zabolotek
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

24 kwie 2007, 16:16

o kurcze czytam te wasze zmartwienia na temat maloruchliwych dzieciakow i sama zaczynam sie martwic :ico_olaboga: :ico_olaboga:
bo brzuch maly,a juz o wypychaniu jakies czesci ciala przez dziecka nie ma mowy???
oj!!chyba ginke w czwartek "przydusze" :ico_zly: :ico_zly:
pytaniami zarzuce!!

Awatar użytkownika
Kinga_łódź
4000 - letni staruszek

24 kwie 2007, 16:21

Ja też się tak martwiłam jak dzidzia sie słabiej ruszała, no ale cóż trzeba brać poprawkę na to, że my też mamy różnie aktywne dni no a to jest mały człowieczek :ico_ciezarowka: tylko w brzuszku. A ja czasem mam takie uczucie jakby dzidzia miała czkawke tylko co jest dla mnie najdziwniejsze, że nie skacze mi cały brzuch tylko czuje takie pukanie w dole macicy, rytmiczne pukanie jak w czasie czkawki, ciężkie do wytłumaczenia

Anulaf
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

24 kwie 2007, 16:33

Dzidzie w tym wieku to maja czesto czkawke! A zeby wiedziec jak dzidzia sobie siedzi to trzeba sie namacac! hihihi! Najlepiej w pozycji lezacej! Jak glowka jest u gory to czuc cos dosyc duzego (jak mniejsza od naszej piastka) i czuje sie uderzenia ponizej pepka i czesto po pecherzu, zalezy jak nozki sa ulozone! Jak dzidzia z glowa w dol, to na dole takie skrobanie, a kopniaczki raczej w okolicach pepka i powyzej! No i pupcia jest bardziej miekka niz glowka, a czasem bioderko czuc, to takie bardziej podluzne! Jak w popszek dzidzia, to u mnie widac golym okiem, bo brzuch ma smieszny ksztalt! :ico_ciezarowka:

Awatar użytkownika
Kinga_łódź
4000 - letni staruszek

24 kwie 2007, 17:11

Tak dzidzie potrafią takie pozycje przybrać a brzuch wygląda przezabawnie

barbapuppa
Trzy tysiące lat minęło...

24 kwie 2007, 17:45

małolata pisze:A jakich Wy pampersów planujecie używać? Ja prawdopodobnie firmy Pampers, bo wydają mi się najlepsze, a przynajmniej najlepiej rozreklamowane.
Z kosmetyków na pewno kupię LINOMAG (maść na odparzenia i do codziennej pielęgnacji za ok. 8zł), LINOMAG (krem na słoneczko z filtrem bodajże 25, chociaż ręki nie dam sobie uciąć :ico_oczko: też za ok. 8 zł), chusteczki nawilżające Nivea soft cream czy coś w tym stylu, Nivea-krem na każdą pogodę, no a reszta prawdopodobnie będzie z firmy BAMBINO (moja mamka radziła mi używać naszych polskich sprawdzonych firm)-oliwka, krem tłusty,itp.
Jesli nie sprawi Wam to kłopotu, to podajcie nazwy rzeczy, które planujecie stosować :ico_buziaczki_big:

Acha, no i na większego szkraba, słyszałam że warto kupić maść RATOWNIK. Ona jest na różnorakie rankl, zadrapania, itp.

z pieluchami byłabym ostrożna, bo najlepiej sprawdzić na próbkach czy są odpowiednie dla dzidzi, bo każdy maluch jest inny, ja na początku używałam Huggiesów, bo Pampersy mi przeciekały (a od 3 znow Pampersów bo były lepsze, a 5 znów Huggiesy) to naprawde sprawa względna i nie warto iść ślepo za raklamą, a raczej dobrem dziecka, bo może się okazać np. że dzidziusia jedne odparzają, a inne powodują uczulenie na brzuszku, a jeszcze inne ocierają i robią ranki, więc nie warto robić na początku zapasów tylko sprawdzić i wybrać te najbardziej odpowiadające
z kosmetykami też trzeba uważać, bo niektóre pomimo znaczków, że są odpowiednie dla dzieci uczulają (ja na odparzenie zdecydowanie polecam sudocrem, zresztą dostaniecie małą próbkę w pudełku ze szpitala z gadżetami lub już dostałyście od gina w paczce dla ciężarówek, taka próbka na sporo starcza)
co do husteczek do pupy to trzeba wypróbować, bo każde są inne, mnie np. najbardziej podeszły J&J, bo są bardzo mięciutkie a teraz stosuję tylko toddiesy nivea, bo są też do buzi i rączek i można spuścić do toalety, aha na początku w szpitalu jak dziecko oddaje smółkę, to żadne husteczki się nie sprawdzają, bo trzeba ich zużywać tony, żeby dzidzia wyglądała jako tako, lepsza myjka i woda z mydłem, a potem przetrzeć husteczką
co do oliwki Bambino, to szczerze odradzam, może i dobra, ale zostawia paskudne żółte plamy, które nie schodzą w praniu, ja używałam zwykłej oliwy z oliwe z pierwszego tłoczenia, jakiej używam w kuchni do gotowania

małolata
Śmigam już bez trzymanki po forumku

24 kwie 2007, 17:48

No, moje maleństwo kilka dni temu tak wypchnęło którąś z części ciałka, że mój P. doslownie odskoczył i patrzył na mnie jak na obcego! Później powiedział, że wystraszył się, bo miał wrażenie, że mały przebije się przez skórę i wyjdzie na zewnątrz :ico_haha_01: No, wcale mu się nie dziwię, bo Kubcia podniósł się na jakieś 10/15cm w górę :-D A może to właśnie było to układanie się na boczku...? :ico_haha_02:
Wizytę mam na 2 maja, to też gina pomęczę trochę :ico_oczko:

zabolotek P&G to nie czasem Procter & Gamble, czy coś w tym stylu? Bo jeśli tak, to o ile mi wiadomo, to producent pampersów i chusteczek nawiżanych firmy pampers no i proszków (vizir chyba)

barbapuppa

24 kwie 2007, 17:53

dokładnie ten skrót oznacza tą firmę małolatko
uciekam na spacerek z moją dziewczynkę, mężusiem i pieskiem

Anulaf
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

24 kwie 2007, 18:19

Fajnego spacerku Basiu! :-D
Ja sie zgadzam, ze lepiej nie robic zapasow! Ja poprubowalam nawet tych tanim i bez mark i te auchona i carfura tez sa niezle! Ja zwracam uwage szczegolnie na to zeby byly jak z waty-materialu, a nie plastikowe, bo te to odparzaja! Ja tu mam aldiego i te ich pieluchy sa tanie i ok! :ico_brawa_01:

małolata

24 kwie 2007, 18:20

No właśnie :-) Weszłam sobie teraz z czystej ciekawości na temat o pampersach i...okazuje się, że najlepiej wypadają pampers aktiv baby.
Przesyłam link:
http://www.tik-tak.pl/forum_dla_rodzico ... sy&start=0

joanna1111

24 kwie 2007, 18:55

Czesc wpadlam jeszcze po spacerku. :ico_haha_02: Wiecie co czasami to nie mam dnia na spacery.Idac brzuch mi sie stawia i nie moge dlugo spacerowac a czasami to weszla bym na szczyt gory. Dziewczyny ja czytalam gdzies na necie ze dzieci dostaja szalu po wypiciu mleka.Wiec szklanka mleka i godz.czekania i zobaczycie jak zaczna was dzidzie kopac. A pampersy slucham sie juz wprawionych mamusiek.Kupie rozne i kilka szt. i wyprobuje co dla Julki bedzie dobre.Tak samo z innymi produktami.Przeciez zawsze te produkty sa w sklepie i mozna kupic :ico_ciezarowka:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”