gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

Re: Letnie dzieciaczki 2012

30 paź 2012, 22:49

Kasiala ale widzisz Ty wiesz że jeszcze będziesz w ciąży chodziła za jakiś czas. Ja już wiem że nie. Mam dwójkę kochanych synków i na tym koniec :-)

Awatar użytkownika
Qanchita
Trzy tysiące lat minęło...

30 paź 2012, 23:04

Kasiala ale widzisz Ty wiesz że jeszcze będziesz w ciąży chodziła za jakiś czas. Ja już wiem że nie. Mam dwójkę kochanych synków i na tym koniec :-)
A propos... jak się zamierzacie zabezpieczać? Bo ja już wzięłam 2 opakowania tabletek i odstawiłam, bo znów woda w organizmie się zbierała i mega cellulit wylazł... no i 2 kg przytyłam :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: Metod naturalnych się boję bo chyba bym się załamała jakby się okazało że w ciąży jestem. I mam zupełnie odmienny problem niż Wy... ja przeżyłabym kolejne dziecko ale nie koleje 9 m-cy ciąży. Na samą myśl mnie trzęsie :ico_chory:

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 paź 2012, 23:19

I mam zupełnie odmienny problem niż Wy... ja przeżyłabym kolejne dziecko ale nie koleje 9 m-cy ciąży. Na samą myśl mnie trzęsie
no widzisz a ja w ciąży bym mogła pochodzić ale dziecka kolejnego sobie nie wyobrażam :ico_olaboga: tak sobie pomyślałam ostatnio że gdybym zaszła w ciążę to by tragedia była :ico_olaboga:
Co do zabezpieczeń to ja stosunek przerywany przed Tomkiem tak cały czas było, potem z musu musiałam tabletki ale nie chce do nich wracać. No chyba że ze względu na włosy. Ale że się boję trochę z tym przerywanym bo u nas na wątku jest dziewczyna co ma 3 dziecko z tej metody to chyba na spiralę się zdecyduję. Ale spiralę nie hormonalną.

Awatar użytkownika
Kasiala
Zrobiłem Magistra z forum!

30 paź 2012, 23:41

chyba na spiralę się zdecyduję.
Gosia straszyć Cię nie chce ale na wiosennych mamach jest dziewczyna co właśnie ma synka ze spirali... chodzi mi o to ze żadna metoda nie jest skuteczna no chyba ze szklanka wody zamiast :-D :ico_smiechbig: ylko nie wiem co mąż na to :P powiem Wam że My jeszcze nie figlowaliśmy po urodzeniu... mąz nie chce... mówi żę dziwnie się czuje jak Kaja w pokoju... :ico_noniewiem: chociaż powiem wAM ZE JA TEŻ OCHOTY SPECJALNIE NIE MAM W CIAZY TO MNIE NOSIŁO (SORY ZA CAPS) a teraz jakoś mi obojętne...

Nom będę jeszcze w ciąży za jakieś 2-3 lata... chyba ze w totak wygram to będę jeszcze w 5 ciążach :) wiecie co mi koleżanka powiedziała :-D :ico_szoking: ze ja to będę jak moja mama i będę miała 4 dzieci :ico_szoking: :ico_smiechbig: bo widzi że mi macierzyństwo służy i że mi się to podoba a i jeszcze opowiadałam jej ze mogła bym rodzić jeszcze raz to też po tym stwierdziła :-D :ico_szoking:

Awatar użytkownika
Kasiala

31 paź 2012, 00:49

Dziewczyny... :ico_chory: miałam pytać czy Waszym dzieciaczkom poci się główka przy jedzeniu... bo zauważyłam ze mojej Kajci tak i oczywiście juz naczytałam się w internecie :ico_placzek: że to moze być początek krzywice a na innym forum dziewczyna mi napisała ze jej córka ma bardzo miękką głowę (starsza od Kajci o 2 tyg) i lekarz stwierdizł nie dobór wit D i zwięksyzł dawkę z 400j do 1600j i pisała ze jej córka też właśnie strasznie się poci przy karmienu :ico_chory: pewnie to nic ale ja się denerwuję :-(

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 paź 2012, 09:34

Tosia ale ładna mama i córcia :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Kasiala u mnie smykowi tak sie główka pociła ale on miał konskie dawki wit D3 bo szybko rósł a i miał wielkie ciemiączko . Zapytaj dr na wizycie ale nie panikuj, nawet jak ma za mało wit to dostanie wiekszą dawkę :ico_sorki: Agatka sie nie poci ale ciemiączko to ma na pół głowy- no przesadzam ale duuuże jest.
Moim zmartwieniem jest za mała ruchliwość małej, brak obrotów itp. Tym bardziej że już pokazała że potrafi a teraz za cholere nie przewróci się :ico_nienie: Moze porównuję ze smykiem a on wszystko robił "za szybko" i mi się ona taka do tyłu wydaje :ico_noniewiem:

co do ciąży to nie nie nie. Trzeciej nie chcę. jakby mi ktoś obiecał że nie bede musiała leżeć, dzidziuś bedzie zdrowy a ja będę mieć pracę to mooooże. Ale że nikt mi takich obietnic nie da to dziękuję. Produkcja moich żółtych dzieci zakonczona :ico_oczko:
antykoncepcja u nas nazywa sie Agatka- jak M. sie do mnie dobiero to ona- mimo że w innym pokoju- to sie zawsze budzi :-D a mi to na rękę bo kurde libido u mnie mniej niż zero :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Madleine

31 paź 2012, 10:15

.. ja przeżyłabym kolejne dziecko ale nie koleje 9 m-cy ciąży. Na samą myśl mnie trzęsie :ico_chory:
ja mam tak samo...drugie dziecko - bardzo chetnie,ale ciaży boje sie jak cholera...nie chcialabym znowu przez to wszystko przechodzić ;/

Co do zabezpieczenia to mam tabletki w domu,ale czekam na @ zeby wziac.Myslalam,ze mialam pierwasz@ we wrzesniu,ale minely 2 miesiace i kolejnej nie widac!
Póki co to gumki zostają choc przyznam szczerze,ze po porodzie do seksu mnie nie ciągnie... :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 paź 2012, 12:24

W Kauflandzie super promocja pampersy "3" 96 sztuk za 44,44zł :ico_szoking: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: "4" jest 82. Kupiłam i 3 i 4. Pieluch to mam od groma sama nie wiem ile :ico_olaboga: "3" z 200 i już nie kupuje nic bo boję się że wyrośnie z nich.

Co do ciąży powiedziałam Pawłowi gdyby mi ktoś dał 5 tysięcy dożywotnią pensję, wiadomo później wyższa :-D to bym mogła mieć nawet czwórkę. Ale wolałabym dożywotnią pensję z dwójką dzieci.

Madleine to nie planujecie drugiego dziecka w ogóle?

Co do seksu to ja ochotę mam, może nie taką jak wcześniej ale raz w tygodniu chce się :-D

Kasiala mi też się wydaje że Ty stworzona do ciąży, porodu, macierzyństwa i też mi się wydaje że na dwójce nie przestaniesz :-D
Gosia straszyć Cię nie chce ale na wiosennych mamach jest dziewczyna co właśnie ma synka ze spirali...
wiem czytałam, dlatego może zostaniemy przy przerywanym :-D

Co do pocenia przy karmieniu to cieplej mu jest rozgrzewa się bardzo ale czy aż mokra główka to nie wiem. Sprawdzę dzisiaj.

Awatar użytkownika
Madleine

31 paź 2012, 12:33

drugie dziecko bardzo bym chciala,nawet 3 chetnie :-) przez to ze tak zle znosilam ciaze i porod to boje sie jak cholera....

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 paź 2012, 13:34

A ja tu nigdzie Kauflandu nie mam bo bym kupila ! Ehhh

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”