anetka607
Trzy tysiące lat minęło...

12 wrz 2012, 11:06

to w jakim sklepie kupywałaś????
KAR-MA dziady
ale teraz sie zastanawiam nad karma :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: niby applaws dobra ale ...acana tez dobra a kot je tylko jak ma zmieszana z royalem :ico_noniewiem: wczoraj Bartek dal mu sama acane i nie zjadl nic :ico_szoking: chyba musze tego royala jednak kupic, ale pojde w sklepie zobacze najpierw jakie ceny tych mniejszych opakowan

NICOLA_1985

12 wrz 2012, 11:15

anetka bo przestawianie kota na inną karmę trwa kilka tygodni jak nie miesięcy, wsypuje się po pare chrupek do starej karmy i stopniowo zwiększa się ilość co pare dni tak aby kot nawet nie zauwqażył kiedy nowej karmy jest więcej niż starej i tak stopniowo... stopniowo... aż ta stara karma się skończy i kot będzie miał sypaną już tylko nową karmę.
royal jest dosmaczany chemią i pachnie "lepiej", dobre jakościowo karmy są naturalne i nie mają tak intensywnego smaku i zapachu, sa inne, ale za to są zdrowsze i kot szybciej się nimi najada bo mają więcej mięsa w składzie
ja polecam Ci sklep zooplus, modernpet to sa pewne fajne sklepy gdzie Cię nie wyrolują
a royal im mniejsza paczka tym wyższa cena za kg karmy..... nie opłaca się kupywac tych małych paczek .. a w zoologach stacjonarnych to mają już w ogóle ceny z kosmosu.. :ico_noniewiem:

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 wrz 2012, 12:45

ja ubiłam interes z moim M.
Z racji tego że my z Martyną chcemy kiciusia, a mój M nie... to powiedziałam że jak los zadecyduje i że np znajdziemy jakiegoś koteczka któremu uratujemy życie, to go przygarniemy :ico_oczko: więc teraz będę chodzić i wypatrywać. Ale znając nasze szczęście to pewnie jakiś się znajdzie. Już dwa kocury tak uratowaliśmy, jak jeszcze mieszkaliśmy z teściami no i naszego Cześka. :-D

anetka607

12 wrz 2012, 12:48

więc teraz będę chodzić i wypatrywać.
hehe tez bym tak robila :-D :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

kupilam karme wkoncu :ico_sorki: :ico_sorki: Nikola wypatrzylam karme na tym sklepie modernpet ze tez bez zboz i polecana ale kupilam na allegro za 115zl juz z przesylka 6,8kg :ico_sorki: :ico_sorki: a dziaduch niech sie uczy co i jak ma jest bo royala nie kupie, nosz drogie a sklad badziewny

NICOLA_1985

12 wrz 2012, 13:36

moni prqawidłowo... hehehe powiem Ci to tak po Bożemu :ico_oczko: szukaj a znajdziesz! :-D

anetka no niektóre karmy rzeczywiście powystawiane są na allegro i można kupić taniej... a na royala szkoda kasy... jak kotek zgłodnieje to zje.. a mieszaj na razie z tą resztą royala co masz.. przekona się.. zdrowy kot się nie zagłodzi :ico_oczko:

[ Dodano: 12-09-2012, 13:36 ]
a na jaką się zdecydowałaś? acane?

anetka607

12 wrz 2012, 14:06

acane?
ta mam i jej nie lubi, i ona niby dla malych sie nie nadaje wiec musialam zmienic, tzn z ta inna pomieszam kupilam Obrazek

NICOLA_1985

12 wrz 2012, 15:46

TOTW jest super , skład ma bardzo fajny :-) dobry wybór, zreszta każda bezzbożowa jest lepsza niż jakiś shit ze zbożami... :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

anetka607

14 wrz 2012, 09:33

TOTW jest super , skład ma bardzo fajny :-)
kot jak zwykle marudzi ale dziad niech sie przyzwyczaja, nie wywale 7 kg :ico_nienie: :ico_nienie: szybko przyszlo w szoku bylam

wczoraj obcinalam pazurki dla kota i przednie ok ale mysle obetne tylne 1 raz, wyrwal mi zebami obcinaczki cwaniak, przy ostatnim pazurku sie zbuntowal :ico_oczko: wiec nie jest tak zle

NICOLA_1985

14 wrz 2012, 10:53

kot jak zwykle marudzi ale dziad niech sie przyzwyczaja
moja Zara też marudzi mimo, ze ma tą karmę którą dawała jej hodowczyni... rano daję jej puszkę a później ma już tylko suchą karmę w misce.. ale za każdym razem jak widzi , że idę do kuchni to leci za mną i miałczy koło mnie, pałęta się pod nogami żebym jej coś dała :ico_oczko: ja czasami jej coś tam dam ale nie zawsze zalezy czy coś mam dla niej czy nie ... ale przeważnie pomiałczy, połazi i jak zobaczy, że ją ignoruję to idzie obrażona do miski i je swoje chrupki :ico_oczko: nawet jej nie muszę wydzielać... hodowczyni stwierdziła, że Zara to zarłok a ona wcale tak dużo nie je.. chrupki nie raz z całodniowej porcji zalecanej zostają w misce na następny dzień , choć wydaje mi się, że jeśli karmiłabym ją tylko puszkami/saszetkami to by jadła do oporu bo takie jedzenie jej baaaaaaaaaaaaaaardzo odpowiada :ico_oczko: ale mnie nie stać żeby karmić ją tylko mokrym... chyba musiałabym bank okraść hehe

anetka607

14 wrz 2012, 15:50

ale mnie nie stać żeby karmić ją tylko mokrym... chyba musiałabym bank okraść hehe
a ile jej dajesz puszki i jaką??

Wróć do „Nasze hobby”