17 sty 2013, 15:57
Witam. Potrzebuję pomocy, wiem że odpisując nie wiele to da, ale może któraś z Was miała podobny przypadek, natomiast... mój synek ma 9 miesięcy i ma dziwna wysypkę na całym ciele, tzn nie ma jej na raczkach i nóżkach, poza tym jest wszędzie... na początku wyglądała jak alergiczna, później zaczęło się to zmieniać w coś typu ospa, zaczęły niektóre krotki ( bo nie wszystkie) podchodzić płynem surowiczym, ropa itp. Niestety jesteśmy w UK a tu nie łatwo o wizytę u lekarza w naszym przypadku, gdyż nie posiadamy potwierdzenia adresu. Byliśmy w szpitalu i lekarz stwierdził ze to wirusowe, ze wirus mógł wywołać taka wysypkę. Niestety nic nie przepisali, kazali dawać leki antyhistaminowe i paracetamol.... Krosty były tak są i wcale nie widać żeby miały zniknąć. Powiedziałabym ze jest ich coraz więcej a dziecko tylko się meczy bo go to swędzi... Nie wiem co mam robić. Przygotowywałam kąpiele w krochmalu, smarowałam sudokremem każdą krostkę z osobna, nic nie pomaga. Robiłam też tak jak mówił lekarz w szpitalu, ale to nic nie daje. POMOCY