15 lip 2020, 13:34
Wypróbujcie sobie tabletki Normatabs. Biorę je regularnie od dłuższego czasu i naprawdę działają. Od zawsze miałem problem z trądzikiem, nie mogę tutaj napisać, ze tabletki są w stanie całkowicie trądzik zredukowac, ale jest lepiej niż wcześniej. Pierwszy etap to wysyp ale to chyba jak w każdej terapii. Nie było to dla mnie niespodzianką, bo nie jest to moja pierwsza kuracja takimi tabletkami. Ale skóra musi się oczyścić, natomiast później miałam duża poprawę, stany zapalne złagodniały, szczególnie ograniczył sie wysyp w takich miejscach jak broda oraz czoło (a momentami miałam tam bolesną ropną gulę na guli).
No i duże znaczenie dla trądziku ma rownież dieta. Moja dermatolog mówiła, że jeśli chodzi o nabiał (mleko, sery), to na stan cery może wpływać zawarta w nabiale witamina B12, która zgodnie z najnowszymi badaniami sama w sobie zaostrza lub wywołuje trądzik. Nie u każdego, ale dobrze jest zorientować sie jak na Ciebie działa nabiał. Polecam zrobic sobie test i odstawić na jakiś czas i zobaczyć czy będzie róznica.