Monika sto lat
dziewczyny nie bojcie sie tego paciorkowca, bo wazne, ze wiecie, ze go macie! w sumie to kazdy go ma ale jak przejdzie do pochwy to wtedy jest niebezpieczny(podczas porodu przy przechodzeniu przez kanal), ale ZAWSZE daja antybiotyk przed porodem i dziecko jest ochronione:) wazne, ze wiecie!!! i bedzie na czerwono napisane na waszej karcie GBS+ i pierwsze co dostaniecie na porodowej to antybiotyczek w wenflonik;P
pisalam juz, ze co ktoras kobieta go ma!
misia przy cesarce to akurat nie tak wazny ten GBS bo dzieciak inna droga Ci wyskoczy;P
ziolo bo opieka w UK w trakcie ciazy jest do bani! niestety!
mi przeszlo troche przeziebienie juz-w sensie kaszel-katar zostal, mlody po chorobie dzis poszedl do przedszkola i na jakas wycieczke pojechali do lazienek:)
a co do planu to jasne zrobcie tylko nie nastawiajcie sie ze bedzie akurat tak czy tak, bo to roznie wychodzi w praktyce! w PL w basenie nie bedziecie rodzic, znieczulenie to w trakcie sie mozna zdecydowac, dziecko MUSZA polozyc po porodzie na piersi na 2 h no chyba ze cos pediatra sie czepi itd. jedyne na co macie wplyw tak juz teraz to to czy chcecie studentow czy nie:) ja nie chce mimo, ze sama nim jestem:) zreszta zawsze mozna wszystko w trakcie powiedziec-mowy Wam nie odejmie, a podczas porodu wiele pogladow sie zmienia;P
a moja macica juz taka wielka, ze uciska mi te wszystkie zylki i znowu przyplatali sie sie "koledzy" zreszta jak i w 1-wszej ciazy! ma ktoras ten problem i smaruje czyms?
pozdrawiam:)