Chciałabym poprawić swój nos, aczkolwiek boję się wybrać z moim problemem do lekarza ponieważ okres rekonwalescencji i towarzyszący temu ból mnie szczerze przeraża. Czy można to zrobić jakoś mniej boleśnie?
Żeby poprawić nos nie musisz się ze swoim problem udać koniecznie do chirurga. Medycyna estetyczna proponuje szereg rozwiązań, które rozwiążą Twój problem. A właściwie Ci w nosie przeszkadza?
Serio? Nie wiedziałam, że medycyna estetyczna poprawia też nosy. Zazwyczaj ta gałąź medycyny kojarzyła mi się z wielkimi ustami i botoksem. Co do nosa to chciałabym poprawić jego kształt. Całe życie się z nim męczę niestety
To trochę błędne miałaś przekonanie :) Medycyna estetyczna może pomóc w leczeniu nadpotliwości, migren czy łysieniu. Już kilka razy korzystałam z pomocy jednej krakowskiej kliniki i zawsze byłam zadowolona z efektów. Co prawda u nich poddałam się terapii HairCare, która bardzo mi pomogła przy wypadających włosach, aczkolwiek wiem, że można u nich również skorzystać zabiegu korekcji nosa.
Ja przeszłam zabieg chirurgiczny korekcji nosa...zabieg odbywał się oczywiście w znieczuleniu. Jednak po zabiegu blisko dwa tygodnie walczyłam z bólem głównie wykorzystując tabletki przeciwbólowe. Ale wart było..mój nos wygląda teraz super.
Ta klinika to vesuna, która mieści się w Krakowie w Bonarce, a ich druga filia przy ulicy Dobrego Pasterza. Z resztą prowadzą również bloga na którym omawiają różne zabiegi. Tu masz linka akurat to tekstu na temat korekcji nosa: https://vesuna.pl/blog/wymarzony-nos-bez-skalpela/ . Z resztą jak masz jakieś wątpliwości zawsze możesz się z nimi skontaktować.
Ja polecam korektę kwasem hialuronowym. Tańsze, o wiele mniej inwazyjne. Może być troszkę bolesne, ale na pewno nie aż tak jak operacja. Poczytaj sobie o tym w Google