NICOLA_1985

Re: koteczek w domu

24 lis 2012, 17:15

fotki będą i może jakis filmik :ico_oczko: :-D

Awatar użytkownika
markotka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 lis 2012, 21:35

póki co chętnych nie ma :ico_sorki: może jak uda nam się wybudować wymarzony dom, to problem się skończy, bo koty zaczną wychodzić...

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

24 lis 2012, 23:12

fotki będą i może jakis filmik :ico_oczko: :-D
i jak tam spotkanie kocic? :-D :-D

markotka ciężko będzie znaleźć chętnych na 2 koty no ale zobaczymy,oby jakos się udało rozwiązać problem :ico_sorki:

NICOLA_1985

24 lis 2012, 23:13

Ritusia już jest .......... cudo :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:
na razie poznaje otoczenie, jest dość płochliwa ale trzeba dać kotkowi czas... :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 lis 2012, 09:51

Moja koleżanka jakieś 2 miesiące temu przygarnęła małą kotkę, błąkała się pod blokiem. W sumie większych problemów z nią nie ma, załatwia się do kuwety. Jednak jest jedno ale. Strasznie wbija pazurki i drapie meble. Fotel ze skóry przy biurku wygląda jakby ktoś go wydziurkował. A łóżko i fotel jakby ktoś żyletką pociął, wchodzi i drapie w jednym miejscu. Koleżanka miała zamiar wymieniać wypoczynek, ale teraz obawia się. Zresztą mąż powiedział że albo kot albo nowy wypoczynek...

NICOLA_1985

25 lis 2012, 09:59

najpierw niech kupi drapak i nauczy kota z niego korzystać a na kanape i fotel na razie jakies kapy nałozy i spsika te miejsca w których kot drapie jakimś zapachem którego kot nie lubi - drapak mozna spsikać feromonami , kot drapiąc ściera pazurki więc to zupełnie naturalne zachoawanie, trzeba tez kotu obcinać pazurki - no chyba że kot jest cześciowo wychodzący to wtedy lepiej nie bo pozbaia sie go broni.. ale jesli jest tylko w domu to warto obcinać... :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

NICOLA_1985

25 lis 2012, 10:06

Zara chodzi po domu jak szeryf a Rita się chowa za meblami , udało i się ją złapać żeby obciąć jej pazurki bo miałam mega długie i bardzo ostre.. w przeciwieństwie do Zarusi bardzo cierpliwa nawet nie miałkła.. zara jak widzi co mam w rekach od razu zaczyna mnie podgryzać i nie daje sobie tak łatwo zrobić tego zabiegu.. a ile sie na mnie nawarczy hehe ....... :ico_oczko:
no ale parurki obcięte, słyszałam w nocy, że była w kuwecie bo drapała w żwirku a wiem, że zara spała ze mną wiec to nie była ona :ico_oczko: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: czyli kuwetka juz zaliczona... na razie nic nie jadła i nie piła.......
hodowczyni powiedziała, żeby jej nie stresowac i zostawić w spokoju... że za tydzień - półtorej się dogadaja...... i znowu beda razem spały :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: puki co Rita bardzo nieufna, ucieka, wyraźnie się boi, daje się głaskać ale zaraz szuka sposobu by zwiac....... no ale nic na siłe kazdy kot jest inny..

Awatar użytkownika
aniawlkp86
Wodzu
Wodzu

25 lis 2012, 12:21

NICOLA a jakiś filmik masz? na pewno się oswoi i będzie ok

moni26 niech kupią drapak dla koteczka to już nie powinien drapać mebli

NICOLA_1985

25 lis 2012, 13:51

chciałam nakręcić ale niestety dwa potworki nie spały i jedyne co widać na filmie przez wiekszość czasu to ich dwa łebki w kadrze krzyki i piski........... :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_oczko:

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 lis 2012, 14:52

najpierw niech kupi drapak i nauczy kota z niego korzystać a na kanape i fotel na razie jakies kapy nałozy i spsika te miejsca w których kot drapie jakimś zapachem którego kot nie lubi - drapak mozna spsikać feromonami , kot drapiąc ściera pazurki więc to zupełnie naturalne zachoawanie, trzeba tez kotu obcinać pazurki - no chyba że kot jest cześciowo wychodzący to wtedy lepiej nie bo pozbaia sie go broni.. ale jesli jest tylko w domu to warto obcinać... :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
drapak mają zamiar kupić, a feromonami też coś już psikali. Jeszcze o pazurach jej powiem, bo to ma być kotek niewychodzący

Wróć do „Nasze hobby”