Praca zdalna ma mnóstwo zalet, ale też trochę wad - poznałam na własnym przykładzie. Z zalet to przede wszystkim brak konieczności dojazdu, a przez to też oszczędność czasu i pieniędzy - z innych zalet warto też wymienić swobodne zarządzanie czasem (sama jesteś swoim szefem) i brak bezpośredniego nadzoru (np. ze strony szefa). Z wad konieczność dużej samokontroli, brak kontaktu z ludźmi i często także brak umowy o pracę (w pracy zdalnej dominują umowy zlecenia i o dzieło).
Masz rację. Pracuję w ten sposób od półtora roku i mam tez same spostrzeżenia. Biorę różne zlecenia które dają mi zarobek. Ofert na pracę zdalną szukam na portalach z ofertami pracy. Przystępuję również do programów zarobkowych takich jak ten http://bit.ly/20zRIgv aby zwiększyć sobie możliwości zarobkowe. Tak jak wspomniałaś praca w domu przez Internet ma swoje plusy i minusy. Trzeba umieć się zdyscyplinować aby mieć wyniki. Trzeba zrobić sobie czas na pracę i czas na odpoczynek. Wtedy również jest czas dla znajomych.Praca zdalna ma mnóstwo zalet, ale też trochę wad - poznałam na własnym przykładzie. Z zalet to przede wszystkim brak konieczności dojazdu, a przez to też oszczędność czasu i pieniędzy - z innych zalet warto też wymienić swobodne zarządzanie czasem (sama jesteś swoim szefem) i brak bezpośredniego nadzoru (np. ze strony szefa). Z wad konieczność dużej samokontroli, brak kontaktu z ludźmi i często także brak umowy o pracę (w pracy zdalnej dominują umowy zlecenia i o dzieło).
Wróć do „Prawo, praca i polityka”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość