Ale sie rozpisalyscie ze hohoh. U mnie paskudnie za oknem leje, wieje i sasiad okreslij to ze sie pogoda zkur... la (przepraszam za slownictwo). Co do obiadow to ja dzisiaj zrobilam golabki bez zawijania ale i kapusty i cebulki dalam doslownie dla smaku - maz tak sie najadl ze 3 godziny do siebie dochodzil. Zostalo mi jeszcze na 2 obiady takze jutro i moze we wszystkich swietych odmroze i zjemy. Co do zasypiania to mamy juz wypracowany staly rytm codziennie okolo 19 kapiemy sie, pozniej mala ssie cyca - jak go puszcza to znak ze odbijaniamy (ale przewaznie juz twardo spimy i nie odbijamy) i spi tak od 5-7 godzin. Pozniej w nocy nie placze ale slysze ze przez sen ssie paluszki wiec karmie ja (a ona spi) i za 2-3 godziny znowu. Calkowite rozbudzenie nastepuje o 7 rano i podczas karmienia zawsze jest kupka. okolo 8-8:30 zasypia na 40 min i kolo 11 mowie do niej "Marysiu mamusia chce zrobic obiad idz spac" i mala jak zje to znowu idzie na godzine albo dwie spac. Kolo 14-15 znowu 40 drzemka i kolo 17-19 tez jakies 40 min i tak codziennie. Jak zaczyna byc rozdrazniona i nie chce sie bawic, noszenie nie pomaga to smoczek kladziemy do wozeczka i zasypia. W nocy spi caly czas w lozeczku. Rano przed 7 biore ja na chwile do nas do lozka ale nie spimy tylko sie bawimy i gaworzymy.
Co do pieluszek to przeszlismy na Dady 4 bo Marysia jest dluga i 3 ledwo sie zapinaly. Wogole wypralam juz ubranka 74 i wyprasowalam bo 68 sa ba styk niektore. Zapasu pieluch nie mamy i kupujemy na biezaco ale siostry meza po wyplacie zawsze kupuja nam po paczce i mokre chusteczki wiec to tez jakas ulga...
Co do proszku to mam zapas Jelpa chyba na caly rok wiec o innym na razie nie mysle. Czasami piore tez kolory w plynie Dzidzius, a nasze w Wizirze.
Mam do was pytanie z innej beczki po ile placicie rachunki za gaz? Dostalam rozliczenie i mam doplaty 400 zl bo raty byly po 70 co 2 miesiace i teraz prognozy mam po 260-360 zl co 2 miesiace i nie wiem czy to duzo czy malo? Nie mialam wczesniej do czynienia z rachunkami za gaz dlatego nie orientuje sie jak sie powinno placic. Mam kuchenke gazowa i ciepla wode ogrzewa piecyk gazowy..
Uff rozpisalam sie ale mala spi, ja wysprzatalam mieszkanie i mam chwile luuzu. Zrobilam szarlotke sypana wczoraj i zajadam... a wy cwiczycie i sie odchudzacie....chyba tez sie poraz wziasc za siebie.