Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

04 mar 2013, 11:23

My też mamy spacer w planach dziś. Ale na zakupy spożywkowe (takie większe).
Dziewczyny, używacie jeszcze wózków dla starszaków? Bo my już od zimy wcale. Poszedł do piwnicy leżakowac i czekac na Tomcia.

Nicola, powiedz mi, to łóżko piętrowe już do was przyszło? Bo my niedługo kupujemy i się zastanawiam czy lepsze jest dno z tymi szczebelkami poziomymi, czy bez... Rozumiesz o co mi chodzi? Jakie wy macie dno pod materacem?

Jak tam rozliczenia? My już wysłaliśmy PITy i czekamy spokojnie na zwrot :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

Re: Dwulatki wiosenno-letnie !!!! (kwiecień-lipiec 2010)

04 mar 2013, 12:15

Sorki, dziewczyny, nie chciało mi się wczoraj kompa podłączać :) Zaraz zeskanuję :-) Zaraz... tzn jak przewinę i nakarmię Jaśka, itd.

Tibby, my wózka używamy, w sensie, że Jaś jeździ, a siedzonko dla Mileny ciągle zamontowane.
Jak jadę daleko, alebo tam gdzie są dzikie tłumy (np. w autobusie) i muszę uważać na więcej niż jedno dziecko ;) to prawie zmuszam ją do siedzenia w tym wózku. Nie chce.
Poza tym ona jest świetnym piechurem. łazi takie dystanse, że mnie nogi w tyłek włażą!! a ona nadal idzie zadowolona.
Gdyby nie to, że ten podwójny wózek jest tak łatwo prowadzącym się wózkiem, tak wygodnym, chyba wsadziłabym już Jasia w spacerówkę.
na pewno do PL weźmiemy tylko spacerówkę.

Niebawem wyciągam jej rowerek.
Teraz mamy plac zabaw pod nosem, taki mały park. Pedałowanie już załapała na play-group, chociaż tam mają rowerki z pedałami w kole, więc ciężej się jeździ. Na Magicu powinno pójść raz dwa.

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

04 mar 2013, 12:24

Nasz też piechur pierwsza klasa! Co mnie właśnie cieszy :-)

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 mar 2013, 12:43

ja sie zastanawiam czy nie kupic zuzi roweru biegowego boje sie ze sie nie nauczy i szkoda kasy bedzie

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

04 mar 2013, 12:53

my kupiliśmy na drugie urodziny, ale powiem szczerze, że stoi póki co. bardziej Tobika interesuje to, jak się kręcą kółka. siada na nim, ale za bardzo nie czai o co chodzi. trzeba będzie z nim cwiczyc i tyle. Wiem, że mu się uda, ale musi zrozumiec co to równowaga i trzymac mocno rowerek, bo jak puszcza to leci na zmienię razem z nim :-D

wisnia, jak nie jedna, to może druga dziewczynka zaś będzie używała.

wisnia3006
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 mar 2013, 13:17

myslalam o takim
Obrazek

a tak w ogole to zuzka dostala juz prezent na urodziny od mojej babci- posciel z ksiezniczkami chcialam z myszka miki ale nie bylo

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

04 mar 2013, 13:23

faaajny!
my mamy ten:
Obrazek
ciut ciężki, przyznaję, ale wierzę, że mu pójdzie.

Jajku, jakie śliczne słoneczko u nas. Obiadek się robi i o 15:30 wybywamy na zakupy z młodym. Okna w końcu moga byc otwarte na dłużej niż kilka minut i ładnie domek się wietrzy :-)

My na urodziny chyba kupimy klocki Lego, bo widzę, że są teraz obiektem jego zainteresowań. Albo dokupimy jakieś drogi z serii waderowych i kilka autek, bo to też uwielbia! Wszystko to zapakujemy w wielki karton i będzie mial radochę z rozpakowywania.

Awatar użytkownika
karo-22
Zrobiłem Magistra z forum!

04 mar 2013, 13:26

Ja mogę śmiało powiedzieć, że wózka używam JA :-) Bo z zasadzie od jakiegoś czas Nikoś też nie chce już jeździć, tylko łazi dosyć sporo, ale bierzemy obiadki ze szkoły i codziennie spacerujemy po nie, a że mnie się nie chce Małego trzymać i obiad w drugiej ręce (czyli baniak plus dwa litrowe słoiki), to kładę go w wózek, a Nikoś ze mną idzie za rękę. Czasem jeszcze wsiądzie, ale rzadko.

To powiem Wam, że mój Nikoś jeździ rowerem od... hmm spokojnie ponad pół roku codziennie :-) Okres zimowy jeździł po domu, od rana do wieczora, czasem nawet siku jedzie rowerem do kibelka :ico_haha_01: A jak ciepło to biorę go na dwór, no teraz pewnie już będzie więcej na dworze, chociaż może się odzieli bo ma jeszcze przecież auto na akumulator, więc może nim się zadowoli na dworze :-)

NICOLA_1985

04 mar 2013, 13:43

hej

Tibby łóżka jeszcze nie ma ale my mamy szczebelki z systemem flexy
Obrazek

Karo pokaż jaki macie rowerek!

my kupujemy teraz na urodzinki młodemu biegowy , a raczej poddamy może taki pomysł chrzestnym to się może nam dołożą do rowerka , muszę się zorientować w cenach

dzisiaj idę do pracy ale tylko na godzinkę zapoznać się z tą rodziną , teraz mam sprzątania trochę, poprałam firanki, i ogólnie muszę trochę coś porobić ... jak dam radę to zajrzę tu wieczorkiem :ico_oczko:

Awatar użytkownika
karo-22

04 mar 2013, 14:26

Pisałam już nie raz, mamy Lac Magic, jest boski, tak jak Martalka zachwalała :-)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Czego ten rower nie woził :-D Nawet pakuje sobie talerze po obiedzie i odwozi do kuchni :ico_haha_01:

Wróć do „Przedszkolaczki”