BeataW, litości. Ja wiem ze szkoła to zbiorowisko różnych dzieci z różnych środowisk. Ale dzieci to nie banda niewyżytych dzikusów. Mówi się najczęściwj o tych złych dzieciach i złej młodzieży ale dużo jest naprawde mądrych i dobrych ludzi wśród nich. Nie można w ten sposób mówić bo to krzywdzące dla większości.
Ja nie uogólniam,nie napisałam nigdzie,że WSZYSTKIE dzieci to banda dzikusów,ja napisałam tylko,ze w szkołach jest przemoc,narkotyki,alkohol i z tego się nie wycofam,bo tak jest!!!!!!!!!!!!Wystarczy,że oglądam programy,a poza tym mam kuzynów w szkołach podstawowych i średnich i to co mi opowiadają-włos mi się jeży.Zero poszanowania dla nauczycieli,jak ktoś jest nieśmiały-staje się pośmiewiskiem i kozłem ofiarnym...zresztą szkoda słów
Kolejna sprawa-mam 2 kuzynki-nauczycielki.I to,co mi opowiadają,to aż strach-14-15 letni gówniarze,za "pałę" na klasówce potrafią nauczycielowi poprzebijać opony w aucie,porysować auto gwoździem,a nawet grozić,że zrobią krzywdę dziecku jednej czy drugiej!!!!!!!!!Ja tego nie zmyślam-taka jest teraz rzeczywistość w naszych szkołach!!!!
I podtrzymuję swoje słowa-aż strach mnie bierze,jak myślę,że za pare lat Iza pójdzie do szkoły!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[ Dodano: 2007-04-05 ]kwiatunio pisze:ja też sie boje co to sie bedzie działo ale mam nadzieje,że madrze wychowamy naszą córcie i ze bedzie potrafiła ocenic co dobre a co złe
I chwała Ci za to,ale żeby w szkole było bezpiecznie,to inni rodzice powinni iść w Twoje ślady,a niestety tak nie jest