ulamisiula jedstem umówiona do lekarza na 14.30 więc jak wrócę to zaraz dam znać. Już mnie troszkę stresuje to usg bo mam nadzieję , że wszystko będzie OK pozdrawiam i uciekam coś przekąsić przed wizytą u lekarza
[ Dodano: 2007-04-25, 16:12 ]
no i ja już po USG
powiem krótko: REWELACJA!!!!!!!
jeśli któraś ma okazję iść na takie USG to naprawdę warto. Chociaż ja poszłam będąc w 18 tyg. ale najlepiej iść ok. 22 tyg. bo wtedy można już wykryć wady serduszka. Na szczęście nasza pociecha bez problemu tak się ułożyła że już teraz wiemy że wszystko ok no i że to jest... dziewczynka a poza tym mi usg wykazało że serduszko jest czterojamowe, prawidłowej wielkości i położenia. wszystkie wielkie naczynia są ok. żołądek, wątroba, przepona, pęcherz moczowy i nerki ułożone prawidłowo. Na buźce nie ma zajęczej wargi, w oczodołach znajdują się gałki oczne a poza tym mogliśmy posłuchać serduszka no i wszystko mamy nagrane na płytce + do tego zdjęcie naszej małej na pamiątkę. Lekarz się śmiał że narazie to ona taka niepodobna do nikogo ale mój mąż mu powiedział że urodę będzie miała po tatusiu aha i mam taką symulację zrobioną, że jeśli dziecko by rosło tak jak rośnie do tej pory to przy porodzie będzie ważyło ok. 3500 g no i to tyle.
Naprawdę powiem wam, że jestem zachwycona i gorąco namawiam do tego badania