Awatar użytkownika
jenny1983
Trzy tysiące lat minęło...

Re: wiosna-lato 2013

05 mar 2013, 09:12

Misiu wózek bardzo ładny.
Moniko wózek faktycznie cieżki, ale ty chyba w centrum miasta nie mieszkach. Moja kuzynka też miała taki wózek spacerówkę później tylko lżejszą kupiła. U Ciebie tylko 2 miesiące zostały czas leci.

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

05 mar 2013, 09:22

my chcemy ten wózek tylko kolor inny:
http://img10.allegroimg.pl/photos/orygi ... 2991784510
wstawiam link, bo oczywiście ograniczenia wysokości obrazka... grrr :ico_zly:

Awatar użytkownika
ziolo007
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

05 mar 2013, 09:43

tibby bardzo fajny ten wozek.
Ja przy wybiorze wozka musZe sie kierowac waga, obrotowe kola, niedmuchane. Mieszkam w turystycznej czesci londynu Camden Town. Przy Oliwierka wozku nie wyrabialismy finansowo przy ciaglej zmianie przebitych opon. Na chodnikach sa bardzo czesto drobne szkla. Wozek nie moze byc za szeroki, bo ciezko w autobusie sie zmiescic. Podoba mi sie ten z mamas papas co kiedys pokazywalam. Do tego jest wysoki, a nie niziutki jak wiekszosc wozkow. Spacerowke rozklada sie prawie Na plasko gdy dziecko spi I nozki nie musza wisiec. Dziecko moze siedziec w dwie strony.
Przy drugim wozku zrobilam sie bardziej wybredna. Ja przynajmniej dwa razy dziennie bede wychodzic z wozkiem bez wzgledu Na pogode.

Awatar użytkownika
jenny1983

05 mar 2013, 10:19

Dziewczyny wiecie może, czy można stosować krem bambino z tlenkiem cynku w ciąży? W ciąży pojawiły mi się swędzące krostki i ten krem mi pomaga stwierdziłam, że jak bezpieczny dla dzieci to pewnie i dozwolony dla kobiet w ciąży.
Misiu od którego miesiąca poprawiła Tobie się skòra pamiętasz może?

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

05 mar 2013, 10:29

myślę, że spokojnie jenny możesz używac tego kremu. Ja czasem jak mnie mocno swędzi pipcia, to smaruję się sudocremem i nic nam nie jest.

ja też teraz jestem bardziej wybredna co do wózka.
chcę koniecznie POMPOWANE koła i skrętne! no i ten typ gondoli. musimy miec wózek 3w1 bo fotelika na wyniesienie dziecka ze szpitala nie mamy, a pożyczyc nie mam od kogo. spacerówkę mamy po tobiku, ale jak ta sie będzie sprawdzac, to super! :-) póki co wygląda na solidną i porządną. Zobaczymy jak się będzie prowadzic.

misia81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 mar 2013, 15:05

hej
Ale dziś znowu pieknie u nas aż się chce żyć,ale ja dziś to kaputo jestem :ico_noniewiem: wraca mi zmęczenie z pierwszego trymestru chyba :ico_noniewiem: ledwo mąż mnie zawiózł do przychodni po wyniki badań wróćiłam i ja już jestem nie do życia do tego zgaga mnie pali a na śniadanie jadłam kasze manne z jogurtem :ico_noniewiem: Coraz bardziej zaczynam byc już zmęczona tą ciążą,ale niech Milenka siedzi w brzuszku jeszcze nie czas na wyjśćia :ico_sorki:

A ja odebrałam wyniki krwi i moczu i toxo poraz enty.. i wszystkie badania super! Nawet nie mam anemi :-)

Moniko
Jak mojego męża nie ma na noc to ja równiez jakoś spać nie potrafie bez niego i chyba juz tak zostanie :ico_noniewiem: A co do wózeczka podoba mi się ten co pokazałas fajny,fajny :-)
bardzo Cie przepraszam za przekrecanie Na monis
Ależ nic nie szkodzi :-) myslałam,ze jest ci wygodniej pisać Monis hihi tak tylko zapytałam bo za każdym razem tak mnie nazywałas a teraz juz wiadomo jak to jest ze slownikami w telefonie :ico_oczko:
A ja obudzilam sie z mega bolem gardla. Od wczoraj trace glos.
o kurcze! to moze cherbata z miodem na wieczór chociaż treoszku pomoże :ico_sorki:
Na pewno spokojnie wam starczy jako głęboki do zimy! a na wiosnę spokojnie spaceróweczka już.
Nioo własnie tak chce zrobic bo spaceróweczke mam fajną :-)

Dziekuje dziewczynki za porade co do tego wózeczka chyba go wezme :-)
my chcemy ten wózek tylko kolor inny:
baardzo fajny wózeczek :-)
od którego miesiąca poprawiła Tobie się skòra pamiętasz może?
hmm wiesz co :ico_noniewiem: tak juz jak byłam troszkę wyżej z brzuszkiem jakoś chyba to było po 20tc dopiero,ale nie chce skłamać może ciut wcześniej :ico_noniewiem: Ale z tymi wypryskami to była istna masakra :ico_noniewiem:

Idę sie połozyć bo źle się dziś czuje miałam iść dziś do ciuchlandu jakąś bluzeczke sobie kupić i byłam tam dziś z mężem,ale te starocinki jak sie zuciły na te ciuchy to nie było szans abym sie przedostała do chociaz jednego ciucha bo wszystko jest dziś po 3zł,moze jak sie lepiej poczuje to podejde do tego sklepu jeszcze raz bo daleko nie mam...
Jeszcze mąż mi jutro z rana jedzie do Berlina :ico_noniewiem:

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 mar 2013, 15:54

witam :)

u nas też pięknie na dworze, słonko świeci, byliśmy na spacerku, bo aż grzech siedzieć w domu :),

dziewczyny wózki fajne, choć ja też jak ziolo wolę wysokie wózki, my mamy po Szymku także nie muszę szukać i kupować, jest w stanie bardzo dobrym i jestem z niego zadowolona :),

ziolo zdrówka życzę , oby Cię bardziej nie rozłożyło :ico_sorki: :ico_sorki: ,

Monika jak tam po wizycie? i jak wyniki badań wyszły?

misia odpoczywaj :ico_sorki: , ja zawsze między gotowaniem, sprzątaniem czy spacerkiem muszę się położyć, wtedy się lepiej czuję,

a dziś mnie coś głowa boli :ico_zly:

Awatar użytkownika
jenny1983

05 mar 2013, 16:43

Donatka biedna jesteś z tą głową ja ratuje się wtedy mocniejszą herbatką z cytrynką i nacieram czoło amolem. Sama też już mam dość bóli głowy.
Misiu ja dziś coś też nie jestem w formie wybrałam się dziś na krótki spacer i musiałam 3 razy usiąść, aby dojść do domu, bo robiło się mi słabo:-( Spacerku na dziś odechciało mi się, a jeszcze coś dokuczają mi dziś jelita.
A co do wózka kuzynka potwierdziła i dostanę od niej wózek jedo fyn, bo jej synek od września będzie już w spacerówce i fotelik samochodowy też dostanę.:-)

monikaA88
Umiem skakać na skakance po całym forum

05 mar 2013, 18:50

Hej dziewczyny. w koncu znalazlam czas zeby napisac co u mnie slychac. troche zmeczona wrocilam od lekarza bo na piechote szlam tam i spowrotem a mam kawalek drogi jakby nie bylo. potem jeszcze spacer po powrocie od ginka z psem bo maz po nocce spi wiec musial ktos wyprowadzic psiaka i padlo na mnie. spotkalam kolezanke jak bylam z psem na spacerze i tak sie z nia zagadalam ze byla z psem na polu godzine. wrocilam taka padnieta i glodna do domu ze zrobilam obiad i chwile sie polozylam.

Jesli chodzi o wizyte to u mnie troszke nie ciekawie sie zrobilo :cry: ogolnie to ginek powiedzial ze jest wszystko dobrze ALE jest wlasnie to ale odnosnie wynikow badan :cry:

otoz robilam stos badan i wyniki sa takie :
* cukier - na czczo 85,3
* glukoza z obciazeniem 75 g (tog 75 po 2 godz. ) - 145,5 ! :ico_placzek:
* morfologia - 10,4 (nic lekarz nie mowil ze niska ale ja wiem ze niska i musze to z nim skonsultowac)
* mocz - OK.
* toxoplazmoza - ujemna
* WR - ujemne
* HBS - ujemne
* HCV - ujemne
* HIV - ujemne

no i wlasnie ten cukier to moje teraz zmartwienie :ico_placzek: ginek chcial mnie wziasc na jeden dzien do szpitala ale sie nie zgodzilam i musze powtorzyc badanie w takim razie :ico_placzek: choc tyle dobrze ze mialam jakis wybor albo powtorzyc badanie albo zabiera mnie do szpitala :ico_sorki: wiec ja wole powtorzyc i meczyc sie znowu z wypiciem tej glukozy niz isc do szpitala bo na jednym dniu by sie nie skonczylo tylko kilka dni by mnie trzymali :-/ i za 2 tyg. kolejna wizyta tj. 19.03 mam do tego czasu zrobic to powtorne badanie na glukoze i zobaczymy co dalej. ide w ten czwatrek robic znowu to badanie az sie boje jak ono wyjdzie :ico_placzek: no i skonsultuje wtedy tez ta hemoglobine bo jesli jest tak niska to cos jest na rzeczy tez wiec musze mu o niej wpomniec.tak tego nie zostawie.

szyjki mi nie badal wiec nie wiem jak tam moja szyjka ale sprawdzal czy bije serduszko malemu i slicznie bilo :-)

tibby odnosnie wozka mojego to w sumie ja mieszkam w takim miescie gdzie nie ma tramwajow wiec z tym problemu nie bede miec dzwigac tez go nie bede bo w bloku gdzie mieszkam jest winda i na dole podjazd dla inwalidow wiec jest jak wjechac :-) a co do kol skretnych to wiadomo ze lepsze sa ale coz zrobic taki sie mojemu mezowi podoba mi w sumie tez wiec jakos sie da rade nim manewrowac. choc moja siostra miala ze skretnymi kolami wozek to czasem mnie denerwowal bo mi ciezko bylo takim jezdzic wiec moze ten bedzie dla nas lepszy.
A pranie ubranek to ja chyba odloze tez na pozniej moze mi tez mama pomoze jak ja poprosze :ico_oczko: bo na meza to raczej chyba nie bede mogla liczyc bo jak bedzie w pracy to nie pomoze mi.

jenny mieszkam w centrum miasta ale nie w duzym takim jak krakow czy wroclaw czy inne. moje miasto jest male i spokojne nie ma tramwajow i jakiegos wiekszego tloku wiec wozek chyba bedzie dla nas dobry.

monikaA88

05 mar 2013, 19:04

zapomnialam jeszcze dodac ze waga z dzisiaj 62,4 kg czyli od poczatku ciazy 12 kg przytylam (co miesiac 2 kg ) :-D
a cisnienie mialam 107/72 z tetno serca 109 bilo jak szalone mimo ze bylam spokojna zanim weszlam do ginka do gabinetu.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”