Awatar użytkownika
jenny1983
Trzy tysiące lat minęło...

Re: wiosna-lato 2013

07 sie 2013, 17:29

Czytam, czytam w internecie i mam kolejne pytanie :ico_noniewiem: Czy na początku noworodka kłaść do spaniu w różku, otulaczy, czy zaraz pod kołderkę. Mam też pytanie, czy któraś może stosuje śpiworek zamiast kołderki? Tak czekałam z tą wyprawką, że nawet bałam się cokolwiek czytać, a tu za chwilę czekają wielkie zakupy i przygotowywania :-)

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 sie 2013, 18:02

Jenny ja miałam rożek, ale to była zima :ico_oczko: Ale są też takie letnie rożki. Położna mi mówiła że dzieci czuję się
"bezpieczniej" gdy są tak opatulone. Nie raz dziewczyny pisały na wątkach że gdy dzieci zostały owinięte to uspokajały się.
Kołderkę zaczęliśmy używać dużo później

misia81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 sie 2013, 18:13

hej

Nadal u nas upał 37 stopni,oszaleć mozna nawet w ten upał nie wychodze z Mileną bo się razem zapocimy i tak cały czas siedzimy tylko w pampersie bo w ciuszkach gorąco jak diabli,ale jak ona zaczeła już zacieszać masakra tak od 3 dni uśmiecha sie szeroko a jak gada hihi i siadac już chce normalnie :ico_szoking: Aaa noi chyba zaczne mleczko zageszczać po woli bo ona wkółko głodna jak zje te 150ml :ico_noniewiem:

dziękuję Małgosiu w imieniu Mileny :-) już się nie mogę doczekac jak Twojego skarba zobacze :-D
tibby mm nie jest końcem swiata !
pewnie,że nie :ico_oczko:

MonikaAA wspaniale się czyta,ze Patryk już tak radosnie sie smieje i grucha piekne sa te widoki i wszystko sie wtedy wybacza,nawet to wstawanie w nocy,chociaż ja nie wstaje,ale pisze to też o innych mamusiach,które póki co wstają :ico_oczko:

Wziełam sie na inny sposób co do lezenia na brzuszku,połozyłam ją dziś na moich kolanach i co głowa jak ta lala do góry poszła razem z przedramionami,więc wychodzi na to,że ona po prostu nie lubi nie wiem boi sie lezec na podłodze na brzuszku,bo innego wytłumaczenia nie ma :ico_noniewiem:

jenny nam rożek kompleetnie sie nie przydał,opatulałam Milene w kocyk i wtedy było super,lubiała tak spać :-)
tak mniej więcej żeśmy ją opatulali w kocyk znaczy bardziej tak jak w rośku tylko,że w kocyku,tutaj akurat była karmiona..jej teraz patrze jaka ona była maleńka :-)
Obrazek

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

08 sie 2013, 09:51

Ja w szpitalu w zasadzie zamiast rozka to kocyk mialam. W domu raczej nie używałam nic. Od razu upały to po co grzać sie wzajemnie. Ale ja do karmienia mam ten ten rogal a to pomocna sprawa i wygodna.

No tak Jenny, to juz w zasadzie powoli czas na wyprawkę :-D

Awatar użytkownika
jenny1983

08 sie 2013, 10:07

Dzień Dobry stawiam :ico_tort: za skończony 34 tc. :-) Dziś mi też smutno jak pomyślę co mnie spotkało równo rok temu. :ico_placzek:
Ale dobrze, jego braciszek teraz grzecznie w brzuchu czeka.
A mój królik to chyba wpadł w depresję, albo chce popełnić samobójstwo, bo nic nie je i nie pije od 2 dni, chyba mu nowe miejsce nie pasuje.Jak nie będzie zmiany to dziś on też odwiedzi lekarza.

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

08 sie 2013, 10:20

Pięknie sie patrzy na twój 34tc, Jenny! Jeszcze 3 i Tomek ze spokojem donoszony! Ale uciekła ta twoja ciąża.

U nas dzis w nocy cycki nie dały rady. :(

Awatar użytkownika
jenny1983

08 sie 2013, 10:27

Tibby a jak wogóle czujesz się Twoja temperatura jest w normie?

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 sie 2013, 12:24

:ico_tort: :ico_urodzinki: JENNY ZA 34 TC! :ico_prezent:

monikaA88
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

08 sie 2013, 13:31

hej

jenny ja mialam rozek taki usztywniany i nam on troche tylko posluzyl jak wyszlam ze szpitala to Patryk w tym spal i byl karmiony i noszony na rekach ale z czasem przezucilismy sie na poduszke zwyklego jaska tzn teraz jak go karmimy to na poduszce sie do trzyma. nosilo sie tez na poduszce. rozek jest fajny ale jak dla mnie troche zbedny. my z czasem w lozeczku kocykiem przykrywalismy Patryka a teraz jak sa takie upaly to czasem sie go takim cieniutkim okryje ale on i tak sie rozkopuje wiec spi cala noc bez przykrycia.

:ico_brawa_01: za 34tc :ico_brawa_01:

misia :ico_szoking: szybko bedziesz zageszczac mleko Milence :ico_szoking: to ladny zarloczek z niej :-D moj Patryk przez te upaly to jakos mniej teraz je... :ico_sorki:

u nas tez upaly nie do zniesienia :ico_zly: leje sie z czlowieka mimo ze nic nie robi :ico_olaboga:
ide dzis do dentysty - sadysty :ico_noniewiem:

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 sie 2013, 21:59

A mój królik to chyba wpadł w depresję, albo chce popełnić samobójstwo, bo nic nie je i nie pije od 2 dni, chyba mu nowe miejsce nie pasuje.Jak nie będzie zmiany to dziś on też odwiedzi lekarza.
jenny i jak królik?

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”