gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

Re: Letnie dzieciaczki 2012

26 wrz 2012, 23:04

Kod: Zaznacz cały

Callanetics to zestaw ćwiczeń opracowany z myślą o kobietach, które w niedługim czasie i przy niewielkim wysiłku pragną wysmuklić swoją sylwetkę. Wystarczą dwa tygodnie by callanetics ćwiczenia zdziałały cuda z twoim ciałem. To nie żadna bujda – efekty tych ćwiczeń zostały potwierdzone badaniami i okazało się, że faktycznie są one tak skuteczne. Callanetics ćwiczenia pozwolą ci uzyskać płaski brzuch, wysmuklić nogi, podnieść i ujędrnić pośladki, wyrzeźbić ramiona. Callanetics ćwiczenia to zestaw dla każdej kobiety. Jeśli tylko masz nieco wytrwałości i jesteś dość dobrze zorganizowana to serdecznie zapraszamy do ćwiczenia razem z nami. Przy tych ćwiczeniach najważniejsze są następujące elementy: odpowiednie ułożenie ciała, odpowiednia kolejność wykonywanych ćwiczeń, odpowiednie ruchy ciała, odpowiednia liczba i czas powtórzeń, a także odpowiedni sposób oddychania. Najistotniejszym z wymienionych wyżej elementów jest kolejność ćwiczeń. Odpowiednia kolejność wygląda następująco: rozgrzewka, ćwiczenia na brzuch, ćwiczenia na nogi, ćwiczenia na biodra, ćwiczenia rozciągające. Callanetics ćwiczenia pozwalają na wyszczuplenie sylwetki, a także na wzmocnienie mięśni grzbietowych, a więc mocniejszy i zdrowszy kręgosłup oraz wzmocnienie mięśni Kegla. Dzięki tym ćwiczeniom nie tylko będziesz mogła cieszyć się pięknym i zgrabnym ciałem, ale również i wspaniałym nastrojem. A wszystko to przy niewielkim wysiłku i w zaledwie 2 tygodnie.

Madleine
to ze strony wzięłam. Szczerze to nie wiem czy po dwóch tygodniach będą efekty bo ja ćwiczyłam rzadziej a tak codziennie to w podstawówce wtedy chuda byłam ale z ciotką ćwiczyłyśmy i u niej efekty duże były mi mięśnie też się wzmocniły do tego bardziej rozciągnięta byłam. No i najważniejszeb nie obciąża kręgosłupa a ja mam skoliozę i nie mogę wszystkiego ćwiczyć.

Kurde Maks cały dzień śpi przez chwilę i się budzi. Teraz też spał na rękach odłożyłam go i obudził się a normalnie by spał już od 21. Nie wiem co mu się stało.

Kasiala Ty to lubisz te spacery :-) A zdjęcie Kajusi widzę :ico_brawa_01: nie poznałabym jej :-)

Awatar użytkownika
Kasiala
Zrobiłem Magistra z forum!

26 wrz 2012, 23:13

nie poznałabym jej
Gosia a wiesz co jest najlepsze... że w rzeczywistości wcale nie ma takich pucków jak na zdjęciach wychodzą :-D

uuuu to nie łaskawy Maksiu dla mamy...

ja juz kładę się spać... choć moje dziecię łasakwe bo potrafimy pospać do 12 w południe... :ico_wstydzioch: no i później mam wyrzuty do siebie że nic nie zrobiłam...

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 wrz 2012, 11:27

że w rzeczywistości wcale nie ma takich pucków jak na zdjęciach wychodzą
aparat pogrubia. Ja pamiętam jak po porodzie Maks taki chudzinka a na zdjęciach takie pućki. A jaką ma śliczną sukienkę :ico_brawa_01:

A co do spania to korzystaj :ico_brawa_01: Ja dzisiaj się wyspałam Maks spał do 9:30 :ico_sorki: oczywiście w nocy standardowe pobudki o 2:30, 4, 5:30, 7, 8,

Awatar użytkownika
Kasiala

27 wrz 2012, 13:39

hejka.... Kajcia z tatą jeszcze śpią :ico_szoking:

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 wrz 2012, 13:41

Kasiala to o której Kaja kładzie się spać :ico_szoking:

Awatar użytkownika
Madleine
Trzy tysiące lat minęło...

27 wrz 2012, 13:48

hej dziewczyny,my standardowo od 8 na nogach.
Mały już ma stał rytm dnia i staram się mu go nie zmieniąc :-)
o 8-9 pobudka,karmienie,zabawa,karmienie,potem spacerek,karmieniepotem drzemka,karmienie,potem zabawa /leżaczek, karmienie,potem drzemka albo tez zabawa,kąpiel i karmienie,ok 20 spać,potem karmienie o 23-24,potem ok 3-4 znowu i potem czasem o 6 jeszcze mleczko i o 8-9 pobudka :-)
Dzis pogoda nie dopisała i spacerek trwał tylko godzinkę,ale od powrotu Marcinek śpi,pewnie niedlugo obudzi go mały głód :-)

Przyszedł dzis komplecik do chrztu.Dobrze,ze na all kupilam mu jeszcze elegancki czarny płaszczyk bo w tym ubranku na bank byłoby mu zimno.Cieniutkie to jak nie wiem...jak na taką cene to myslalam,ze bedzie lepszy material :ico_noniewiem:
Jeszcze polubje na czarne buciki do kompletu. Dzis sie konczy aukcja wiec licze ze wygram :-)

Lece dokonczyc pranie i robic mielone :-)

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 wrz 2012, 13:58

madleine właśnie miałam pytać czy już coś kupiłaś. Pokaż stroje i ile zapłaciłaś? Maksia też doszło ja zadowolona jestem. Co prawda rękawy mogłyby być trochę krótsze ale jak się podwinie to dobrze wygląda a mniejszy rozmiar odpadał bo pod psód bym nic nie założyla a jednak w październiku chłodno może być.
A tego uregulowania zazdroszczę. Maks tak średnio uregulowany są takie dni że prawie całe prześpi a są tak jak wczoraj że zasypia na 5 minut i się budzi.

Awatar użytkownika
Madleine

27 wrz 2012, 14:37

madleine właśnie miałam pytać czy już coś kupiłaś. Pokaż stroje i ile zapłaciłaś?
A tego uregulowania zazdroszczę. Maks tak średnio uregulowany są takie dni że prawie całe prześpi a są tak jak wczoraj że zasypia na 5 minut i się budzi.
A juz pokazywalam zdjecie tu tego stroju :-)

No u nas tez sie zdarzają dni,że Marcinek np cał dzien mega aktywny albo znowu na odwrot - roznie :-)
Teraz mały już spi 4 godzine :ico_olaboga:
Az dziwne :-)

Awatar użytkownika
Qanchita

27 wrz 2012, 16:18

Witam:)

Strasznie zimno u nas dzisiaj :ico_chory: Na spacer nie da się wyjść bo Jolka nadal chora. Dostała przeciwgorączkowy i śpi od 11:40 :ico_szoking:

Madleine fajnie że Marcinek ma już swój rytm dnia. Powoli też będę musiała zacząć go wprowadzać tylko że ciężko przewidzieć humor mojej 2,5 latki...często rytm życia Tymka jest ustawiony pod potrzeby jego siostry :ico_zly:
Tylko wieczorna kąpiel jest o stałej porze i kładzenie na noc.

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 wrz 2012, 18:06

A juz pokazywalam zdjecie tu tego stroju :-)
wiem, wtedy co i ja tylko zapomniałam co kupiłaś :ico_wstydzioch:

U nas dzisiaj bardzo gorąco było ale już się popsuło no i taki silny wiatr jest, ale pospacerowaliśmy sobie.
Powoli też będę musiała zacząć go wprowadzać tylko że ciężko przewidzieć humor mojej 2,5 latki..
u nas właśnie bardzo podobnie są dni wstajemy koło 8-9 pouśmiecha się ma taki dobry humor i za godzinę zasypia i potem już nic nie jest stałego :-) aż do kąpieli koło 19 potem siedzi z nami na dole śpi ale strasznie delikatnie o 23 idziemy na górę je i noc taka sama. Ale z tym jego spaniem jest tak różnie że nie wiem czy jak pójdzie spać to na godzinę czy 5 minut. Marzy mi się by miał te spanie uregulowane.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”