Mamusia28
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

Re: Letnie dzieciaczki 2012

22 paź 2012, 20:42

Gondola x-landera faktycznie jakas mala Marysia ciagle mi sie rozciaga i prostuje, nozki i raczki i mam wrazenie ze faktycznie miesiac albo gora dwa i trzeba przejsc na spacerowke. Tez jeszcze nie sprawdzalam czy rozklada sie do pozycji lezacej.. Siostra meza kupila malej kombinezon na zime 74 i nie wiem jak ona sie tam zmiesci:) bo ona jest wiekszy od wozka.

Awatar użytkownika
Kasiala
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

22 paź 2012, 21:06

hejcia :-)

NO faktycznie te gondole są takie nie największe ale w sumie mniejsze też widziałąm więc źle nie jest ja myślę ze grudzień to będzie ostatni miesiac gondoli i potem spacerówka i w X-landerze rozkłąda się na płasko :) ale moja Kajcia jeszcze trochę miejsca ma :-) bo ona jakieś 61cm ma teraz :-P

ja już praktycznie zdrowa od czasu do czasu mnie raz kaszlnie ale wiecie przy dizecku to od razu pobudka :ico_zly: no a dzisiaj na ficie juz byłam ale ubrałąm sie tak zeby mnie wiatr nawet nie tknął :-D

zapisałąm dzisiaj małą do 3 żłobków samorządowych ha ha ha i w pierwszym (tym najbliżej mnie) jest na 155 miejscu rezerwowym :ico_smiechbig: :ico_puknij: w drugim jest na 124 rezewowym a w trzecim na 60 (m oze tu się dostanie :ico_sorki: ) masakra mówię do tej dyrektorki ze w takim bądź razie to chyba tylko dzieci ze stycznia i lutego mają szansę na złobki a reszta to odwet... i znajomości...

z moim M tak samo jak z waszymi słubnymi on na wszystko ma czas jak wychodzimy a ja wszystko, dziecko, dokumenty do auta, kluczyki a defakto i tam na neigo czekamy bo on szuka np części do e-papierosa :ico_zly:

Awatar użytkownika
Madleine
Trzy tysiące lat minęło...

22 paź 2012, 21:11

Bylismy dzis na szczepieniu.
Mały ma 65 cm i wazy 6 kg :-)

Po ukluciu przez pielegniarke najpierw zrobil grozna minę po czym powiedział " a guu" i się roześmiał :-) Lekarka i pielegniarki strasznie się śmiały :-) Mój mały smieszek :-)

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 paź 2012, 22:54

Siostra meza kupila malej kombinezon na zime 74
Maks teraz chodzi w kombinezonie 74 tylko że jest jeszcze trochę za duży ale wygodnie tak mu jest. Nie wiem do kiedy starczy.
a w trzecim na 60 (m oze tu się dostanie
ale to od kiedy chcesz ją zapisać? Od lutego? To już postanowione że wracasz do pracy? Ja myślę o żłobku ale od września, tylko że najpierw muszę Maksa zameldować u teściowej. No i żłobek jest tylko jeden i szanse są znikome. Dlatego myślę o niańce.

Madleine ładnie waży Marcinek :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: No i zuch z niego :-) I co miałaś problem z tą szczepionką 5w1?

Awatar użytkownika
Madleine

22 paź 2012, 23:02

Zadnego problemu ze szepionka nie bylo :-) Tzn lekarka ja zalatwiala i od ręki sie udalo :)

ja tez mam na zime kombinezon 74 . Teraz mały chodzi w "niedźwiadku" z H&M u rozm 62 ale wychodzi wiekszy :-)

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 paź 2012, 23:08

Teraz mały chodzi w "niedźwiadku" z H&M u rozm 62 ale wychodzi wiekszy :-)
bo H&M ma zaniżoną numerację. I u nich 62 to jak u innych 68. Dla starszych dzieciaków tak samo jest. Miałam takie body dla Maksa 56 z Hm i tak długo w nim chodził, teraz zasuwa w 62 z hm a inne ubranka to 68.

Posprzedawałyście rzeczy na allegro? Poszły wam? Bo ja się zabieram za wystawianie i nie wiem czy pojedynczo czy zestawy a może jakieś mini zestawy?

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 paź 2012, 23:10

A w ogóle to Maks od paru dni w ogóle nie chce smoka :ico_olaboga: bierze ciągnie patrzy że nie leci i wypluwa. A wcześniej ładnie ssał. Może nie cały czas ale taki chwilowy uspokajacz był. Dobra lecę bo już leży w bujaczku 50 minut i mu się nudzi.

Awatar użytkownika
Qanchita

23 paź 2012, 09:20

Posprzedawałyście rzeczy na allegro? Poszły wam? Bo ja się zabieram za wystawianie i nie wiem czy pojedynczo czy zestawy a może jakieś mini zestawy?
Ja te maleństwa w rozm. 56-62 spakowałam i zaniosłam do szpitala.
Większe segreguję i zostawiam póki co. Przyjaciółka planuje ciążę i jeśli będzie chłopak to powiedziała że kupuje wszystko. Teraz np systematycznie odbiera rzeczy po Jolce bo ma 1,5 roczną córcie :-)

Co do kombinezonu to ja mam w zapasie 68cm i 74 i oba jakieś duże wypadają. Teraz zakładam małemu taki komplet ocieplane spodnie i kurteczka albo bluza (takich ciepłych misiowatych mam kilka).

Mały waży 6 kg ale nie wiem ile mierzy :ico_wstydzioch: Ciuszki 68 i 74 używamy.

A dziś na 14 mamy kontrolę bioderek...zupełnie o tym zapomniałam :ico_wstydzioch: Dobrze, że wydarłam kartkę z kalendarza i tam miałam zaznaczone :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 paź 2012, 09:22

Madleine ale rośnie Marcinek :ico_brawa_01:
u nas smok to tylko dekoracja na meblach w kuchni, mała totalnie olewa, tylko cyc, zero silikonu :ico_noniewiem: :ico_oczko:

ja mam spacerówke po smyku taka co sie na płasko rozkłada i teraz to jak ciepło to w tej spacerówce a jak np bardzo wieje to jeszcze w gondole ją upycham. Wasze bable poubierane w kombinezoniki a ja jakaś durna matka bo jeszcze nie wyprałam zadnego i mała ubrana zwykle w sweterek i półśpiochy ciepłe :-/

wczoraj odciągnęłam 60ml mleczka to dziś zapodam znów z kaszką.
Agatce po katarze ostatnim ciągle tak furczy w tym nosie że masakra. a nie odciągam już nic frida więcdziś nawet nie próbuje. Niby to odciąganie bezpieczne a jak mała miała katar i jej ściagałam glutki to kurde raz miała krewke z nosa :ico_szoking: niewiele ale jednak. ona taka delikatna panienka :ico_olaboga:

jeśli chodzi o wybieranie sie gdzieś to my wszyscy jesteśmy mego punktualni i zawsze gotowi przed czasem. M. zbiera smyka,ja małą i heja w drogę :ico_sorki:

ciuszki ja wszystkie daje koleżance której urodziły się blizniaki. Tylko dziewczęce odkładam do innego pudła i obdaruje kogoś komu urodzi się dziewczynka :ico_haha_02:

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 paź 2012, 10:11

bo jeszcze nie wyprałam zadnego i mała ubrana zwykle w sweterek i półśpiochy ciepłe
to u mnie różnie raz w kombinezonie jak chłodniej a jak cieplej to ma taką kurteczkę. Ale w kombinezon mi wygodniej zapakować. A ty upierz bo na 1 listopada ma być strasznie zimno :ico_chory:
u nas smok to tylko dekoracja na meblach w kuchni, mała totalnie olewa, tylko cyc, zero silikonu
tylko u was od początku chyba tak było co? U nas Maks lubił a teraz się strasznie obraził na niego. Mam nadzieję na butelkę się nie obrazi bo w czwartek jadę ze starszym na basen i prawie z 4h się zejdzie żeby mi z głodu nie umarł :ico_olaboga: a tak już ściągnęłam 120ml jutro kolejne i jeszcze w zamrażarce jest dwa razy po 60ml.
ściagałam glutki to kurde raz miała krewke z nosa
:ico_olaboga: to rzeczywiście delikatna. Ile razy wyciągałam Maksiowi nic nie było tylko strasznie się awanturuje przy tym :ico_olaboga:
Mały waży 6 kg ale nie wiem ile mierzy :ico_wstydzioch: Ciuszki 68 i 74 używamy.
widzę że wszystkie dzieci w miarę równo idą :-) a z ubrankami to u nas głównie 68.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”