Awatar użytkownika
jenny1983
Trzy tysiące lat minęło...

Re: wiosna-lato 2013

24 sty 2013, 20:35

Misiu odezwij się co słychać u Ciebie, chodź pewnie dziś masz gości, bo masz urodzinki.

Dobrze, że wymyślili smartfony :-) mogę pisać na forum. Byłam w pozytywnym szoku dopiero skończony 6tc i jest bijące serduszko.

monikaA88
Umiem skakać na skakance po całym forum

24 sty 2013, 21:00

monika, świetne takie zwiedzanie porodówki! a nie trzeba dzwonić i się jakoś zapisać? bo wiesz.. żeby nie zleciało się całe miasto nagle i powiedzą: sorry, za dużo. bo jak wspomniałaś o ktg - choć to się robi raczej na ostatnich tyg. ciąży więc tobie z pewnością by nie zrobili, bo po co.
no wlasnie na tym plakacie nic nie pisalo ze trzeba sie zapisywac wiec chyba nie trzeba. zreszta ten szpital juz od jakiegos czasu nie cieszy sie dobra renoma wiec watpie zeby sie pol miasta kobiet ciezarnych tam zlecialo. ostatnio jak byla u mnie polozna to jak spytala gdzie bede rodzic i jej powiedzialam ze chce w szpitalu polozonym 10 km od mojego miasta to stwierdzila ze wlasnie kazda kobieta sie na ten szpital decyduje niz na ten co beda dni otwarte. praktycznie wszystkie dziewczyny w ciazy co sa pod jej opieka to sie decyduja na ten inny szpital niz tu na miejscu bo tu to straszna jest opieka i w ogole mimo remontu jak to polozna powiedziala i tak jest balagan! Ale z ciekawosci pojde zobacze jak wyglada teraz ta porodowka bo jak moja siostra rodzila ponad 3 lata temu to ten oddzial byl w oplakanym stanie wiec teraz mam okazje zobaczyc jak wyglada po remoncie a ze to nic nie kosztuje to co mi szkodzi. :-)
Ja wlasnie wrocilam od lekarza,bo mam problemy z nogami,okropnie mi puchna,lekarka sie przerazila jak je zobaczyla!
Siedzialam w gabinecie chyba ze 30min, mialam podniesione cisnienie,kontaktowala sie ze szpitalem bo nie wiedziala czy powinna mnie wyslac na szpital,no ale w koncu na porodowce jej kazali zebym wrocila do niej znow za kilka dni,sprawdzi cisnienie. troszke sie przestraszylam,chociaz ona mowi ze z dzidzia wszystko jest ok,ale moje cisnienie rosnie z kazda wizyta :ico_puknij:
moja kolezanka miala ten sam problem z noga jedna co prawda bo tak jej na koncowce spuchla noga ze az na pogotowie pojechala w niedziele ale na pogotowiu lekarz stwierdzil ze to normalne w ciazy i niby chcial ja zostawic na obserwacje ale ona wolala wrocic do domu. potem jak poszla do gin. to tez jej tak cisnienie skakalo ze az sie gin. przerazil i wyslal ja do szpitala bo powiedzial jej ze z takim cisnieniem nie urodzi naturalnie bo serduszko dziecka tego nie wytrzyma. przed swietami wszystkich swietych pojechala do szpitala i tam kilka dni zbijali jej cisnienie i jak jej zbili to rozwarcie sie jej coraz wieksze robilo a byla przed terminem jeszcze nawet sporo i w koncu wzieli ja na porodowke zeby urodzila i 5 listopada w tamtym roku urodzila naturalnie zdrowa corke. ale ona tez to cisnienie wysokie miala ze stresu i dziedzinie po rodzicach zwlaszcza po mamie bo jej mama tez miala cala ciaze wysokie. nawet jakby Cie wzieli do szpitala to napewno sie tam Toba dobrze zajma :-) glowa do gory bedzie dobrze :-)

monikaA88

24 sty 2013, 21:12

misi dziadziu zmarl :( wiec dlatego tutaj teraz nic nie pisze... ale z czasem pewnie sama Wam wszystko to napisze. mam nadzieje ze nie ma mi za zle ze Wam tu to ja napisalam.

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 sty 2013, 22:17

Myślałam, że coś napiszę ale tak mnie głowa boli, że mi się nie chce, spać idę. Dobranoc.

misiu /*\ wyrazy współczucia!

Awatar użytkownika
jenny1983
Trzy tysiące lat minęło...

24 sty 2013, 22:25

Misiu tak podejrzewałam, że chodzi o dziadka. Przytulam.

Awatar użytkownika
ziolo007
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

24 sty 2013, 23:08

Bardzo mi przykro misiu.

monikaA88

25 sty 2013, 09:20

Hej dziewczyny witam z rana :-)

dzisiaj stawiam :ico_tort: za 100 dni do porodu... matko to ostatnia studnioweczka przede mna jak to szybko zlecialo !!! zycze sobie zeby ona przebiegla bardzo spokojnie :-)

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 sty 2013, 09:27

witam :)

Monika [/b ] jeszcze tylko 100 dni, super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

ja stawiam za 17 tydz. :ico_tort:

misia wyrazy współczucia :ico_sorki: :ico_pocieszyciel:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

25 sty 2013, 09:58

misiu, straszne wiadomości. trzymajcie się mocno. wiem, że jest trudno. dacie radę. Myślami jestem z wami.

donatka, :ico_brawa_01: za skończony 17tc! pędzisz laseczka do tych połowinek, oj pędzisz! :ico_haha_01:

monika, ostatnie 100 dni! :ico_olaboga: :shock: :ico_zdrowko: :ico_zdrowko: :ico_zdrowko: zdrówko soczkiem za studniówkę! teraz to już z górki. mówię ci. Najgorzej jeszcze dojśc do 50 dni. Potem leci jak z bicza.

U nas dziś spokojnie od rana. M. wrócił z nocki i teraz kima. Na noc z okazji że go nie było zaaplikowałam sobie globulkę, żeby grzybek nie wrócił. Taka profilaktyka. Nie mam zamiaru znów się męczyć z tym świństwem! :ico_nienie:
Popołudniu idziemy z mamcią na zakupki, a jutro lecimy na babskie wyjście na kawusię :ico_sorki:

jenny, też czasem dziękuję ludziom, że wynaleźli smartfony, ale ja muszę z moim iść do salonu, bo niby mam wykupiony pakiet na internet a jak nie mam wifi to nie wejdę :( nie wiem dlaczego. a powinnam nie?

monikaA88

25 sty 2013, 10:03

donatka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za 17 tydz. :-D

dziewczyny uzywalyscie moze taki kosmetyk do mycia maluszka Oillan ?

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”