piesmoże zapytaj hodowcy ile ważyli jego rodzice..
no właśnie o tym cały czas pisałamtaniej mozna kupic karmy z 80% zawartoscia miesa
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 1 gość