Jeżeli chodzi o tegoroczne wakacje, to moim zdaniem spokojnie można zaplanować urlop, wypoczynek w Polsce, nad morzem lub w górach. Ceny nie są aż tak wygórowane, a przynajmniej będzie bezpiecznie, więc to wg mnie najlepsza opcja.
Policzyłam ile mogą mnie kosztować wakacje w Polsce, wcale nie wyszło taniej niż kupno wycieczki.
Tym bardziej, że można trafić promocje.
Na stronie Itaki można znaleźć ciekawe, chociażby teraz w kwietniu Wyspy Kanaryjskie za 1700 zł na 8 dni.
W dzisiejszym newsletterze "Hity wiosny" Kanary wczasy z wycieczkami są poniżej 1500 pln, więc jeszcze taniej. :) Jest też ciekawy city break do Włoch za raptem 899 pln. :)
Dziś nie patrzyłam na stronę, kurcze muszę się do niego zapisać, żeby nie przegapić takich perełek. Niedługo Madera, ale kto wie jak trafi się jakaś okazja, to może zaliczymy w tym roku wakacje dwa razy.
My na pewno samolotem, bo szybciej, a nie chcę dzieci trzymać godzinami w samochodzie. Ale konkretnego miejsca jeszcze nie wybrałam. Może Kanary z itaką?
Miałam w planach zrobić eurotripa - załadować się w samochód, wziąć dwa tygodnie urlopu i po prostu pojechać w Europę!
Stety nadchodzący dzieciaczek mi pokrzyżował plany :)