Moni a co to znaczy że dostała diagnozę bo jakaś nie kumata jestem:-)cokolwiek by to nie było to cieszę się razem z Tobą...
teraz jest obowiązek że dzieci 5-cio letnie muszą już chodzić do przedszkola. I na koniec roku dziecko dostaje diagnozę. Martyny rocznik ma jeszcze wybór czy idzie do pierwszej klasy, czy też zostaje w zerówce.
i dostałam coś takiego:
"Dobre funkcjonowanie w grupie, bardzo dobry poziom funkcji poznawczych: tj pamięć, spostrzegawczość, myślenie, Bogata wiedza ogólna - wykraczająca poza granice wieku. Bogate słownictwo
Zalecane wsparcie w rozwoju - zwrócenie uwagi na ćwiczenia pamięci wzrokowej. (ćw. w odczytywaniu i zapamiętywaniu wzorów i elementów przestrzennych, pisanych i wzrokowych), ćwiczenia sprawności manualnych (wypełnianie konturów, klejenie)
Byłam porozmawiać z panią jak mam z nią ćwiczyć pamięć wzrokową, o co w tym chodzi. I okazało się że ma problem z postrzeganiem, pani mi to dokładnie wyjaśniła.
To że ma ten problem wynika akurat z tego że ma wadę wzroku minusową i astygmatyzm, więc pani powiedziała że wszystko jest juz dla niej jasne
Więc będziemy ćwiczyć przez wakacje i zobaczymy
Lilo a gdzie jedziecie?