Awatar użytkownika
anza
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

Re: wiosna-lato 2013

20 mar 2013, 12:30

oj fajnie takie piękne malutkie rzeczy kupować
ja też nie wiem czy to nie ostatnia ciąża, tzn. ostatnia chyba, że coś nas zaskoczy albo w totka wygramy :)
i też mnie korci do kupowania ale niestety kasy brak... muszę jeszcze chwilkę zaczekać może potem dam radę poszaleć ;)
przy Iguśce to na początek miałam chyba ze 3 śpiochy plus 3 pajace i jakieś bodziaki i sukieneczki z ciuchlandu ale wystarczyło :)

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

20 mar 2013, 12:46

u nas to samo. poza tym, musielibyśmy miec jeszcze jeden pokój (a najlepiej jeszcze dwa!) ale niestety nie stac nas na nic innego niż to mieszkanie które mamy. Dlatego produkcja póki co zamknięta :-p

misia81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 mar 2013, 12:47

Hej dziewczynki

Odpukać leki chyba zaczynają działać i skurcze osłabły,ale nadal są :ico_sorki: Mąż mnie wczoraj zabrał na zakupki i kupiłam sobie podpaski i pampersiki dla małej,nic więcej nie kupiłam bo nie wiem co tesciowa wymyśli,ale faktycznie piękny gest z jej strony,ja nie moge o tesciach złego słowa powiedzieć bo są cudowni i 3 lata temu na auto kupili mama czasem nam je opłaci,dali pieniążki na prawnika bo nam potrzebny w zwiazku z mieszkaniem moim,z głodu przy niej bym nie umarła bo zawsze sie martwi o nas,mąż od mamy przywiuzł mi wczoraj kotlety schabowe mamine i mama nam dała nowe zasłony jakże piękne ehh ta tesciowa mi spadła z nieba chyba dlatego,ze własnej mamy nie mam,ale ja nigdy o nic jeszcze teściów nie poprosiłam nie potrafie :ico_sorki: A co najlepsze wczoraj żona mojego męża brata oświadczyła,że i ona teraz chce zajść w ciąże,juz widzicie zazdrość a mają już jedną córkę 2 latka,a tak sie cieszyłam,ze teraz Milenka będzie oczkiem w głowie bo wcześniej własnie była Hania :ico_sorki:

Moniczko wspaniale,ze cukier wyszedł ok i szyjka w porządku baardzo sie ciesze :-)
moni26 tibby Dziewczynki a myslicie,ze skąd mam te ciuszki i reszte rzeczy? z gumtree i z tablicy :-) z pepco... troszke dostałam od znajomych... łóżeczko i wózek spacerówke od kolezanki,wózek gondole to teraz mój mąż za niego pomalował kuchnie sąsiadce,kocyki,butelki z pepco bo tam tanio,a ciuszki własnie z gumtree i od znajomych, i tak jakoś idzie do przodu,aa i pieluszki tez w pepco,tylko proszek i pampersy w sklepie kupiłam laktator z tablicy.pl i teraz kosmetyki bo do łózeczka mama kupi na pewno,ale co dalej nie wiem :ico_noniewiem: aaa fotelik samochodowy tez mam u sąsiadki za 50zł :ico_sorki:
Małgoniu za 17tc :ico_brawa_01:
my dziś na 17 do szkoły rodzenia
oo widzisz a ja na te bezpłatne warsztaty "bezpieczny maluch" na 17 :)
i za skończony 24tc :ico_brawa_01:
i też mnie korci do kupowania ale niestety kasy brak
Ja to baardzo powoli zaczełam kupywać jak się dowiedziałam,co mam w brzuszku,do ciuchlandu poszłam i ciuszki za 3 zł były np kocyk za 9zł w pepco no sliczny i ciepły i tak po maleńku i sie prawie udało i Tobie sie uda:)

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 mar 2013, 12:52

Ja mam wyciągnięte trzy kartony po telewizorach malutkich ciuszkow. Kupiłam torby prozniowe potem w tym zapakuje co nie używam i zrobi się mega luz. Polecam tym które mają mało miejsca.

Mój ginekolog też sprawdza opuchniecia.

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

20 mar 2013, 12:56

też się zastanawiam czy się zgłosic na te warsztaty. U nas są dopiero w kwietniu.
Opowiedz zaś jak było i czy warto, to może się zapiszę ;-)

misia, sama wiesz jak to jest z CHCENIEM. Chciec nie znaczy móc. Czasem trzeba się długo starac o dziecko. Pewnie im jeszcze zejdzie. Dezycja o drugim dziecku na serio musi byc przemyślana. Mówię to z doświadczenia, bo wiem już teraz ile kasy "zjada" jedno dziecko. Ale nie żałuję decyzji i czekam na Tomka jak na zbawienie :P
Ja, szczerze powiem, że mamy 80% rzeczy używanych. Bobi takie miał i Tomek też będzie miał. Nie wstydzę się tego. Jestem wręcz dumna, że udało mi się z moim M. samodzielnie wszystko przygotowac na narodziny naszego dziecka i nie musieliśmy się o nic prosic. Wiadomo, że chciałoby się chodzic sobie od sklepu do sklepu i kupowac do ładniejsze ciuszki i miec nowe. Ale w dzisiejszych czasach, przy tych pensjach, nie zawsze tak idzie.
Misia, już ostatnie 60dni! Jejku, kiedy ta twoja ciąża zleciała? Spokojnie dotrwasz jeszcze ten miesiąc. Czuję to! Dobrze, że skurczyki ustają. Pamiętaj, jakby były częściej, lec do lekarza! Na nic nie patrz. A na usg ostatnio to mówili ci przewidywaną wagę na ten dzień? Koło 2kg będzie miała już Milusia, czy nie?

mój ginek to mi się pyta o opuchnięcia. Ale na pierwszej wizycie obejrzal mnie od stóp do głowy (łącznie z samolotem i piersiami) więc w zasadzie nie mogę na niego narzekac pod tym względem. :ico_sorki:

Gosia, :ico_buziaczki_big: za 17tc!

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

20 mar 2013, 13:01

Monika, pytałaś o butelkę. Ja miałam poleconą przez koleżankę butlę dr Browns. Jest to typowa antykolkowa butelka. Droższa, bo ja kupowałam teraz dla Bobika jedną (240ml i płaciłam za nią 29.99) ale serio, dziecko moje od 3tyg życia na MM i ani razu nie miał kolki. Może to tez taka jego uroda, ale butla sprawdzona. Owszem, trzeba przy myciu się trochę pobawic, bo tą butlę trzeba na częsci rozłożyc, ale to zajmie ew. kilka sekund mycia więcej.
My mieliśmy szeroki smoczek (są też wąskie).
O, taką mieliśmy na początek i teraz też taką kupię - 120ml, smoczek nr 1.
Obrazek

na zaś jak ta będzie za mała, kupujemy 240ml - dr B. ma tylko te dwa rozmiary butelek.

Aventowych butli nie załapał Tobik. Dr B. od razu.

A smoczki takie do nuplania - mieliśmy avent. Ale teraz popatrzę na allegro jak stoją cenowo. Bo ponoc TT są fajne i MAM też niezłe.

misia81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 mar 2013, 13:23

Tibby Jak tylko wrócę z tych warsztatów zasiąde na kompa i wszystko napisze :ico_sorki:

A co do mojej szwagierki...Hmm ona po 3 miesiacu brania clostylbegytu zaszła w ciąże więc szybko,ja np jak byłam chora męczyłam sie z tym lekiem rok,ale wtedy to co innego natomiast po operacji wziełam go tylko jeden cykl i to najmniejsza dawke i jestem w ciąży a na poczatku jeszcze i bliźniaki były,takze pewnie i jej sie szybko uda :ico_noniewiem:
Ja również jestem dumna,ze i tak mimo tak marnych pieniędzy jakimi teraz operujemy ja sama potrafiłam jakoś uzbierać co nieco,aż w szoku była tesciowa,że tyle mam,takze ja ciebie rozumiem :-) A ciuszki masz na prawde przepiekne :-)
A na usg ostatnio to mówili ci przewidywaną wagę na ten dzień?
Na ten dzień niestety nie,ale w 30t i 1dc wazyła tylko 1212gr :ico_noniewiem: to jak pójde do gina 26 marca to bedzie 32tc i 2d to może 1400gr bedzie miała :ico_noniewiem: Ale za to jak na te tygodnie jest duża bo ma prawie 30cm skulona .Ogladałam wczoraj porodówke dwóch dzieciaczków urodziło się w 28tc miały po 800gr,matko jakie to maleństwa były,ale przezyły,,jak sobie pomysle,że teraz miałaby Milenka mi sie urdzić ehhh nie myśle nawet :ico_sorki: Ja biore teraz silny ten lek i on ma własnie powstrzymac skurcze i poród i póki je biore jakos jestem zabezpieczona,ale jakbym teraz przerwała pewnie od razu porodówka,wiec dzielnie je biorę mimo,ze po nich czasem tak się telepie jak żulica :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

20 mar 2013, 14:04

też to oglądałam - jeśli mówisz o tym programie na TLC.

misiu, Milenka to silna babka! udowodniła to, siedząc w twoim brzuchu! Ja stawiam, że Milka będzie miała jakieś 1,5kg teraz dzieciaki szybciej już w brzusiu przybierają na wadze niż na początku.
Ale tym 800g chłocem tez się przeraziłam. Przecież to niewiele więcej niż Tomek nasz ma teraz :(

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 mar 2013, 14:37

a ja się wzięłam za porządki w dokumentach i materiałach ze studiów,tyle tego, że szok :ico_szoking: , mnóstwo wywaliłam, a jeszcze ich pełno mam, dużo mam też materiałów dla dzieciaków do szkoły czy kursy, te akurat zostawię, bo mogą się przydać,
jutro zrobię porządki z ciuszkami Szymka, bo są małe i nie potrzebie trzymam je w szafie, gdym miała dziś je w co włożyć to pewnie bym dziś to zrobiła, no ale poczekam do jutra zakupię kartony i popakuję ::)

monikaA88
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

20 mar 2013, 14:48

Ja juz po szalenstwie zakupowym :-D obkupilam mojego synusia jak sie da :-D hehe juz od malego go rozpieszczam :ico_oczko: jednak nie poszlam z mezem bo jemu sie jakos nie bardzo chcialo isc tym bardziej ze wlasnie poszedl do pracy na 2 zmiane i stwierdzil ze sobie w domu posiedzi i odpocznie przed praca... on i tak nie bardzo lubi chodzic po sklepach ja o tym wiem i mu to wybaczam wiec sobie do towarzystwa wzielam moja mame :-) wrocilam zadowolona bo sporo rzeczy kupilam a wcale tak duzo nie wydalam bo jeszcze dostalam rabat w sklepie co mnie bardzo ucieszylo :-)
Powiem Wam dziewczyny ze ja tez mimo ciezkiej sytuacji finansowej w jakiej jestesmy z mezem bo zyjemy tylko z jednej pensji meza i mamy pozyczke do splacenia jeszcze to i tak praktycznie wszystko sama kupuje dla synka. mi jedynie co tesciowie kupili lozeczko i kilka ubranek tesciowa na ciuchach kupila jak nowe wygladaja bielutenkie body i kilka kolorowych pajacy. siostra mi tez kupila raz 40 ubranek co bylysmy razem na zakupach, od brata mam tez 2 wory ubranek a tak reszte za swoje kupujemy. juz kupilismy fotelik samochodowy uzywany w dobrej cenie bo 50 zl, wanienke tez kupilismy sami nowa w sklepie i teraz jeszcze chcemy wozek za swoje kupic. dzieki tym pieniazkom ze zwrotu z pitu moglam dzis kupic te drobiazgi dla malego jeszcze sobie kupilam rzeczy do szpitala. kocyk malemu tez kupilam, rozek :-) dosc duzo tych rzeczy dzis kupilam i jestem zadowolona bo za swoje i tez nie musialam sie nikogo prosic i chyba to najbardziej cieszy.
butelke kupilam z Aventu jednak. zobaczymy jak moj maly bedzie zniej pil jesli sie nie sprawdzi to sie kupi inna. ale ja to mam nadzieje ze do mleka nie bede musiala jej uzywac bo chce karmic piersia :ico_oczko:

co do puchniecia nog to ja mojemu ginkowi o tym powiedzialam wczoraj to stwierdzil ze jak juz nie bede w ciazy to mi nie beda puchly dla niego to rzecz normalna tym bardziej ze ja jestem mimo to szczupla tylko brzuch sie powieksza i chyba zbyt duze mam obciazenie na nogi i dlatego puchna mi bardzo. dzis od samego rana mam spuchniete odkad wstalam :ico_noniewiem: ale powoli sie do tego przyzwyczajam tylko juz na wieczor to moje nogi mi posluszenstwa odmawiaja bo tak bola ze chodzic nie moge :ico_noniewiem: szczerze to rzadko leze z nogami w gorze :ico_puknij:
okladow tez nie robie i chyba trzeba bedzie zaczac to stosowac to moze te obrzeki sie zmniejsza.
mi mama cos dzis wspominala zebym wymoczyla w wodzie z sola stopy bo to ponoc pomaga.

ja tez sie nie wstydze tego ze mam praktycznie wszystkie ubranka dla malego uzywane zaledwie mam 3 nowe kompleciki i tyle i poki co nie zamierzam nic nowego kupowac. bedzie moj maly ubierany w to co mam. jak juz bedzie wiekszy to wtedy sie cos kupi nowego a teraz poki taie male dziecko je i spi to po co stroic :-P

malgorzatka :ico_brawa_01: za 17 tc
tibby :ico_brawa_01: za 24 tc
udanych zajec w szkole rodzenia! :-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”