normalnie wrzucasz do słoików np 2 gołąbki zależy jakiej wielkości,czy słoiczek cały bigosu lub leczo,do gołąbków trochę tej wody czy sosu co w garnku została i gotujesz około 15 minut
ale potem trzymasz to w lodowce, bo sloikow nie zamrozisz ?
no ja golabki zamrazam bo czasem po 3 czy 4 tygod mamy ochote a w lodowce to tak dlugo wytrzyma?
witam, ja tez mrożę chleb, pierogi, gałąbki, czasami gulasz jak więcej zrobie, bigos też - ale po rozmrożeniu już nie jest taki pyszny jak świeży. często kroję sobie koperek i pietruszkę - nać i potem mam świeżutką zieleninę. mrożę też bitki, surowe, przyprawione. tylko wyjąć i usmażyć :)
twaróg ponoć też można mrozic, nie próbowałam
Witam. Ja mroze również gołąbki, pierożki , owoce do ciast, do zup jarzynke, kalafior czy seler. Nigdy nie próbowałam z chlebkiem więc będę musiała.
Wiem że moja babcia mrozi makaron - robi go sama, ale nie wiem czy surowy czy już ugotowany