Awatar użytkownika
jenny1983
Trzy tysiące lat minęło...

Re: wiosna-lato 2013

31 sty 2013, 12:05

Powiem Wam, że jak nie muszę leżeć to i psychicznie lepiej czuje się i kładę teraz się dla przyjemności.

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 sty 2013, 12:14

Powiem Wam, że jak nie muszę leżeć to i psychicznie lepiej czuje się i kładę teraz się dla przyjemności.
wiesz to tak zawsze, że jak człowiek jest do czegoś przymuszany... nawet dla jego dobra... to ma ochotę zrobic coś inaczej. Taka nasza natura.

monikaA88
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

31 sty 2013, 12:24

Hej...

to ja dzisiaj ostatnia tu zagladnelam zawsze z rana zagladam i sie melduje a dzis ostatnia ale naskrobie Wam cos zeby bylo co czytac :ico_oczko:

Pol nocy nie przespalam bo jakies suche powietrze bylo w pokoju i cos mnie w gardle drapie :-( wczoraj wzielam wieczorem sobie jedna tabletke na gardlo bo juz cos czulam ze mnie zaczyna bolec ale nie przeszlo i dzi wzielam druga... juz na nogach dzisiaj bylam o 6:30 bo jakos juz nawet lezec mi sie nie chcialo. jak wstalam to odrazu pierwsze co to do kuchni poszlam zrobic sobie sniadanie :-) potem wzielam psa na polko... u nas dzis to ta pogoda sie zmienia strasznie bo rano bylo bez wietrznie szaro buro ale jak po 8 wybralam sie na zakupy do tesco to potem wyszlo slonko i troszke wiatr wial ale choc tyle dobrze ze na plusie jest temp. bo az 4 stopnie :-) teraz slonko juz zniknelo i znowu sie szaro buro zrobilo ... cos mi sie wydaje ze moze popadac popoludniu znowu deszczem.

niebawem ide z mezem na dni otwarte na porodowke. wybieramy sie na godzine 13 :-) zjem sobie przed wysjciem zupe pomidorowa bo ugotowalam na obiad zeby nie byc glodna bo ja to taki glodomor ostatnio jestem ze :ico_szoking: zastanawiam sie jak bedzie na tej porodowce co ciekawego beda tam mowic i w ogole jak to wszystko bedzie wygladac....

co do bolu glowy to ja to jestem jakas inna chyba albo ja nie wiem bo ja nawet nie wiem co to znaczy bol glowy :-P mnie to jakos nigdy glowa nie bolala a juz tym bardziej teraz.

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

31 sty 2013, 12:32

moniko, ciesz się, że się z głową nie musisz męczyć. co ja bym za to dała.
powodzenia na porodówce ;-)

męża do sklepu wygoniłam po zakupy na obiad.
podlogi umyte, pranie się robi - bo mopy trzeba było wyprać bo już źle pachniały.
zaś musze jeszcze ogarnąć siebie - mycie włosów, jakiś make up i będzie ok.

donatka, wg naszego suwaczka okienkowego, to ty dziś zaczynasz kochana 5 mc!!!!!! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

mi to we wszelkich testach wychodzi dziewczynka. ale nie wierzę w to za bardzo.

a co do słodyczy to ja mam tak, że muszę mieć ochotę. bo tak jakoś mi się mniej chce. dziś wzięłam kilka gryzów drożdżówki, bo mi M. kupił i mi jakoś więcej się nie chciało. oddałam M. :ico_noniewiem: Z Tobikiem mogłam jeść codziennie. A grzesie bez czekolady to na końcu codziennie musiałam jeść :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
jenny1983
Trzy tysiące lat minęło...

31 sty 2013, 12:37

Misiu może połóż się. A brzuch nie boli Ciebie przez zaparcia? No spa powinna pomóc mam nadzieje, że już lepiej?

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 sty 2013, 12:43

Monika mnie też coś gardło pobolewa, ale piję herbatkę z cytryną i jest lepiej, a jak masz suche powietrze w domu, to kładź na grzejniki mokre rzeczy, albo jak nie masz prania to zmocz ręcznik, możesz tez koło grzejka postawić szklankę z wodą, kiedyś o tym czytałam :),
powodzenia na porodówce, daj znać jak wrażenia :ico_oczko: , a i zazdroszczę Tobie, że nie masz bóli głowy, tylko się ciesz,

Misia lepiej? nospa powinna Ci pomóc :ico_sorki:

ja zrobiłam pranie, teraz czekam na kuzynkę, bo ma przyjść ok 13 na kawkę i placuszek :ico_haha_02:

misia81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 sty 2013, 13:10

że jak nie muszę leżeć to i psychicznie lepiej czuje się i kładę teraz się dla przyjemności.
Nom dokładnie o wiele lepiej aż sie odpoczywa bo pod przymusem to jakaś masakra człowiek się bardziej zmęczony czuje niz jest :ico_noniewiem:
co do bolu glowy to ja to jestem jakas inna chyba albo ja nie wiem bo ja nawet nie wiem co to znaczy bol glowy
Ja przed ciążą również nie wiedziałam co to ból głowy,baaa mając guza w przysadce nie bolała mnie,a teraz to bardziej tak ciśnie niż boli,ale samego takiego jakiegos bólu żeby aż umierać jak np mój mąż to tego na szczęście równiez nie doświadczyłam :ico_sorki:
wg naszego suwaczka okienkowego, to ty dziś zaczynasz kochana 5 mc!!!!!!
aaa i coraz bliżej do końca :ico_brawa_01:
podlogi umyte, pranie się robi - bo mopy trzeba było wyprać bo już źle pachniały.
o matko jak ja ci zazdroszcze,że masz siłe,ja to tylko wyniosłam śmieci z butami bo zrobiłam pożądek w szafie,pozamiatałam mieszkanie,zrobiłam pranie,starłam kurze i brzuch mi się naprężył ja ledwo zipie i koniec,katastrofa :ico_placzek:
Misiu może połóż się. A brzuch nie boli Ciebie przez zaparcia? No spa powinna pomóc mam nadzieje, że już lepiej?
Misia lepiej? nospa powinna Ci pomóc :ico_sorki:

Dziekuje dziewczynki,ze pytacie,w sumie jak chodze to jeszcze czuje tą stronę,ale nie jakos mocno ruszac sie juz mogę itd ale nie robie jakis gwałtownych ruchów wszystko wolno,ale brzuch napięty :ico_noniewiem: zresztą ja go mam codziennie napiętego :ico_noniewiem:
teraz czekam na kuzynkę, bo ma przyjść ok 13 na kawkę i placuszek
noo i juz popołudnie miło zleci :-)

A ja to z tymi moimi sterydami mam się,teraz mi endo zmieniła dawke jak brałam 20mg rano i 10 w południe to rano miałam kortyzol za niski,teraz kazał brać 3x0,5 to odebrałam dzis kortyzol ponad 45 :ico_szoking: czyli za wysoki zadzwoniłam do niej kazała zmniejszyć steryd do 2x0,5 :ico_sorki: ehhh powiedziała,że nic się złego nie dzieje,ale ja jestem w ciązy i wszystko musi sie zacząc regulować,a potem sie zastanawiam od czego ja taka juz spuchnieta na buzi jestem jak za wysokie dawki :ico_sorki:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

31 sty 2013, 13:53

najważniejsze że już wiesz od czego to puchnięcie :)

upatrzyłam słodki komplet dla bobka:
Obrazek

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 sty 2013, 14:46

Witam,

Misia Ułożenie brzuszka może się zmienić, bo dzidzia pozycję zmieniła, mogła przefinknąc już główką w dół albo jeszcze odwrotnie- powrotem w poprzek.
A te bóle to nie kolka? Rumianek wypij.

Jenny O wspaniałe wieści! Naprawdę to pokrzepiające!

tibby Ślicznie ciuszki.

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 sty 2013, 15:07

Idę spagetti robić, mniam.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”