monikaA88
Umiem skakać na skakance po całym forum

Re: wiosna-lato 2013

25 mar 2013, 15:01

jesli sie bedzie dalo wyciagnac karte do mojej lekarki internisty i bedzie jutro przyjmowac to ide do niej nie bede dluzej zwlekac :-)
pewnie rano bede musiala isc ale jakos cos to potem Wam zdam relacje co ona mi powiedziala itd.

monikaA88

25 mar 2013, 15:10

tak sobie pomyslalam ze Wam pokaze jak moje stopy wygladaja moze ja tylko tak wyolbrzymiam ta opuchlizne a moze one nie sa az tak spuchniete sama juz nie wiem. zobaczycie to powiecie mi czy to normalne ze takie sa czy nie. nie bede wklejac tak zdjecia tylko wrzuce w zalacznik.

misia81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 mar 2013, 15:28

a ja nie wiem jak jeszcze przeżyje te 3 m-ce
Dasz rade zobaczysz jak to szybko zleci :-) raz dałas to teraz nie dasz? :ico_oczko: Noo u mnie coraz blizej porodu i coraz to inne dolegliwości,ja to juz w ciąży na pewno nie będę,zabezpiecze się tak zeby już nie zajść w ciąże..A jak to mój mąż powiada z" Fiutem i prądem zabawy nie ma" :ico_haha_01: co racja to racja :ico_haha_01:

Monika Masz spuchnięte te stopy widać,dlatego nie zwlekaj kochana tylko leć jak najszybciej do lekarza :ico_sorki:
A co do siary to ja nie wiem czemu tak się dzieje,ze nie leci mi siara ani Tobie hmm moze dopiero po porodzie nas ruszy :ico_oczko:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

25 mar 2013, 15:44

Ja to mam siarę chyba od dobrych 10tygodni!!! Serio, wcześnie dostałam teraz. Za każdym razem jak nacisnę, to mi coś wyleci z cyca.

misia, przewijak super! na pewno posłuży. ;-)

monika, szczerze to nie wiem czy nie lepiej będzie ci przewijac dziecko na stojąco. Wygodniej na pewno. Ja to mam taki przybornik (półeczkę) w tym turystycznym łóżeczku i wszelkie kosmetyki czy pieluchy tam miałam. Nie musiałam przenosic ich na tapczan. Ale popróbujesz i będziesz wiedziała gdzie ci wygodniej.
Co do stóp, to masz zdecydowanie opuchnięte. Na pewno nie wyolbrzymiasz! Idź do lekarza i nie daj się spławic tym, że to normalne! Latem, owszem, nie zimą, kiedy są same minusy. Może ci się woda w organizmie zatrzmywac, ale nie aż tak mocno.

My czekamy na to łóżko.
Szkoda, że to nie wózek, ale dobre i to. Zawsze to już ta cięższa rzecz będzie w domu. Już nawet mojego M. namówilam, zeby zadzwonił do pracy i powiedzial, że będzie później, bo łóżko nam przywożą. A ja nie mam zamiaru pomagac w jego wnoszeniu. Nie chcę się przedźwignąc.

a wiecie co? Chyba nasza szkieletorek jest znów w ciąży. przez przypadek podczytałam ich wątek na roczniakach. Ale to chyba same początki, bo jeszcze nie jest do końca pewna. Trzymam już teraz za nią kciuki i liczę, że już niedługo zobaczymy ją na ciążowym wątku.

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

25 mar 2013, 17:45

foty dla was:

Na początek nasz serniczek weekendowy. Oczywiście już od wczoraj nie ma ani kawałka! :oops:
Obrazek

I łóżko:

KARTON GIGANT:
Obrazek

I Bobi zachwycony materacami i sprawdzający ich wytrzymałośc:
Obrazek
Obrazek

dziewczyny, robiliśmy wczoraj z M. moim porządki w pościeli i znalazłam poszwę na poduszkę (70x70) różową stan idealny i dwie takie pościele na kocyk, z którego można zrobic rożek. Oto foty. Jakby któraś chciała przygarnąc (myślę o mamusiach dziewczynek, bo to typowy róż) to oddam za koszt przesyłki, bo ja to i tak wyrzucę. A jakby się zaś nie podobało, to do wyrzucenia!!!

poduszka:
Obrazek

ta poszwa na kocyk. mam takie dwie identyczne rozmiary i kolory.
Obrazek

Awatar użytkownika
anza
Jestem najmądrzejszy na forum!

25 mar 2013, 17:52

tibby ale Ci fajnie że już po glukozie :) ja najbardziej nie lubię wychodzić na czczo z domu bo zaraz mi się słabo robi i potem jeszcze te 2 godz czekania :/
no i zakupki spływają do Ciebie widzę :ico_brawa_01:

Monika wiesz nie widziałam Twojej stopy normalnie :ico_oczko: ale piszesz że szczupła jesteś to raczej opuchlizna galanta, idź do lekarki i niech Ci powie że nic się nie dzieje :ico_sorki: :-) i może jakąś pomoc będzie miała dla Ciebie :ico_noniewiem:
z przewijaniem to mnie było najwygodniej na stojąco jednak bo kręgosłup i tak obciążony od częstego noszenia malucha będzie
ja miałam przewijak na komodzie położony i super było bo obok miejsce na pampersiki i kosmetyki itp.
ale wiadomo że w razie W to wszędzie da radę :)

a mleko może zapisz na kartce na lodówkę nazwę i jakby co to mąż poleci :ico_noniewiem: szkoda kasy trochę...
a jak poczytasz o karmieniu piersią to nie ma czegoś takiego jak brak pokarmu (chyba że ktoś chory czy leki przyjmuje) czy za mało pokarmu :) to takie gadanie mam i babć ale nie za mądre niestety bo pokarmu robi Ci się tym więcej im więcej przystawiasz do piersi a jak zaczniesz dokarmiać albo dopajać to właśnie wtedy robi się go mniej i koło się zamyka... swojego czasu się nastudiowałam o laktacji :ico_oczko:
zresztą w pierwszych dobach życia to dzidzia pije malutkie ilości i to na prawdę jej wystarcza... to nam się wydaje że "mało"

najgorsze jest to że wszyscy są bardzo mądrzy o tym karmieniu i często matce zamęt w głowie sieją
a kobieta powinna zaufać sobie i instynktowi

anade chyba się o sudokrem pytała? on ma dość długą datę ważności to można kupić duży :-) choć na pierwsze dni życia to jak dla mnie odpada, wolę jakieś bardziej delikatne kremiki wtedy (sudokrem obsusza)

ja dziś znowu pospałam jak niemądra :ico_puknij: ja nie wiem zamykam oczy i odpływam na 3 godz :ico_olaboga:
a ja siary nie mam jeszcze ale nie pamiętam kiedy dostałam poprzednio :ico_noniewiem:
pamiętam że się wtedy zdziwiłam że mam plamy na koszuli nocnej :ico_haha_01: bo nie wiedziałam że to tak jest :)

oja tibby !! jakie ciacho....... mniam ale mi smaka narobiłaś :-P buuu ja też takie chcę!
karton galanty fakt :-)

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

25 mar 2013, 18:08

ja już się na temat sudocremu wypowiadałam i ja go uwielbiam. Naszego młodego w ogóle nie wysuszało. Jedyny krem który tak na serio działał na jego odparzenia. Nic innego nie skutkowało. Używaliśmy od samego początku. Pupcia jak była gładka, tak jest do teraz. My kupujemy od początku to wielkie op. chyba 250g to jest.

W tym tygodniu ma byc też wózek, bo takiego maila dostałam dziś.

anza, za 2 dni odliczanie od 120!!!!!!!!!! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

monikaA88

25 mar 2013, 19:04

Wyciagnelam sobie karte do mojej lekarki internistki. I juz jutro na godzine 10:15 ide :ico_sorki: zobaczymy co ona mi powie bo opuchlizna mimo lezenia z nogami w gorze nie schodzi wiec cos musi byz na rzeczy. no nic pojdziemy pokazemy i dowiemy sie jaka jest tego przyczyna. moze jak sie uda to wyciagne jeszcze skierowanie od niej na badanka te podstawowe krew i mocz. zobacze czy cos podniosla mi sie Hb bo moj ginek to jakis skapy jest co do dawania na te badania skierowanie wiec poprosze ja zeby mi dala i sobie sprawdze a tym bardziej ze u niej juz ohohoho czasu nie robilam zadnych takich podstawowych badan okresowych.

misia tez tak mysle ze moze po urodzeniu w koncu te cycuchy wyprodukuja siare a potem mleczko bo jak na razie to nic nie leci troche mnie to dziwi ale nic zobaczymy jak to bedzie po porodzie :ico_oczko:

tibby ja tez mam lozeczko turystyczne z przewijakiem ale jakos mi sie wydaje ze zle mi bedzie na tym przewijaku przewijac i byc moze bede uzywac tego zielonego albo na lozku na siedzaco bede przewijac malego ale to jeszcze zobacze bo teraz gdybac to ja sobie moge co i jak bede robic. po porodzie sie okaze jak bede sie czuc i tak dalej.

placek palce lizac normalnie wyglada tak apetycznie ze zjadla bym taki :-D smaka tylko narobilas :ico_wstydzioch:

hoho duze to pudlo z lozkiem :ico_szoking: ale fajnie ze juz dotarlo :ico_brawa_01:

anza ja to taka chudzina przed ciaza bylam ze wszystkie kosci bylo mi znac i widac wiec te moje stopy teraz to jakas masakra. ani kostki nie widac a ni nie czuc :ico_noniewiem:
miejmy nadzieje ze mi powie ze sie nic nie dzieje zlego :ico_sorki:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

25 mar 2013, 19:52

monika, mi się bardzo dobrze Bobika przewijało. Jest to wszystko na odpowiedniej wysokości i maluch ci się nie przeturla tak łatwo.

Awatar użytkownika
anza

25 mar 2013, 20:00

jeja do mnie to odliczanie nie dociera jakoś jeszcze :ico_haha_01:

Monika trzymam kciuki żeby było dobrze :)
a wiesz, jak Ty i Misia już będziecie tulić synusia i córusię to ja dopiero będę miała te wszystkie niefajne dolegliwości :/ uff
oby do przodu ;)

wiecie z tymi kosmetykami, przewijakami, ubrankami i w ogóle wszystkim to co kobieta to opinia :-)
każdy w końcu sam musi wybrać to co najbardziej mu odpowiada
ale pamiętam że lubiłam sobie te 6 lat temu poczytać tu na forum coby podjąć ostateczną decyzję :)
i im więcej różnych zdań tym lepiej chyba bo można na sprawę spojrzeć z różnych stron :ico_oczko:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”