27 kwie 2013, 09:07
szkieletorek uważaj na siebie, nie możesz sie denerwować (wiem łatwiej sie mówi jak robi) ale pilnuj sie!!!!!!
Hej w ogole, rzadko juz do was zagladam, brak mi czasu mimo, ze dzień zaczynamy wcześnie bbo o 6 ale serio nie wyrabiam, pisze czasem w jednym temacie i tam nie zagladam za często z innego własnie poprosiłam po usuniecie bo w ogóle o nim zapom niałam.
8 maja lece do pl na komunię i pozałatwiac kilka spraw (mam nadzieję, ze sie uda) i powiem wam szczerze juz sie boję, lece tylko z córcią i boję się, ze synuś zostaje i na pewno będzie na mnie obrazony jak wrócę, dziwnie mi z tym ale nie jesteśmy w stanie lecieć wszyscy razem, a i ja nie jestem w stanie zabrać 2 dzieci, postanowiłam wziac Elizke bo starsza i zapamieta wiecej. I tak ten wypad nas kosztuje nie mało.
Dzieci moje ok, młody coś już gada, ale na nocnik nie chce, już zaczyna być ciepło i niebawem zaczynamy nauke od nowa bedzie na golaska biegał i tyle, zaczai zwłąszcza, ze on juz mniej wiecej informuje że siusia albo kupka idzie, tylko wyczuc jeszcze dokąłdnie kiedy.
Elizka dostała sie do wybranej przez nas szkoły wiec od wrzesnia bedę miała szkolniaka (zerówkowiczkę) i tez super jej idzie, juz coraz lepiej z polskim i angielskim, pisze swoje imię, liczy i zna sporo literek, ale jeszcze nie pokolei, nie naciskam sama sie uczy serio. Dostalismy ostatnio informacje o niej z pkolka to aż mi sie miło na serduchu zrobiło, że radzi sobie świetnie, jest inicjatorka zabaw, bawić sie umie w grupie jak i sama, jest kreatywna, rozumie dobrze angielski, mówi 2-3 czasem do 4 słów razem, ogółem ok sie rozwija i Panie zadowolone z jej postępów, wiec do zerówki sie nadaje bo czasem dzieci polskie sa cofane, zostają w pkolku na kolejny rok, znaczy dzieci imigrantów.
Co wiecej??? Odebrano nam benefity, no ale ja zawsze mówiłam, ze ja przyjechałam tu życ a nie po benefity, póki nie pracowałam na fultime dostawalismy. Jedyne czego żal to darmowych leków i dentysty, a to kurka kosztowne, a mi jak na złosc 8 wychodza i pękają mi zęby poplombowane, jeszcze mam ważna kartę do czerwca i musże zrobic zeby w tym czasie.
Poza tym miesiac temu wybrano mnie pracownikiem miesiaca hahahahaah ale byłam zaskoczona i zdziwiona zarazem, no ale miło:):)
Pozdrawiam wszystke serdecznie