a co do spania - wszystkie letnie dzieciaczki jakies takie delikatusie, moja w domu max 1h pospi, ostatnio tylko w wózku, dłużej spi na spacerze
i u nas tak jest. Dla mnie to taka różnica. Jak Tomek zasypiał to imprezy robiliśmy a on nic spał jak zabity. Od samego początku jedyne sytuacje gdy się budził w nocy to jak był chory. A tak strasznie mocny ma sen aż za mocny.u nas to samo,jak mał zaśnie w ciagu dnia to byle hałas go budzi i trzeba ciuchutko być ;/
Maks na spacerze śpi jak się jeździ nie jak sie stoidłużej spi na spacerze
no widzisz wszystko pasuje książkowo i te złe zachowanie i te jedzenie i gaworzenieczyzby to byl objaw skoku rozwojowego i oznacza to ze moje dziecko potrzebuje juz wiecej zjesc?
Mamusia u nas Marcinek kilka dni temu też wycial taki numer,zjadl prawie 300 ml,a zazwyczaj je 120 ml.Ale to było akurat jednorazoweA moje dziecko wycięło mi dzisiaj numer...spała w dzień normalnie, koło 18 byla juz marudna wiec przed 19 zaczelam ja szykowac do kapieli....Wykapalam ja przyssała się do piersi i ssała i sssała......tak 40 min. Przerwa 20 min i znowu ssała 30 min..... przerwa 10 min i zrobilam jej butle bo myslalam ze cos nie tak z moim pokarmem - zjadła 50 ml i ani myslala isc spac. Smiala sie do nas, gaworzyla jak nigdy!!! Dalam jej jeszcze butelke to zjadla 10 ml a piersi juz nie chciala....wlozylam do lozeczka i po okolo 20 min krecenia sie usnela po 22. W zyciu tyle nie jadla co dzisiaj- czyzby to byl objaw skoku rozwojowego i oznacza to ze moje dziecko potrzebuje juz wiecej zjesc?
Dokładnie. U mnie czysty mus z dyni ładnie się już rok trzyma i jest dobrya jak robisz przetwory domowe to co, psują sie po miesiącu? w słoiczku masz zwykle wit C, która zakwasza środowisko dzięki czemu nie rozwiną sie tak szybko bakterie no i potem to jest pasteryzowane. Konserwantów tam nie ma.
U nas przez pierwsze 2 miesiace mały nie reagował na hałąsy,za to teraz aż za bardzozato Agatka pierwsze 3 miechy spała nawet w hałasie ale juz nie
Wróć do „Noworodki i niemowlęta”
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 1 gość