Poszliśmy do lekarza wczoraj wieczorem ponieważ stan sie pogarszał
Ostre zapalenie oskrzeli
dostał antybiotyk po którym zwymiotował 10 minut po podaniu
Piotr pojechał od razu do lekarza po zmianę antybiotyku dla Piotrusia i dostał augmentin.
Do nebulizacji pulmicort, berodual i mucosolvan
oczywiście probiotyki
później mam podawać pneumolan
w razie wystapienia gorączki podać panadol
gaga22 wiem ze nie mozna chowac dzieci w sterylnych warunkach i tutaj akurat w naszym przypadku tak jest
wychodze z małym do dzieci i nie przejmuje sie ze jakieś dziecko jest kaszlące z gilami etc
w mieszkaniu mamy temp. nie przekraczająca 18-19 st.
Jak wzrośnie to od razu wietrzymy aby wychłodzić mieszkanie i obniżyć temperaturę
Mamy nawet wyłączone ogrzewanie ponieważ jak mamy włączone (główny zawór a nie kaloryfery) to temperatura jest w granicach 20-21 st co dla nas jest za ciepło.
zreszta w nowym budownictwie tak robią ze termostat na kaloryferze mamy od 2 a nie od 0
włącza się sam kaloryfer jeśli jest chłodniej, a jak wietrzymy to od razu załącza się grzanie.
urok nowych bloków
Dziś jest juz lepiej ale nadal nie jest dobrze
mam nadzieję że wieczorem juz bedzie lepiej
do tego dzis ja byłam juz u lekarza bo tez mnie złapało
zatoki
dostalam antybiotyk na 14 dni i muszę iść do laryngologa
jak juz się wylecze to podejde do lekarza pierwszego kontaktu po skieroawnie do laryngologa
zapewne wizyte bede miała za kilka miesięcy ale i tak mi się nie spieszy bo nie mam czasu chodzic do lekarzy, niestety
ostatnio nawet rozmawiałam z kolezanka na ten temat że czas tak pędzi i zycie jest niesamowicie szybkie ze nie mamy nawet czasu zadbac o swoje zdrowie przy natłoku obowiazkow
niestety jeśli ma sie tylko dzicko i blisko rodziców to zapewne jest inaczej u mnie wszyscy daleko a dodatkowo jeszcze inne obowiązki anizeli dom i maluszek.
no cóż życie.
nie narzekam inni maja gorzej - tak zawsze sobie powtarzam
Miłego weekendu dziewczyny