u mnie akurat trądzik zniknął po rozpoczęciu antykoncepcji hormonalnej. byłam u gina po zabezpieczenie, przepisał belarę a po kilku tygodniach stosowania zauważyłam że też na moją cerę te tabletki podziałały :) ja tam się cieszę :)
Na cerę tłustą i trądzikową u mnie fajnie sprawdziły się dermokosmetyki Acne od Novaclear. Oczyszczają, działają antybakteryjnie a przy tym odpowiednio nawilżają.
U mnie trądzik pojawił przez to, że miałam rozregulowane hormony, znajoma poleciła mi te tabletki Ovarin własnie
wspomagające wyregulowanie hormonów . I powiem szczerze pomogły http://ovarin.pl/
Ja używam maski z Acne Novaclear, przy mojej tłustej cerze to super opcja. Dobrze oczyszcza i matowi cerę, reguluje wydzielanie sebum i ściąga rozszerzone pory.
polecam serie acne od novaclear - dermokosmetyki bezpieczne dla naszej skory. cala seria jest bardzo fajna do tego polece jeszcze atopis do nawilzenia skory.
Maseczek nie użwam ale jak chcesz skutecznie zwalczyć trądzik polecam ci to naturalne mydło aleppo Szamir. Rewelacyjne jest, działa antybakteryjnie, przeciwgrzybiczo, przyśpiesza gojenie ran