Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

Re: wiosna-lato 2013

25 mar 2013, 20:46

ja wiem, że mi forum dużo dało w pierwszej ciąży. nie wiedziałam w ogóle co mam kupowac, ile itp.
Teraz jestem bogatsza o doświadczenie i chętnie sama się nim dzielę. I zgadzam się, że każda mama musi wypróbowac co będzie odpowiadac jej dziecku.

misia81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 mar 2013, 23:37

leże już dziewczynki w łóżku i pisze z telefonu,chciałam tylko na pisać abyście trzymały mocno kciuki bo na 10 ide dń gina i będzie my sprawdzać jak się trzymam na dole :ico_sorki: monika będzie dobrze kochana nie stresuj sie :ico_sorki: tibby o jaa,ale serniczek no i zrobiłaś smaka mniami,jak już poskładacie łózko to zdiecie poprosimy :) anzazapewne tak będzie kochana,ale szybko minie juz potem ci ciąża :)mi tak tylko wolno leci hmm dobranoc dziewuszki

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

26 mar 2013, 08:42

misia, trzymam kciuki kochanie za szyjkę. Na pewno trzyma!

A ja jestem zła, bo dziś mieliśmy mieć robioną tą szafę, a tu G****O! :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: Opiekunka synka tego naszego sąsiada z którym pracuje M. mój nagle z dnia na dzień wzięła L4 (trzecie prawdopodobnie w tym miesiącu) i nie ma z kim zostawić młodego na czas pracy. Wiem, że na takie rzeczy nie ma się wpływu, ale ja się już tak nastawiłam, a tu lipa. I pewnie będziemy kwitli z tym remontem teraz do tego pierniczonego kwietnia, bo zaraz te przeklęte święta :ico_zly: Jeszcze się nie zaczęły, a ja już mam ich dość! :ico_zly: Myślałam, że jak zrobią tą szafę, to od razu złożą łóżko, a tu też kicha. I z tym kartoniskiem będziemy się kisic przez święta w kuchni. Bo do żadnego innego pokoju nam nie wejdzie. Jedynie kuchnia taka szeroka. Chyba, że M. jakoś powyciaga zawartośc i pochowamy wtedy.
Ale same rozumiecie moją złośc prawda? Dobrze, że jutro ta szkoła rodzenia, to pomyślę o czymś innym, bo teraz tylko złośc we mnie siedzi :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:

monikaA88
Umiem skakać na skakance po całym forum

26 mar 2013, 09:05

Hej dziewczyny ...
witam sie dzis z rana z taka kawusia

Obrazek

za niedlugo trzeba bedzie sie szykowac do lekarza. mam na 10:15 ale trzeba jakos sie ogarnac wloski umyc itd. a z tym teraz to mi schodzi najbidniej z godzine ponad :ico_haha_01:

anaza obys nie miala zadnych na sam koniec ciazy dolegliwosci bo to nic przyjemnego :ico_sorki:
zobaczysz Tobie tez szybko czas zleci ...

misia kciuki ogromne za wizyte !!! oby wszystko trzymalo mocno jeszcze !!! :ico_sorki:

tibby :ico_pocieszyciel: tak w zyciu bywa juz niestety ze zawsze cos stoi na przeszkodzie w planach ... zaplanowaliscie dzis przerobke szafy a tu sie wszystko pokrzyzowalo i rozumiem Twoja zlosc doskonale bo jak sie cos juz zaplanuje to czlowiek chce to juz zrobic a tu teraz trzeba czekac... glowa do gory zdarzycie z tym remontem i bedzie picus glancus jak sie patrzy :-)

dzieki Waszym opiniom na kazdy temat mi tez jakos tak latwiej jest sie przygotowac na przyjscie malego i przygotowanie tego wszystkiego. gdyby nie Wy i to forum to ja chyba bym byla dalej zielona we wszystkich sprawach a tak juz mniej wiecej wiem a reszta to sama przyjdzie juz po porodzie.

Awatar użytkownika
jenny1983
Trzy tysiące lat minęło...

26 mar 2013, 09:56

Moniko stopy masz opuchnięte, dlatego cieszę się że idziesz to skonsultować u innego lekarza, może zaraz Tobie da skierowanie na podstawowe badania.
Misiu z Tobą jestem myślami i czekamy na relacje z wizyty.
Tibby ja też jak coś zaplanuje i pójdzie coś nie tak jestem wkurzona, ale tak jest w życiu, że często te plany musimy zmieniać. Mam nadzieję, że chodź łóżko znajdzie inne miejsce, bo faktycznie w kuchni będzie przeszkadzać.

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

26 mar 2013, 10:48

na szczęście łóżko jakoś wcisnęliśmy do nas do pokoju. Ale teraz to już w ogóle nie ma jak się tam ruszac...
a złośc mi nie przejdzie, dopóki szafa nie będzie zrobiona. Myślałam, że ten facet to porządny facet, który jak coś powie, to zrobi, a tu widzę, że niestety nie. Chyba w tym wypadku wolałabym zapłacic więcej a wiedziec, że mi przyjadą konkretnego dnia i zrobią co muszą.
M. napisał do niego smsa co i jak, ale oczywiście cisza... I to też mnie wkurza.
Od razu mi się odechciewa całego remontu.

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 mar 2013, 11:33

MONIKA MISIA powodzenia na wizytach!

TIBBY niech spokój będzie z Tobą, choć wiem, że nic do śmiechu nie jest jak człowiek sobie zaplanuje a tu klops.

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 mar 2013, 11:34

MISIA tak ja w obu ciążach byłam na podtrzymaniu, w pierwszej miałam passar i leki, w drugiej krótko szew na szyjce. Obie ciążę mimo rozwarcia donosilam.

SUDOCREM ja również polecam. Bdb jest.

SHIVA jak tam? Co u Ciebie?

Awatar użytkownika
Madleine
Trzy tysiące lat minęło...

26 mar 2013, 12:03

monika wspolczuje puchnięcia. Patrząć na zdjecie to wg mnie nie jest tak zle - przyznam,ze moje stopy wygladaly duzo gorzej :P
Mi puchły tak,że kolan mi nie było widać.Całę nogi mialam jak proste bale... koszmar.Nawet japonki 2 rozmiary wieksze był za małe.
Byłam z tym i u lekarza i w szpitalu,ale nikt nie zareagował.Ciśnienie mialam w porządku,a upał był więc pewnie dlatego.
Ale mialam odrętwiałe stopy bardzo.I taki wodny cellulit - nogi mialam jak kalafiorki :-)
Jak lezalam w szpitalu tydzien przed porodem to od leżenia opuchlizna trochę zeszła.
Ja bym na Twoim miejscu skonsultowała to z lekarzem.. Idż dla spokoju sumienia :-)
To już końcówka i niedługo opuchlizna zejdzie.
Ja po porodzie nie mogłam napatrzeć się na moje stopy - wyglądał dziwnie bo - normalnie :-) Nie mogłam przywyknąć :P

monikaA88

26 mar 2013, 13:36

Ja juz po wizycie. wysiedzialam sie w tej przychodni wsrod chorych dzieciaczkow ponad godzine a jak weszlam do gabinetu do pani doktor to zaledwie 5 min siedzialam moze nawet nie. tyle tych dzieci dzis bylo ze szok :ico_szoking: :ico_olaboga: i to przed samymi swietami :ico_olaboga:
A po wizycie u mnie wyglada tak ze ogolnie badanie osluchowe itd. OK. smiala sie moja lekarka ze troche pozno do niej przyszlam bo to juz koncowka ciazy ale usprawiedliwilam sie tym ze wczesniej panowala grypa i mowilam ze nie chcialam siedziec w przychodni wsrod tych chorydz dzieci wiec powiedziala ze rozumie mnie :-) ale najwazniejsze ze przyszlam i sie jej pokazalam a juz hoho mnie nie widziala :-P A co do stop to powiedziala ze to sie tak dzieje od ucisku bo dziecko coraz wieksze i za bardzo uciska mi na wszystko i od ciezaru stad te spuchniete stopy ale zebym sie nie martwila juz bo to normalne i nie wazne ze jest zima i jest zimno to jest w ciazy juz pod koniec normalny stan gdzie sie tak dzieje. wiec ufff uspokoilam sie bo juz drugi lekarz powiedzial ze to normalne wiec nie przjmujemy sie juz :ico_sorki:
powiedziala mi tez ta moja lekarka ze mam sie oszczedzac ale chodzic spacerowac moge byle nie dlugo i jak bede lezec czy siedziec mam nogi uniesc wyzej na poduszce wtedy opuchniecie nie bedzie takie duze.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”