Awatar użytkownika
ziolo007
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

Re: wiosna-lato 2013

13 gru 2012, 21:49

tibbywyskosc wozka jest chyba ok. Nie za nisko I nie za wysoko. Ja bylam z tego wozka bardzo zadowolona. Tylko wtedy kupilam uzywany, no I troche zaczynal szwankowac. Teraz ceny tych wozkow spadly wiec moge kupic nowy. Jak Oli sie urodzil to te wozki byly nowoscia.
Oli urodzil sie Juz w Anglii.

Ja jak cos kupuje dla dzidzi to unisex. Kolorowe, zeby I dla chlopca I dla dziewczynki pasowalo. W Anglii to jest troche irytujace, ze dziewczynki Na rozowo, a chlopcy Na niebiesko. A ja wolalabym kolorowo. Zolto, zielono, pomaranczowo, czerwono itd...

szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

13 gru 2012, 21:55

A u nas dziś dzień wypieków był.
Z racji że moja córcia nie je nic ,dokładnie nic słodkiego bo kakao czyli czekolada ,mleko jajka pszenica ja uczula .
To upiekłam jej ciasteczka z mąki żytniej i orkiszowej, by było zdrowiej to cukier dodałam brązowy . Do tego specjalnie dla niej robiony dżemik . Maja inny smak ale jak ona nie jada nic słodkiego to dla niej to jest cud miód. Wyszły fajnie i powiesimy je na choinkę, by miała wybór większy to zrobiłam jej jeszcze ciasteczka owsiane z rodzynkami, śliwkami ,sezamem itp dodatkami.Bardzo zdrowe ,chrupiące i pożywne.
A z dobrych rzeczy to jeszcze robię małej ryz na mleku (ale ja na sojowym ) .
To wychodzi na słodko więc dla waszych niejadków może by było .
Ja teraz planuje kupić jej ryż brązowy bo chyba zdrowszy jest . Na wierzch daje jakieś dżemu soku lub mus z świeżych owoców tez bardzo pożywne i myślę że zdrowe gdybyście wy jeszcze zrobiły na mleku krowim .

Dobra już nic nie pisze bo chyba macie dość ,,dobrych rad,, heheh
Jeszcze chyba pierniki muszę upiec bo mama mi coś mówiła .
W Anglii to jest troche irytujace, ze dziewczynki Na rozowo, a chlopcy Na niebiesko.
Oj uwierz że nie tylko tam .Choć ja mam wrażenie jak oglądam katalogi z UK że tak właśnie jest dużo pięknych rzeczy nie tylko w tych kolorach a w pl to ciężko coś znaleźć w takich kolorach jak napisałaś że chciałabyś. Na początku podobał mi się róż ale po ponad roku mam go po dziurki w nosie .

Awatar użytkownika
ziolo007
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

13 gru 2012, 22:53

szkieletorek swietne te pomysly Na ciasteczka. A ja mojemu Oliwierkowi robie ryz Na mleku I mnie samej smakuje.

szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

13 gru 2012, 23:25

ja mojemu Oliwierkowi robie ryz Na mleku I mnie samej smakuje.
Ja sobie też robię ale na krowim.Zresztą u mnie jak go gotuję to duża porcję bo i tato i siostra uwielbiamy ten deser.

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

14 gru 2012, 08:24

Tobiko chętnie pomaga w kuchni. Ale to niestety nie przekłada się na chęć jedzenia. Pórbowaliśmy. On nawet nie chce spróbować tego, co podajemy. z góry mówi, że BLE i ucieka. Czasem jak smażymy większe mięsko (pieczeń, czy coś), to podjada już smażone z patelni, czasem podje trochę zupki, która się gotuje... Ale to musi mieć dzień.
On słodkiego dużo nie dostaje. Ja się staram tego pilnować!

Dziś mi łobuz zrobił pobudkę o 4:50, ale teraz oglądając bajki widzę, że już przymyka oczy :-D kakao wypił z rana.
Młody jeszcze na śniadanie zjada płatki (czy to kukurydziane, czy kulki czekoladowe, to mu obojętnie. dajemy, co akurat jest w domu), a na kolację dostaje kaszkę mannę do picia, bo specjalnie rzadszą robimy.
A buźki z jedzenia nie robią na nim wrażenia.

Jeśli chodzi o ciążę, to jest ok. Muszę tylko szybko po wstaniu coś zjeść, bo czuję mdłości wciąż. Już bym chciała, żeby to minęło!

Awatar użytkownika
ziolo007
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

14 gru 2012, 09:15

tibby ja tez mam mdlosci. Troche to meczace.
Dzisiaj piatek! Alez ja sie ciesze. Jak dziecko ;)

monikaA88
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

14 gru 2012, 09:36

hej dziewczyny :)

u mnie to nic ciekawego sie nie dzieje... mrozno na polu ze az z domu sie wychodzic nie chce. z pieskiem bylam rano na spacerze to po 10 min. szybko wrocilam do domu bo zimno brrrrrr..... :-(
jutro w planach mam ubrac juz choineczke zeby juz taki swiateczny nastroj wprowadzic w domku :-)

Awatar użytkownika
ziolo007
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

14 gru 2012, 09:45

Ja wlasnie jestem w drodze do pracy. Czeka mnie dzisiaj rozmowa z kierowniczka. Musze jej powiedziec, ze jestem w ciazy. 7go stycznia ma byc pierwszy dzien w pracy po Swietach, a ja 7go mam pierwsza wizyte z polozna. Ciekawe jaka bedzie jej reakcja. Ja dzisiaj jestem pozytywnie nastawiona, bo od jutra dlugo oczekiwany urlop.

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 gru 2012, 09:59

witam :)

u nas też bardzo mroźno, wstaliśmy o 7.10, ale nbym sobie pospała jeszcze, Szymka zawieźliśmy do przedszkola,

choinkę ubierzemy w niedzielę :),

jeśli chodzi o jedzenie Szymka to też buźki czy cokolwiek z jedzenia bym zrobiła i i tak nie zje, an a siłę mu nie wcisnę,

a ten ryż jak robicie? on jest na słodko?

zioło trzymamy kciuki za rozmowę :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

14 gru 2012, 10:12

daj znać wieczorkiem jak tam rozmowa!

ja właśnie zamowiłam na allegro koszulkę z nadrukiem Ciekawskiego George'a dla Tobika na święta jako dodatek :) będzie się cieszył, bo to jego ukochana bajka! :)

myślę, co by tu zrobić dzis na obiad, ale kompletnie nie mam pomysłu.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”