Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 kwie 2007, 19:29

Piąstki to chyba normalne całkiem :) U nas smoczek tez już w odstawkę poszedł, a jego miejsce głównie rączki właśnie i grzechotki zajęły. Te ostatnie jednak strasznie Malutką denerwowały bo do buzi sie zmieścić nie chciały, więc jej taki żelowy gryzaczek kupiłam i od tego czasu namiętnie go gryzie :ico_haha_02: W ogóle to Jagusi chyba ząbki sie powoli pojawiają, bo takie ma strasznie dziąsełka twarde, aż ostre czasami przy karmieniu... Poza tym marudzi więcej ostatnio i sama nie wie czego chce - byle coś do buzi włożyć...

A co do tych komunikatów - żeby sie nie pojawiały, jak wchodzicie nadany wątek to klikajcie do góry "oznacz wszystkie posty jako przeczytane" :-)

no i najważniejsze - witaj ewelinko :ico_brawa_01: im nas więcej tym raźniej :-)

SANDRUSIA))
Trzy tysiące lat minęło...

19 kwie 2007, 19:58

witam u nas tez raczki bardziej smakuja niz smoczus ale to dobrze bo raczki sie nie zgubia i sa zawsze pod reka hi hi
ewelina witaj zarejestruj sie zeby juz nie pisac jako gosc jak chcesz to napisz do mnie na gg jak znajde chwilke to napisze ci jak fotki wkleic pozdawiam

Awatar użytkownika
arvona
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

19 kwie 2007, 20:12

witam ewelino ciebie i twojego synka :)

majorowa chyba zrobie sobie ten test dla swietego spokoju chociaz i tak mam wizyte niedlugo bo juz na 27.
co do tych raczek to moja mala tak samo pcha do buzi a jak sie jej nie pozwoli to krzyk, a na smoczka to czesciej sie krzywi niz go ciumka. a jak juz jej go dam to i tak po pewnym czasie wyjmie go z buzi i pcha lapki albo zabawke ktora aktualnie sie bawi. ze smoczkiem to tylko zasypia.

Awatar użytkownika
majorowa
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

19 kwie 2007, 22:07

arvona zrób ten test bo mnie ciekawość zżera... taka babska natura hihi. No i trzymam kciuki, aby pokazała się jedna kreseczka

Sandra jak znajdziesz chwilkę to chodź na gg.. umówimy się na weekend oki?

ewelina
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy

19 kwie 2007, 22:19

Dzięki za miłe powitanie! Mój maluszek jeszcze nie śpi, więc nie mam zbytnio czasu, aby tu z Wami posiedzieć, ale postaram wpaść tu jutro to może więcej sie dowiemy o sobie i maluchach. teraz zycze spokojnej nocy :) dobranoc :-)

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 kwie 2007, 14:30

Dziewczyny z nóg padam :ico_noniewiem:
Oświadczam, ze mam w domu małą terrorystkę! oprócz wieczorów i nocy, które Jagusia całe przesypia, to gdy tylko słonko przez okno zajrzy - zaczyna sie nasz maraton. Wciąż na rączki, bez przerwy zabawy i wygłupy, na okrągło uwagi się Jagódka domaga. Oduczanie marne efekty przynosi... Dobrze chociaż, ze na te godzinne jej drzemki mogę liczyć :ico_oczko:

A wczoraj gości mieliśmy, więc Jagódka w żywiole swoim - im głośniej tym dla niej śmieszniej :ico_oczko: I wszystkich próbuje wtedy przekrzyczeć tymi swoimi wyrazami nowatorskimi.Wczoraj padało "bubu", "ała", sakramentalne "baba be" i "nie" :-) Zaczepia wszystkich tym swoim językiem zupełnie niezrozumiałym i wścieka sie gdy język nie chce sie jej ułożyć, tak jak ona by tego chciała mamę naśladując :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Rosa
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

20 kwie 2007, 23:33

Eve ja mam też małą terrorystkę.Bardzo podobnie się zachowuje jak twoja,tylko,że jak prześpi w ciągu dnia choć 30min. to jest dobrze.Maruda się zrobiła.o byle co płacze.Czasami to świra można dostać.W zasadzie to od 22 mam dopiero spokój.No i jak mąz się nia zajmie po pracy to chociaż chwile mogę odsapnąć.Aha najlepsze są spacery,wtedy chociaż śpi i jak pojadę do teściów to na balkonik ją wystawiamy i 2,3 godzinki ciszy.Tak jej to powietrze służy.
A co do seksiku,to w zasadzie w odczuciach niewiele się zmieniło i późnym wieczorkiem można pokombinować :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 kwie 2007, 10:45

rosa to cieszę się, ze odosobniona nie jestem. tylko ja nawet nie wiem kiedy ją tak rozpuściłam :ico_noniewiem: Przecież nigdy, nawet dziś bez potrzeby jej na rączkach godzinami nie nosiłam, w wózku nie bujałam, do snu lulać nie muszę, bo zasypia sama, wiec skąd to się jej wzięło...? To strasznie męczące, głównie psychicznie... Ale mam nadzieję, że za niedługo samo jakoś minie :-)

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 kwie 2007, 18:53

Kilka dni mnie nie było na forum i tyle mnie tematów omineło :)
Eve jezlei chodzi o mnie to faktycznie brałam cerazette, ale to tylko 1 opakowanie bo to dla kobiet karmiacych. Akurat tak sie złożyło że przestała karmic i nastepne opakowanie zaczełam innych tabletek. Jeżeli chodzi o miesiaczke to po pierwszym opakowaniu miałam minimalnie, ale na czas. Teraz po drugim juz wszsytko unormowane, tak samo jak przed ciążo.

O sexiku sie rozmawia hehe. Dziewczyny rewelacja, wstyd sie przyznac ale my i 4 razy w tygodniu... :ico_wstydzioch: Na szczescie Marti śpi sobie spokojnie i nam nie przeszkadza. Jezeli mam ocenic to sadze ze teraz jest zdecydowanie lepiej niz przed ciążą - nie zebym wczesniej narzekała :P Co do spontaniczności, hmmm masakrycznie duża.

Marti nadal grzeczniutka. Chodzi spać najpóżniej o 21:30 w zaleznosci ile przesypa w ciagu dnia. W ciagu dnia to spi koło godziny 11 pożniej 15 a ajk jest bardzo zmeczona po zabawie to jeszcze koło 17 zasypia. Bawi sie sama, klade ja na podłodze, zabawki w koło i nie raz 2-3 godziny sie bawimy. Troche sama troche ze mną :) Ostatnio upodobała sobie dwie bajeczki o misiach, wiec dla ułatwienia jej i sobie zycia wsadzam ja do fotelika. Cieszy sie gaworzy. Na rekach prawie w ogóle:)

Awatar użytkownika
eve.ok
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 kwie 2007, 19:04

No to Ci moni zazdroszczę :ico_noniewiem: Bo ja w ciągu dnia z nóg padam... Wciąż tylko płacz i płacz, jeśli nikt do Jagusi nie mówi lub jej na rączkach nie nosi. Czasami już cierpliwość tracę i sie zdenerwuję, ale po chwili mnie wyrzuty sumienia dopadają, że przecież jest taka malutka i sama nie wie czego chce... Ach... :ico_oczko:

My już po kąpieli. Jagusia uwielbia sie pluskać, szczególnie gdy ją na brzuszku we wanience ułożę :ico_brawa_01: Mokre po kąpieli jesteśmy na ogół obie :-) Niżej wklejam wam zdjęcie :ico_oczko:

Obrazek

[ Dodano: 2007-04-22, 09:39 ]
No i wiem już skąd to marudzenie Jagusine.. :-) Ząbki się wyżynają! Tzn jeszcze ich nie widać, ale dwie jedyneczki na górze są gotowe lada chwila do ataku :ico_brawa_01: Musze kupić jej jakiś żel do dziąsełek, żeby ulżyć choć troszkę. Na razie pomaga żelowy gryzaczek - gryzie go namiętnie i widać, że jej to troszkę pomaga.
Co mnie najbardziej martwi, to fakt, ze ząbki czasami i trzy miesiące - jeden, potrafią sie wyżynać... :ico_noniewiem:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”