Awatar użytkownika
myszka1
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

Re: John Irving - z czym to się je?

22 paź 2012, 21:28

hahah. A co myslisz o Pannie Frost? Uwielbiam te postac... Irving jest naprawde niesamowity, potafi zbudowac klimat w ksiazce...

Awatar użytkownika
Flower
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

22 paź 2012, 22:24

Nie wiedziałam, że wyszła jakaś nowa Irvinga. Choć jak się ją wbije w google, to opinie różne. Więcej pozytywnych, wiec może chodzi o to, ze zawsze znajdą się zrzędy. Jak myślicie?

Awatar użytkownika
szpilunia
Maniak forumowy
Maniak forumowy

23 paź 2012, 15:54

To też, ale książka jest też bardzo odważna. U nas pojęcie biseksualności i LGBT to wciaż tabu i niewiele osób tak naprawdę wie o co chodzi, a transaseksualistę kojarzy z drag queen.

Panna Frost - jedna z najważniejszych osób w życiu Billa. Ciekawe ilu z nas ma takie swoje panny Frost... :ico_kawusia:

Awatar użytkownika
myszka1
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

23 paź 2012, 20:52

Ja tez tak sadze. Wszystko kwestia gustu... Ale z drugiej strony nie wiem jak ta ksiazka moze sie nie podobac. Jest dowcipna, ciekawie napisana i do tego z sensem- a to ostatnio nie czesto sie zdarza... Do tego , sadze, ze temat jest bardzo ciekawy i wazny...

Makaroni
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

24 paź 2012, 12:50

Sam nie wiem, u Irninga bywają pikantne sceny, zwłaszcza "w jednej osobie" ale on to robi w taki sposób, że mnie to w ogóle nie razi. Szybciej się zdziwię albo nawet uśmiechnę bo pomysłów to mu nie brakuje.
myszka- podpisuje z tym co piszesz o jego stylu.

Awatar użytkownika
Flower
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

24 paź 2012, 22:48

co do stylu to ja się też zgadzam, a co do tej nowej pewnie będę musiała przekonać się na własnej skórze, czy mi się podoba :P

Awatar użytkownika
myszka1
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

11 lis 2012, 17:01

co do stylu to ja się też zgadzam, a co do tej nowej pewnie będę musiała przekonać się na własnej skórze, czy mi się podoba :P
czytalas juz? jak wrazenia?spodobalo Ci sie?

Awatar użytkownika
Flower
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

11 lis 2012, 22:00

Bardzo! A najbardziej panna Frost i jej popis na sali gimnastycznej ;)

Awatar użytkownika
martynkaka
Już śmiało chodzę po forum!
Już śmiało chodzę po forum!

04 gru 2012, 13:32

Książki Irvinga nie są trudne. Są specyficzne, bo i sam autor ma dosyć oryginalny sposób pisania, ale można je raczej włożyć na półkę "przyjemne czytadło". Jedne są lepsze, inne odrobinę wtórne, bo Irving lubi powielać wątki i kopiować bohaterów z innych swoich pozycji. Każda jest jednak na swój sposób ciekawa. Nie czytałam jeszcze jego najnowszego dzieła, ale bardzo podobały mi się między innymi "Regulamin tłoczni win", "Świat według Garpa", "Zanim cię znajdę" i "Jednoroczna wdowa", więc mogę je z czystym sumieniem polecić :)

pisanka
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

06 sie 2013, 15:40

ja czytam wlasnie 'w jednej osobie' i podoba mi sie :)

Wróć do „Nasze hobby”