Twoja koleżanka miała indywidualnie dobierane leki hormonalne? Czy tak po prostu przypisane? Mnie dermatolog też kiedyś przypisała hormony, żeby poprawić stan skóry. Pomogły na trądzik, ale zaszkodziły na innym polu. Znalazłam się na onkologii z przypuszczeniem nowotworu. Na szczęście to był tylko niegroźny guzek wywołany nadmiarem hormonów. Od tego czasu wolę już swoją nieidealną skórę.Sama mam suchą skórę i nie mialam nigdy problemu z trądzikiem, ale moja przyjaciółka niestety ma mimo, że jest w wieku już 25 lat. Dermatolog jej przepisal tabletki antykoncepsyjne, które hormonalnie wyciszają ten stan. A jako kosmetyk dostała pielęgnacji twarzy zalecił rzeczy z serii Cetaphil.
A próbowała kosmetyków z La Roche-Posay? Mają krem EFFACLAR duo+ i żel do mycia twarzy na trądzik i niedoskonałości. Mam go już długo, ale pamiętam jak po kilku dniach stosowania miałam mniej przebarwień. Poza tym matuje skórę. Stosuję go z rana jako bazę pod makijaż.Witam moja kobieta ma trądzik i walczy z nim już od dłuższego czasu niestety nie moze sobie poradzić
Właśnie nie miałam, ale słyszałam o nim i też myślę nad zakupem, więc podpinam się pod pytanie.A Acne Derm któraś z Was miała? Szukam opinii dziewczyny. :)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość