Ja kąpię Piotrka w Oillan (tańszy odpowiednik Oilatum), smaruję go maścią Atopiclair,ale efekty póki co,są mierne. Wcześniej stosowałam Emolium i Atoprę, wszystko przez ładnych parę tygodni,ale nic nie pomaga, plamy jak były,tak są
ja na początku kapałam niunie w Oliatum a teraz emolium bo dermatolog poradziła zeby zmieniac po kazdym opakowaniu..jak narazie nie widze zadnej poprawy..a po kąpieli smaruje Silolem
a ja właśnie szukam czegos dobrego troszkę w krochamalu ja kąpie, ale chciala bym tez mieć cos do mycia ale coś naprawde dobrego i bezpiecznego. Ona ma prawie na wszystko uczulenie nie wiele rzeczy jej słuzy. A moze jakies kremy??? teraz ma uczulenie na pupci i nogach i plecach i nie bardzo wiem od czego tzn na nozkach nie wiem bo tamto to miała liszaje coś okropnego biedna drapała się jak mogla chciała bym coś skutecznego znaleść ale jak narazie z marnym skutkiem
Ja zaczęłam od Emolium, teraz używamy Balneum płyn i krem na ciałko. Efektów za bardzo nie widzę, ale zrobię mu kąpiel w siemieniu lnianym. Zobaczymy...
unas te wszystkie specyfiki oilan itp wogle się nie nadają mala znowu ma suche wysypane plecki.. od 2 tyg mam horror lekarka przepisała nam już tyle maści sposobów ale na razie nic,nawet na protopic źle reaguje . chyba skorzystam z metod "babuni"
Ja do kąpania dodaje oliwke nivea hipoalergiczna po kąpieli smaruje balsamem rowniez nivea. Z zuzi azs walczylam ponad pol roku dopoki nie sprobowalam nivea
Ja od dłuższego czasu kąpie w soli bocheńskiej a smaruje albo Cetaphil Md albo zwykła Hascobazą (niestety nie w każdej aptece można dostać) u Nas rewelacja i podaje Alveo od maja i skóra jest duuuuuuuużo ładniejsza i delikatniejsza
Odkąd stwierdono u mojek córki AZS zaczęłam sama robić balsamy i emulsje do kąpieli na bazie naturalnych składników i widze efekty. wczesniej wydawałam fortune na emolienty a poprawy nie widziałam. Teraz przynajmniej wiem czym smaruje dziecko