22 kwie 2020, 10:40
Ja łuszczycę i rożnymi atopowymi zapaleniami zmagam się od ponad od 13 lat
Łuszczyca czy AZS jest przede wszystkim choroba, która wymaga cierpliwości, nie nalezy nastawiac się na super rezultaty np po miesiącu na to naprawdę trzeba czasu. Unikajcie jak ognia sterydów (Clobederm, Belosalic, Dermovate itp). To wam pomoże faktycznie szybko, tylko że jeszcze szybciej wysypie was ze zdwojoną siłą, naprawdę nie warto.
Przez jakiś czas mój dermatolog leczył mnie tym gównem i efekty były, jednak nie można tego stosowac zbyt długo i gdy tylko przestawałem było o wiele gorzej. Obecnie dla nas najlepszym lekarstwem jest słońce, im więcej będziemy się opalać tym szybciej to nonono zniknie.
Polecam wypróbować Ci olejki CBD i kosmetyki wzbogacone tym związkiem ja stosuję olej CBD 5% decarboxyled i tylko zaczynajcie od mniejszych dawek 4 krople na dzień i olejek z CBD essenz ja kupiłem w Konopnej Farmacji w Poznaniu ten zestaw nazywa się ŁUSZCZYCA - ZESTAW DOMOWE LECZENIE za 161 zł a jeśli nie jesteś z Poznania można zamówić telefonicznie znajdziesz numer na ich stronie konopiafarmacja pl fajna jest też maśc konopna z woskiem pszczelim jest znakomita i przede wszystkim nie jest sterydem. Polecam też stosować siarkę organiczna MSM naprawdę jest to bardzo fajna rzecz i warto tego spróbować a efekty są, tylko wiadomo po jednym opakowaniu nie liczcie na cud. Tak jak napisałem ta choroba wymaga cierpliwości, ja tam mam na nogach małe czerwone plamki i chodzę normalnie w spodenkach, naprawdę nie ma się czym przejmować, a jak będziecie chociaż trochę odsłaniac te miejsca na słońcu to efekt bedzie szybki i bardzo skuteczny.